Champagnehuset Veuve Clicquots omåttligt populära champagnetruck är återigen i bruk för att förgylla sommarens fester och uteliv. Den gula trucken har fått ett lite nytt utseende och har fler sorter i sitt champagnesortiment att erbjuda. Trucken kommer att synas runt om i landet vid restauranger och privata event, men går även att hyra både för privata fester och för företagsevent, enligt ett pressmeddelande.
Nu återlanseras Veuve Clicquot Champagne Truck, som under sommaren ska på turné runt om i landet på privata tillställningar och större företagsevenemang. Champagnetrucken som är en modell av Citroën HY har nu serveringsluckor på båda sidorna och har fått en ny kylförvaring som håller drycken i perfekt temperatur. Med trucken medföljer en chaufför, tillika en skicklig sommelier, som serverar och kan allt om Veuve Clicquots champagnesortiment och husets historia. Utöver champagnerna medföljer cafébord, stolar och parasoll.
– Efter förra sommarens succé har efterfrågningarna om champagnetrucken duggat tätt. Nytt för i år är att man kan beställa olika champagner ur vårt sortiment. Jag tror att Veuve Clicquot Rich och Rich Rosé, som blandas med is och frukter, kommer bli populära komplement till Veuve Clicquot Brut, säger Linda Hellman, Brand Manager Veuve Clicquot Sverige.
Det finns en historia bakom champagnetrucken med koppling till bilar. Madame Clicquot var en föregångare av innovativa idéer som exempelvis the Riddling Table och skapandet av vintagechampagne, dock fanns inte bilar under hennes tid. Däremot var Anne of Mortemart, barnbarn till Madam Clicquot, den första franska kvinnan som tog körkort i Frankrike och 1926 anordnade hon den första biltävlingen för kvinnor. Under 60-talet körde Veuve Clicquots agent i London en Minor Mini-Van med champagnehusets gula logga och i filmen the Yellow Rolls-Royce hade Veuve Clicquot en självklar roll. 1968 vann Formel 1-vinnaren Graham Hill 100 flaskor Veuve Clicquot Brut för sin insats vid Brands Hatch Grand Prix.
Veuve Clicquot Champagne Truck finns på följande orter under sommaren:

Den som framställs som artikelförfattare har faktiskt formulerat om pressmeddelandet. Det är inte rippat helt upp och ner. Sen så kan man diskutera verkshöjden på omformuleringen. Ett tillägg på tre ord brukar dock inte hålla juridiskt för att uppnå det som kallas verkshöjd.
Se första raden på min tidigare skärmdump
Vore det inte lättare att bara skriva att det är ett publicerat pressmeddelande? Jag har inget emot att läsa pressmeddelande, men jag har något emot när någon försöker lura mig. Fler reserelaterade pressmeddelanden tror jag snarare vore bra, och kan tillföra något. Och det vore jättebra om det går att fixa till så att inte å, ä, ö med flera bokstäver inte är i fetstil.
Det länkades till den publikationen tidigare i tråden, därav min referens till just Livets Goda. I övrigt är det viktigt att förstå att BC agerar på en marknad med många olika aktörer, och det finns en branschstandard.
Det låter som att du uttrycker en önskan hur det borde fungera, medan i media-Sverige idag så är det tyvärr inte så det fungerar. En intressant läsning är vad två JMG-studenter gjorde (JMG är Institutionen för journalistik, medier och kommunikation vid Göteborgs universitet) som examensarbete. De skapade en påhittad tankesmedja, Sensa, skickade ut påhittade pressreleaser där de drog helt obskyra slutsatser av olika undersökningar (bland annat att köttätare var mer aggressiva än vegetarianer, detta för att antalet vegetarianer ökade samtidigt som antal misshandelsfall minskade i Sverige). Förvånansvärt många tidningar, även ansedda sådana, tog in deras pressreleaser, oftast ordagrant, ibland byggde de även längre artiklar på pressreleasen. Poängen är att det är såhär det går till, inte bara på BC, utan även inom annan media. Klart man kan förfäras över det, dock som sagt inget isolerat BC-fenomen, och här är det enkelt för dig att bortse från det, svårare när du läser en artikel i DN, GP etc utan att få rätt avsändare.
För vidare läsning rekommenderas Magasinet Filter – granskar, upplyser, fördjupar
Hade jag varit besökare/läsare där hade de möjligen fått en kommentar, men nu är det ingen site jag någonsin besökt. För övrigt har jag personligen inte klagat på denna publicering på BC heller. Det jag framhävt är att jag inte tycker att argument om att många andra gör samma fel är en anledning att inte framföra kritik.
Framför ni också kritik mot tex Livets Goda? En publikation som är betydligt större än ett obskyrt reseforum. Jag läste snabbt deras text och jag hittade bara "Livets goda" som avsändare. Kan det vara så att vad ni uttrycker är en önskan hur det borde vara, och inte hur det ser ut i dagens media-Sverige?
För mig ser det rätt ut. Men däremot har bokstäverna b och å i ordet både blivit "British Airways̊de" med en fin ring över bokstaven s…