Swiss Economy Class Stockholm-Zürich

Swiss Economy Class Stockholm-Zürich – Bra standard inom Europa

På flygplatsen

Jag anlände till Arlanda flygplats strax före klockan 14, drygt två timmar innan avgång. Swiss incheckningsområde låg i den äldre avgångshallen i terminal 5 och delades med Austrian Airlines. Det var ganska mycket folk i kö men som guldkortsinnehavare kunde jag checka in vid business disken med endast en person före i kön.  Incheckningen var snabb och effektiv av en trevlig ung kvinna som checkade in både mig och min väska hela vägen till slutdestinationen. Min väska fick dessutom en prioritetstagg.

Swiss Economy Class Stockholm-Zürich

Swiss check-in på Arlanda flygplats

Foto: Jacob Molin

Mitt guldkort gav mig även tillträde till den separata fast track säkerhetskontrollen med obefintlig väntan och därefter begav jag mig till SAS loungen. I guldkortsdelen, SAS Scandinavian Lounge serverades denna eftermiddag korv med couscous samt sallad. BusinessClass har numera även en egen hörna i loungen där det blev ett inlägg i gästboken.

Lounge: SAS Gold Lounge, Stockholm Arlanda (ARN), Terminal 5

Loungen är recenserad separat från flygningen. Du kan läsa mer om loungen i loungerecensionen.

Läs mer om den besökta loungen »

Ombordstigning och första intryck

Ombordstigningen startade 20 minuter före avgång vid gate 16. Business class passagerare och passagerare med guldkort kunde gå ombord när de ville medan övriga passagerare släpptes ombord per sektion i flygplanet.

Flyget till Zürich var nästan helt fullt men trots detta lyckade markpersonalen boarda samtliga passagerare med en imponerande effektivitet och få iväg planet exakt enligt tidtabell. Flygtiden till Zürich hade beräknats till en timme och 50 minuter. Före avgångs gjordes en traditionsenlig säkerhetsdemonstration med en förinspelad del på svenska.

Stolen

Ombord på Airbus A320 flygplanet fanns två rader business class och resterande del, totalt 26 rader, användes för economy class. Konfigurationen ombord var 3-3 med mittensätet blockerat i business class. I economy class var i stort sätt samtliga stolar upptagna, Swiss hade automatiskt förbokat säte för mig och jag satt på en fönsterplats, 04A, på andra raden i economy class.

Swiss Economy Class Stockholm-Zürich

Stolen i Swiss economy class inom Europa

Foto: Jacob Molin

Stolarna ombord var bekväma läderstolar i en svart design. Benutrymmet var fullt acceptabelt för en flygning inom Europa, jag misstänker dock att benutrymmet var något mindre längre bak i planet.

Måltider

Uppe i luften erbjöds en enklare snack i ekonomiklass bestående av en pizzabit samt varma och kalla drycker. I dryckesutbudet fanns öl och vin, alkoholfria drycker samt kaffe och te. Lite senare under flygningen erbjöds även schweizisk choklad från en korg med Swiss logo.

Service

Servicen var vänlig men effektiv, kabinpersonalen fick jobba hårt för att hinna servera en nästan helt fullt flygplan. Kabinpersonalen var vänlig men inget extra gjordes för mig som statuspassagerare.

Ankomst

Klockan 17.35 påbörjades inflygningen mot Zürich och Kloten flygplatsen. En kort video visades på skärmarna som berättade om flygplatsen samt procedurerna för de passagerare som hade anslutningsflyg, vilket många ombord hade.

Klockan 18.00 tog vi mark i Schweiz, 15 minuter före schemalagd tidtabell.

Slutsats

Swiss erbjuder en bra produkt i economy class inom Europa, när andra drar ner på servicen erbjuder Swiss fortsatt en gratis snack (som på längre flygningar dessutom är varm) samt gratis drycker inklusive öl och vin. I övrigt en trevlig och effektiv flygning.

1
Populäraste / senaste

  1. friskytten den

    En annan bra ekonomiprodukt återfinns hos Swiss (Lufthansas) dotterbolag Edelweiss Air. De jackar in i Swiss nätverk via ZRH och GVA och flyger till/från resmål av "charter-karaktär". Efter att börjat vänja sig vid SAS gradvisa sänkningar av servicenivå känns det näst intill lyxigt att få varm mat med tillbehör på intra europa. Och så får barnen leksak och ritblock 😉 Om jag inte minns fel så har de fått lite utmärkelser för servicen.

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×