När man tänker på Business Class i resesammanhang associerar man oftast till flygbolag. Men vad kan man förvänta sig av tågresor? Business Class har handplockat de fem lyxigaste tågresorna i världen.

Under den sista tiden har blivit allt mer populärt att välja tåg framför flyg, oftast på grund av miljöskäl. Men när det gäller lyxiga tågresor, så är det själva resan snarare än slutdestinationen som är det viktigaste.

The Venice Simplon-Orient-Express, Europa

The Venice Simplon-Orient-Express är världens mest legendariska tåg och här kan resenärer njuta av en resa utöver det vanliga i Orientexpressens original vagnar från 1920- och 1930- talet. Resenärer förflyttas tillbaka till en era då tåg var det mest eleganta i transportväg. Tåget går bland annat från London till Venedig och man kan förvänta sig kulinariska matupplevelser, en personlig service i en glamorös miljö.

 

vso-acc-cabin-suite-venice05_1280x720

Foto: Belmond

The Andean Explorer, Peru

Upplev Inkas ofattbara vägsystem med Andean Explorer. Tågresan på två-nätter går mellan Cusco i Peru, till Arequipa via Titicaca sjön. Ta med mediciner om du är känslig för höjd, då detta är en av världens högst belägna tågresa. Ombord finns det bland annat en lounge, spa, och det erbjuds mat från det Peruanska köket. Alla kupéer har privata duschmöjligheter.

aep-ext09_1280x720

aep-din-bar03_1280x1280

Foto: Belmond

Cruise Train Serven Stars, Japan

Detta är det mest lyxigaste tåget i Japan. Resan på fyra dagar tar resenärer runt ön Kyushu och man får uppleva fantastiska vyer av både bergen och havet. Den eleganta interiören definieras av en modernare japansk stil av klassiskt lyx. Med sina endast 28 platser och enorm popularitet, är det närmast ett lotteri att lyckas komma åt en biljett ombord.

Seven-Stars-in-Kyushu-Suite-501

seven-stars-deluxe-a-suite-768x511

Foto: Cruise Train Seven

Rovos Rail, Sydafrika

Rovos Rail tar passagerare på en otrolig resa mellan Pretoria till Kapstaden. Under resan färdas man genom Sydafrikas magnifika natur, från gräsmarkerna i Highveld till Great Karoo-öknen, och detta kan avnjutas ifrån utomhusbalkongerna ombord på tåget. Allt i elegans och service i världsklass. Ombord kan resenärer njuta av femstjärniga måltider i kombination med Sydafrikas finaste viner i en fantastisk miljö.

RVR-DeluxeDouble2

Foto: Rovos Rail

The Golden Eagle Transsibiriska järnvägen

 

The Golden Eagle är det lyxigaste sättet att resa på den transsibiriska järnvägen. Resan på två veckor tar resenärer från Moskva genom Mongoliet till Vladivostok, och passar den som äventyrliga resenären som önskar att besöka avlägsna destinationer i stil och komfort. Ombord erbjuds det exklusiva kupéer med eget badrum, god mat och förstklassig service. Några utav resans höjdpunkter är ett glas champagne vid den Europeiska och Asiatiska gränsövergången, samt matlagningskurser i ryska kulinariska köket.

ge-gallery-17

ge-gallery1-2

Foto: The Golden Eagle