WOW air börjar flyga från Arlanda med start 18 november och lanserar samtidigt en ny flyglinje till New York City. Från och med 25 november kan svenskar flyga till New York via Reykjavik.

– Genom att flytta från Västerås till Arlanda får vi möjlighet att erbjuda våra passagerare fler internationella anslutningar och vi får ett större flygnätverk. Vår affärsidé är att erbjuda resenärer prisvärda alternativ till USA och Kanada med kort transfertid i Reykjavik, säger Skúli Mogensen, vd och ägare, WOW air.

– Jag är uppväxt i Sverige så för mig känns det extra kul att vi blivit så väl mottagna i Sverige och att många svenskar väljer att flyga med oss både till Island och till våra destinationer i Nordamerika, säger han.

Resenärer som vill flyga till bolagets destinationer i Nordamerika gör ett kort stopp i Reykjavik på cirka 1 timme och 40 minuter. WOW air flyger från Arlanda till Washington, Boston, San Francisco, Los Angeles, Toronto, Montréal och New York (med start 25 november).

– Vi är väldigt glada över att hälsa ett nytt flygbolag, WOW air, välkomna till Arlanda. Nu får våra resenärer både en ökad tillgänglighet till Island och även en kortare transfertid till de destinationer i USA och Kanada som flygbolaget trafikerar från Reykjavik. Arlanda är också utvalt som en av tio flygplatser i världen att få införa US preclearance, amerikansk gränskontroll redan vid avresan, för att förenkla resandet mellan Sverige och USA ytterligare, säger Kjell-Åke Westin, flygplatsdirektör på Stockholm Arlanda Airport.

Med start fredag 18 november flyger WOW air fyra gånger per vecka mellan Arlanda och Reykjavik med vidare anslutning till USA och Kanada: måndagar, onsdagar, fredagar och söndagar (med ytterligare flygavgångar under jul och nyår).