Novotel Taipei Taoyuan International Airport sängen

Novotel Hotel Taipei Taoyuan International Airport

Allmän information och läge

Novotel Hotel Taipei Taoyuan International Airport är det enda hotellet beläget i direkt anslutning till Taipeis internationella flygplats vid Taoyuan, 25 kilometer söder om centrala Taipei. Hotellet öppnade i november 2009 och blev samtidigt Accors första etablering i Taiwan. Hotellet ligger vid infarten till flygplatsområdet, granne med flera flygbolagsbyggnader och ett stenkast från det höga kontrolltornet.

Hotellet har en gratis transferbuss som går mellan terminal 1, terminal 2 och hotellet. Bussar avgår var 15:e minut under högtrafik och var 30:e minut under resten av dagen. Första bussen från hotellet avgår klockan 05.00 och sista bussen från terminalerna klockan 01.45.

Rummet

Hotellet har totalt 360 rum uppdelade på standardrum, executiverum samt 14 sviter. Jag hade bokat ett standardrum men blev uppgraderad till ett Executiverum på nionde och högsta våningen med en fantastisk utsikt över flygplatsområdet, terminalerna och de två landningsbanorna. Den enda plats på flygplatsen som skulle kunna tänkas ha en bättre utsikt är flygplatsens flygledartorn.

Rummet hade en ganska traditionell Novotelinredning. Ingen lyx och inget överdåd men snyggt, prydligt och funktionellt. Rummet bestod av en stor och bekväm säng, arbetsplats, en liten soffa med tillhörande bord samt badrum med både badkar och dusch. En mer oväntad del av vistelsen var den stora gosedjurspanda med Novoteltröja som väntade i rummet på soffan framför fönstret. Garanterat en favorit bland yngre gäster.

Novotel Taipei Taoyuan International Airport executiverum med badrum

Executiverummet

Foto: Jacob Molin

Mat och dryck

Hotellet har två restauranger, en lobbybar samt ett bageri/delishop. De två restaurangerna är The Square, med en internationell meny, samt Wei Fang som är en kinesisk restaurang som specialiserat sig på mat från Shanghairegionen. I lobbybaren Q Bar kan man ta en drink under kvällen och är man sugen på nybakade bröd och pajer finns hotellets Deli Shop.

På grund av min sena ankomst hade jag aldrig tid att testa någon av restaurangerna och då jag bodde på Executivevåningen åt jag frukost i Executiveloungen.

Övriga faciliteter

Hotellet hade även ett stort gym samt en mycket trevlig relaxavdelning som jag testade på förmiddagen. Gymmet var mycket välutrustat och relaxavdelningen en positiv överraskning med en häftig interiör, en stor pool samt både ångbastu och torrbastu. Ombytesrum och duschar fanns i direkt anslutning och gymmet användes även av ett flertal externa besökare, gissningsvis flygplatspersonal med kontor i närheten.

Service och statusförmåner

Servicen på hotellet var mycket vänlig och all personal var trevlig och hjälpsam. Som A-Club Platinummedlem blev jag vid incheckningen uppgraderad till ett Executiverum vilket var uppskattat. Vid incheckningen fick jag även ett kuvert med ett personligt välkomstkort samt en drinkbiljett att använda för valfri dryck i hotellets lobbybar, på rummet väntade dessutom en flaska vatten samt ett fat med frukt. De flesta Novotel i Europa brukar vara ganska restriktiva med uppgraderingar men i Asien och Oceanien är hotellen ofta betydligt vänligare inställda till att ordna bättre rum för guld- och platinummedlemmar.

Executiveloungen låg på nionde våningen med en interiör inte helt olik den i rummen, dvs snygg och funktionell. Loungen hade även en utmärkt utsikt över flygplatsområdet. På kvällen mellan 18 och 20 erbjöds happy hour med gratis cocktails och på morgonen serverades frukost i loungen. Jag testade loungens frukost på morgonen som bestod av en mindre självserveringsbuffé. En frukostvärdinna jobbade i loungen och tog beställning av varm mat som tillagades medan man väntade. Frukostmaten var enkel och erbjöd inga utsvävningar men allt smakade mycket bra.

Novotel Taipei Taoyuan International Airport utsikt mot flygplatsen på kvällen

Kvällsutsikt mot flygplatsen

Foto: Jacob Molin

Slutsats

Ett utmärkt flygplatshotell med bra service och faciliteter. Knappast någon lyx, men en mycket bekväm och behaglig vistelse. Dessutom en stor tumme upp för uppgraderingen.

4
Populäraste / senaste

 1. spritfet den

  Kan bekräfta uppgradering och loungeaccess. Mycket smidigt med transporten och ska man ut och flyga EVA med layover är detta ett bra alternativ.

 2. Kricka den

  Det stämmer fortfarande (idag) att transferbussen går från Bay 1 på T1.

  Jag bokade ett "Standardrum" med Kingsize Bed och fick ett likadant
  rum som Jacob fast på 3:e våningen. Provade den kinesiska a la-carte
  restaurang på våning två och är mycket nöjd. Enskilda huvudrätter för
  ca. 70 SEK och fasta menyer (6-7 rätter) för ca. 300 SEK.

  En annorlunda grej är att det finns en mindre DutyFree-butik i lobbyn.

 3. Kricka den

  Det stämmer fortfarande att det är Bay 9 på T2 för transferbuss till hotellet.

 4. palmen den

  Transferbussen till hotellet går från Bay 1 på Terminal 1 och från Bay 9 på Terminal 2. Det var lite dålig skyltning på detta på flygplatsen.
  (Obs, denna info är ca 6 månader gammal så det kan ha ändrats)

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×