W Hotel Barcelona

W Hotel Barcelona – Ett hotell med stil

Allmän information och läge

W Hotel Barcelona är beläget vid Barcelonas hamn, längst ut på den pir som skiljer innerhamnen från Medelhavet. Området var tidigare ett utpräglat hamnområde och bostadskvarter för fiskare men har nu gjort om till Barcelonas eget Docklands men många butiker, restauranger och barer samt stans bästa strand som närmsta granne. Nackdelen är att det inte finns så mycket av bekvämligheter i direkt anslutning till hotellet som ligger så långt ut på piren som man kan komma. Det är också en bra bit att gå till Barcelonas traditionella centrum med gågatan La Rambla.

Det 26 våningar höga hotellet med sin speciella blåa konstruktion syns dock från en stor del av centrala Barcelona. Det är ett landmärke i Barcelona och räknas som ett av de bästa hotellen i staden. På högsta våningen finns dessutom en nattklubb som är mycket populär även bland lokalbefolkningen.

Rummet

Hotellet har totalt 473 rum som varierar från enklare Deluxerum, så kallade Wonderful Rooms, hela vägen upp till hotellets toppsvit Extreme Wow Suite på 295 kvadrat med en 59 kvadratmeter stor privat solterrass. Standardpriset på denna svit ligger på knappt 11.000 euro vilket motsvarande ungefär 100.000 kronor per natt.

Jag hade bokat ett Deluxerum och blev tilldelad ett rum på elfte våningen, ungefär halvvägs upp i hotellet. Rummet var väl tilltaget i storlek med en snygg och modern inredning, häftig mood lighting och en fantastisk utsikt mot Medelhavet.

W Hotel Barcelona

Deluxerummet

Foto: Jacob Molin

Jag hade speciellt bett att få ett rum med en kingsize-säng vilket hotellet också tillgodosåg. Detta visade sig vara ett smart drag, i rummen med dubbelsäng placeras sängen så den är riktad mot fönstret vilket gör att man vaknar med soluppgången över Medelhavet rakt framför sig på morgonen. I de rum med twinsängar (separata sängar) placeras istället sängarna mot en av sidoväggarna i rummet. Sängen var fantastiskt skön med ett underbart mjukt duntäcke, en av de bästa sängar jag testat på länge och där man utan svårighet kunde ligga kvar en timme extra på morgonen.

I rummet fanns i övrigt ett stort skrivbord med allehanda lektyr samt en soffa längs med fönstret med ett litet soffbord med miniatyrflaskor och cocktailglas. Vid sidan av soffan fanns en 32-tums platt-tv och på soffbordet en klockradio med ipod-anslutning.

W Hotel Barcelona

Drinkbordet

Foto: Jacob Molin

Badrummet var av det mer udda slaget då tvättstället fanns i själva rummet bredvid skrivbordet. Toaletten låg i ett separat rum och duschen var en rejäl walk-in dusch där det längst in fanns ett draperi som täckte en minigarderob där det väntade en morgonrock och där man kunde hänga kläder för att slippa att få dessa våta.

I övrigt fanns i rummet en garderob samt en förvånansvärt bra minibar med en omfattande sortiment av bra drycker. Det jag däremot saknade i rummet var en vattenkokare och möjligheten att göra en kopp kaffe i rummet.

W Hotel Barcelona

Deluxerummet

Foto: Jacob Molin

Mat och dryck

Hotellet har flera restauranger och barer vilket inkluderar Michelinrestaurangen Bravo24. På entréplanet finns en avslappnad lounge-inspirerad restaurang kallad Wave samt en bar som fått namnet W Lounge.

De flesta vill dock göra ett besök på den kombinerade baren och nattklubben Eclipse på våning 26 med en fantastisk utsikt över Medelhavet på ena sidan och centrala Barcelona på andra sidan. Som hotellgäst har man gratis tillträde, övriga besökare måste betala entréavgift.

W Hotel Barcelona

W Lounge

Foto: Jacob Molin

Jag testade lobbybaren W Lounge och gjorde på kvällen ett besök på Eclipse. Lobbybaren var mycket trevlig med en behaglig atmosfär och med bartenders i baren som lade sin själ i de drinkar de blandade, dock var servicen väldigt långsam. Eclipsebaren på högsta våningen är väl värd ett besök och var uppdelad i en nattklubbsdel med dansgolv samt en loungedel med soffor. Mycket välbesökt på helgen men en blandning av hotellgäster och lokala besökare. Även  uppe på Eclipse fanns mycket bartenders.

Övriga faciliteter

På hotellet fanns även ett spa, Bliss spa, med flera olika spabehandlingar, utomhuspool, bastu och inomhusjacuzzi. Jag hade aldrig tid att göra ett besök och enligt hotellets webbsida verkade det som man behövde betala för tillträde även som hotellgäst.

W Hotel Barcelona

Lobbyn

Foto: Jacob Molin

Internetuppkoppling

Internetuppkoppling fanns i rummet mot en avgift men var gratis i lobbyn med en acceptabel hastighet.

Service och statusförmåner

Servicen på hotellet var bästa tänkbara och bemötandet vid incheckningen kunde inte varit bättre. Jag blev under incheckningsprocessen tilltalad med namn inte mindre än tolv gånger av den mycket vänliga och engagerade receptionisten som samtidigt hjälpte till med svar på ett flertal frågor.

Jag anlände till hotellet före den officiella incheckningstiden och då hotellet var fullbokat var mitt rum inte klart än. Receptionen fixade dock så jag kunde lämna min väska som skickades upp till rummet när det var klart. Dessutom ringde hotellet till min mobiltelefon och meddelade när rummet var färdigt. Ett helt föredömligt sätt att hantera detta.

Servicen även under resten av vistelse höll samma höga nivå. Ett standardförfarande hos personalen i receptionen var att vid slutet av samtalet tala om sitt namn och påpeka att jag var välkommen att fråga efter honom/henne om jag hade några fler frågor.

Prisindikation

2500 kr och uppåt

Slutsats

Ett utmärkt hotell jag mer än gärna återvänder till. Fräscht och modernt rum med en underbar säng och fantastisk utsikt, bra service och bemötande hos personalen och utmärkta faciliteter. Barerna på hotellet skulle dock behöva mer personal, servicen var i långsammaste laget.

3
Populäraste / senaste

 1. Jacob den
  simontemplar

  Trevlig recension! Några tankar dock; stranden som hotellet ligger vid (Barcelonetta) är absolut inte den bästa. Antagligen är den dock favoriten för alla turister som kommer hit, då den är är den mest centrala. Alltså hittar man mest turister där och den är också förhållandevis smutsig. Då är det bättre att bege sig norrut till t.ex. Poble Nou, eller ta tåget en bit utanför och uppleva något ännu charmigare. Samma sak gäller för Eclipse, mest hotellgäster och turister, den del av lokalbefolkningen som går dit är de få procent som har råd att göra det 😉

  Kommentaren om läget är inte baserat på någon marknadsundersökning eller så utan mer på vad bl.a. två taxichaufförer berättade. Det var tydligen mycket körningar till hotellet, stranden och Eclipse, även bland lokalbefolkningen.

 2. simontemplar den

  Trevlig recension! Några tankar dock; stranden som hotellet ligger vid (Barcelonetta) är absolut inte den bästa. Antagligen är den dock favoriten för alla turister som kommer hit, då den är är den mest centrala. Alltså hittar man mest turister där och den är också förhållandevis smutsig. Då är det bättre att bege sig norrut till t.ex. Poble Nou, eller ta tåget en bit utanför och uppleva något ännu charmigare. Samma sak gäller för Eclipse, mest hotellgäster och turister, den del av lokalbefolkningen som går dit är de få procent som har råd att göra det 😉

 3. rvarttinen den

  Trevligt att läsa om vårat favorithotell i Barcelona! Bra bilder!

  Själv kan jag rekommendera att boka in en behandling på Bliss.

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×