Vad sägs om att checka in på ett hotell med husspöken här lagom till Halloween och Allahelgonahelgen? Bo några nätter på ett hemsökt hotell – och ännu bättre på ett väldigt lyxigt hemsökt hotell?

Förgyll en mörk period på året med att bjuda in dig själv och din partner på en småläskig vistelse med lyx, god mat och kanske ett och annat spöke eller vålnad på programmet.

Här är några av världens bättre hotell, som alla har det gemensamt att dom kanske inte bara har levande gäster boende. Törs du?

The Langham Hotel, London, England

The Langham är känt som Londons mest hemsökta hotell. Hotellet byggdes 1865, och genom åren har detta 5-stjärniga residens upplevt en hel del incidenter från den paranormala världen. Det rum man ska undvika mest ska vara rum 333, där många gäster har berättat att de sett en virhårig man i kläder från den viktorianska perioden.

The Langham London is known as London’s most haunted hotel

The Langham: Londons mest hemsökta hotell

 

Om du kan leva med besök från andra sidan erbjuds du engelsk lyx av högsta klass på hotellet, som har nästan 500 rum och sviter. Det finns ett fint spa (Chuan Spa) med pool och träningsmöjligheter. Restaurangen Roux at the Landau har specialiserat sig på franska klassiska rätter.

Grand Hyatt Taipei, Taiwan

  • Sedan hotellet öppnade 1990 har man varit lite av ett hotspot för ovanliga fenomen, Ryktena säger att en del av problemen kommer från det faktum, att hotellet är byggt på den plats där det under andra världskriget låg ett fängelse och inte minst en avrättningsplats. Gäster har upplevt konstiga ljud från tomma rum, och man sett vita skepnader sväva genom luften i flera av hotellets korridorer. Men vi kan lugna dig med att Feng Shui-experter har kallats in för att lätta upp stämningen.
  • Not looking too scary - the Grand Hyatt Taipei

    Der ser ju annars ganska inbjudande ut: Grand Hyatt Taipei

Förutom de ovanliga aktiviteterna, är det ett ovanligt trevligt hotell. Det räknas ofta som ett av stadens bästa och har hela nio restauranger och barer. Läget är ganska nära jättebyggnaden Taipei 101 i Xinyidistriktet av staden. Det finns gym öppet 24 timmer i dygnet, utomhus uppvärmd pool och fina konferansmöjligheter.

Taj Mahal Palace, Mumbai, Indien

Det sägs att den engelska arkitekt som ritade hotellet och tänkte ut hela konstruktionen spökar här. Han hette W.A. Chambers. Herr Chambers var perfektionist, så när han återvände till det nästan färdigbyggda hotellet efter en resa till Frankrike blev han rasande när han upptäckte att resultatet inte stämde med hans ritningar och planer. Han kastade sig från en balkong på femte våningen och dog på fläcken.

The Taj Mahal Palace is home to the ghost of British architect W.A. Chambers

The Taj Mahal Palace: här spökar arkitekten W.A. Chambers

Det tycker vi var onödigt. Det eleganta palatsliknande hotellet har 560 rum och 44 sviter, det finns en utsökt restaurang och en vacker park. Många kändisar har bott här genom åren: The Beatles, Bill Clinton och Prince Charles är några av dom. Hotellet har två avdelningar, och det är i den äldre delen det sägs att Chambers spöke har setts vandra runt i korridorerna. Så nu vet du vilken avdelning du ska fråga efter att bo i.

Castle Leslie Estate Lodge Glaslough, Irland

Det liknar ett förtrollat slott från en Disneyfilm på avstånd, men när man kommer närmare är det många som ryser till – byggnaden är ganska dyster och ruvande.. Här finns massor av spöken och andar: man har sett en munk gå genom den stora bankettsalen, och i samma rum har gäster hört och sett skepnaden av ett gråtande barn. Om du beger dig till det rum som heter Mauve Room, kanske du träffar en av de adelskvinnor som har bott här, hon heter Lady Constance.

Castle Leslie Estate Lodge in the Irish village of Glaslough

Castle Leslie Estate Lodge nära den lilla staden Glaslough på Irland

Men om du vågar boka in dig här belönas du med fina rum i lite gammal stil (det finns bara 30 rum på hotellet) och den trevliga restaurangen. det finns också en loungeliknande bar, en solterass med grillområde, träningslokal och spa där man kan få massage. Om du plötsligt känner fyra händer på ryggen kan det vara Lady Constance som har dykt upp.

Ritz-Carlton New Orleans, Louisiana, USA

Även om detta hotell har gjort en del för att undvika onormala aktiviteter (man har ingen trettonde våning och heller inte rum nummer 666) har det inte hjälpt 100%.  Detta historiska Louisianahotell har enligt professionella spökjägare en extra gäst boende: en herre från 1800-talet, vars siluett kan anas i halvmörkret mellan fyra och sex på morgonen på ett kontor som ligger på våningsplanet Club Level.

Ritz-Carlton New Orleans is located near the grave of Marie Laveau

 
Ritz-Carlton New ligger nära den grav där Marie Laveau ligger

Som en extra krydda ligger hotellet tre kvarter från den plats där Marie Laveau ligger till sin sista vila. Denna dam levde från 1794 till 1881 i stadens franska kvarter, och praktiserade voodoo och allahanda häxkonster men även naturmedicin. På hotellet finns ett spa med ett (för ett hotell) ganska ovanligt namn: The Marie Laveau Voodoo Love Bath and Massage. Behöver vi nämna att flera spagäster tycker sig ha sett hennes skepnad svepa genom dimman i ångbastun?

Westin Excelsior Florence, Italien

Florens är lijornas stad och dessutom huvudstaden i regionen Toscana, ett av Italiens mest romantiska områden. Här ligger pittoreska Westin Excelsior. Eller är det så pittoreskt? Rum 152 är berömt inom paranormala kretsar. Här flyttar saker på sig utan anledning, skuggor dyker upp utan förklaring och man har till och med spelat in röster inne i rummet. Röster som inte kom från dom som inte hade checkat in.

Terrace overlooking Florence at the Westin Excelsior Florence

 
Westin Excelsior Florence: den fina terrassen med utsikt över Florens.

Men spöken eller inte, varken Bill Clinton eller Tom Cruise lät sig skrämmas och har övernattat här (om det var i rum 152 vet vi inte). Hotellet ligger med utsikt över torget Piazza Ognissanti och erbjuder faciliteter som ett dygnöppet fitnesscenter, fyra restauranger och barer. Den mest kända heter Sesto on Arno och har utsökt utsikt över stadens ljus och takryggar. Hela hotellet andas lyx och kvalitet.

Nu hoppas vi att du inte har blivit för skrämd för att titta närmare på ett eller flera av hotellen.