Unique Stay AB, som driver ibis Hotels i Sverige, har under de senaste åren investerat 6 miljoner i vattenhotellen Mälardrottningen och Rygerfjord. Idag erbjuder man 151 rum på vattnet mitt i Stockholm med underbar utsikt över Riddarfjärden, Stadshuset, Norr Mälarstrand och Söders höjder. Och den nya sviten på Rygerfjord erbjuder en unik hotellupplevelse i Stockholm med en fantastisk utsikt från egen terass.

rygerfjordsvit

– Vi ser en tydlig trend i att övernatta på vattenhotell i Europas storstäder och idag hittar vi trendiga båthotell bland annat i Amsterdam, London, Köpenhamn och Stockholm. Vi är därför glada att även kunna erbjuda ett Stockholm på vatten, säger Lars Ålund, COO för Unique Stay AB, i ett pressmeddelande.

rygerfjordbad

Rygerfjord byggdes i Norge 1950 och ligger idag fast förankrad på Söder Mälarstrand. Verksamheten består av tre fartyg och erbjuder 90 hytter från vandrarhemstandard till nya vattensviten. Sviten är 25 kvadratmeter stor och har en privat terrass med utsikt över Stockholms stadshus och Riddarholmen. Sviten spås bli mycket populär för brudpar samt alla gäster som vill uppleva ett unikt Stockholm. På hotellet finns även restaurang, populär bar, lounge och utomhusdäck med servering.

rygerfjordboj[3]

Mittemot vid Riddarholmen ligger Mälardrottningen, miljonärsdottern Lady Huttons klassiska lyxyacht med en unik historia som sträcker sig tillbaka till 1924 när hon byggdes. Idag finns här 61 hytter i varierande storlek, alla med dusch och wc. Hotellet erbjuder även restaurang, Captains Bar och ett härligt soldäck med bar med vacker utsikt över Riddarfjärden.

Om du har lust att bo en eller flera nätter på båt i sommar kan du beställa ditt rum i vår hotellsektion här