Starwood-hotellet W i Seattle visar nu upp resultatet av sin stora, mycket påkostade renovering.

Seattle har alltid fungerat som en av skandinavernas utgångspunkter när resan gick till USA’s nordvästra hörn, vare sig det handlar om affärer eller semester. Trevliga Seattle har många fina hotell i downtown, men nu finns ett nyrenoverat alternativ för dig som vill bo bra. W har fräschat upp samtliga 415 rum och sina nio sviter, och lobbyn har också omvandlats i enlighet med kedjans lobbykoncept The Living Room. Restaurangen Trace och konferansutrymmena har också moderniserats.

Som en liten hälsning till stadens blomstrande musikindustri och musikhistoria (Nirvana, Foo Fighters, Jimi Hendrix, Pearl Jam, Ray Charles) inviger man också snart sviten W Sound Suite på hotellet, en professionel musikstudio för artister som vill kuna spela in eller komponera på resande fot. ”Vanliga” gäster kan också boka in sig om man får lust att komponera en hitlåt.

7a8cac4b-8419-4982-bcd7-8d1f9fbc69bb

Hotellet skriver i ett pressmeddelande att man har inspirerats av ”stadens vackra natur men också av vår flygindustri” (Boeingfabrikerna ligger ju i Renton inte langt borta) och man vill vara ett hotell ”där både backpackers och kostymklädda träffas”.  Det finns en den roliga detaljer på hotellet som understryker vad man menar. På rummen finns motivtryck i 3D som avbildar en traditionell trästugevägg, en ”lodge-vägg” som är upplyst bakifrån av LED-lampor, belysningen vid skrivborden är inspirerad av hur instrumenten ser ut i en cockpit och i lobbyn finns ett DJ-bås tillverkat av en flygplansmotor.

Man vill ge en känsla av ”en modern lodge” och färgpaletten går i blått, purpur, olika metallfärger och en del gyllene nyanser. Det gråa tyg som återfinns lite här och var på hotellet är en hälsning till ”vår stads ofta gråa himmel” vilket ju alla som har besökt Seattle kan skriva under på.

W_Seattle_Living_Room

“W Seattle är en viktig del av vår stads sociala miljö” skriver man, och här skall man kunna slinka in och dricka en cocktail och relaxa.

Renoveringen av hotellet är för övrigt en del av Starwoods strategi att ytterligare investera i sina W-hotell i USA och Canada. Här på redaktionen gillar vi när man tar ut svängarna lite, och nästa gång i Seattle kommer vi absolut se till att titta in på eller bo en natt på W.

Om du ska ha ett bra hotell i Seattle, hitta det i vår hotellsektion.