Det isländska lågprisflygbolaget WOW air blir det första flygbolaget i Europa som förvärvar flygplanstypen Airbus A321neo. Avtalet mellan WOW air och Airbus signeras och offentliggörs på Paris International Air Show idag.

Det nya flygplanet tas i bruk i juli och blir det 17:e tillskottet i WOW airs nuvarande Airbus-flotta. Flygplanet kommer trafikera en del av bolagets linjer till Nordamerika och inom Europa. Från Sverige och Arlanda flyger WOW air direkt till Island, med vidare förbindelse till nio destinationer i USA och Kanada.

-Den nya modellen är ett viktigt tillskott i vår flygplansflotta. Med det nya flygplanet kan vi flyga på distanser upp till 6000 kilometer – avstånd som våra tidigare modeller av A321 inte klarat av, säger Skúli Mogensen, grundare och vd för WOW air.

  • Det nya flygplanet är dessutom rymligare och våra passagerare får tillgång till den senaste tekniken ombord, vilket bidrar till att göra resan ännu smidigare och behagligare, forsätter han.

WOW airs A321neo, är ett strategiskt viktigt förvärv för bolaget. Precis som tillskottet av flygplanstypen A320neo som nyligen togs i bruk, bidrar A321neo till minskad bränsleförbrukning, reducerade driftskostnader och att passagerarna får tillgång till det senaste inom innovativ teknologi.

-A321neo ger WOW air nya expansionsmöjligheter i Europa och Nordamerika. Det är det mest bekväma och bränsleeffektiva flygplanet i sin klass, John Leahy, COO-Customers, Airbus Commercial Aircraft.

WOW airs A321neo utrustas med 218 säten och kommer döpas till TF-SKY. Premiärflygningen är planerad till 5 juli 2017.