Sofitel So Singapore Hotel

Sofitel So Singapore – litet men med häftig design av Karl Lagerfeld

Allmän information och läge

Att skippa det traditionella och istället satsa på individuellt designade hotell verkar vara en växande trend i hotellbranschen. Allt fler kedjor tycks ha insett att det helt enkelt blir tråkigt för frekventa resenärer med hotell som ser närmast likadana ut.

Näst i raden av hotell att följa trenden är Accors Sofitel som startat en ny kedja med boutiquehotell kallad ”Sofitel So”. Det första hotellet öppnade i Bangkok och nu finns kedjan även i Singapore och Mauritius.

Sofitel So Singapore öppnade i juni 2014. Hotellet ligger i finansdistriktet i den södra delen av centrum. Läget är möjligtvis lite udda men det är inte mer än några minuters promenad till Boat Quay, Singapore River och Marina Bay. Granne med hotellet finns även en stor food court och en liten livsmedelsbutik som har öppet sent. Huset som nu blivit hotell stod klart år 1927 och var ursprungligen en telegrafbyggnad, del av Eastern Extension Telegraph Company, och är nu K-märkt.

Sofitel So Singapore Hotel

Några av designobjekten i lobbyn

Hotellets design har tagits fram av den franska designfirman Miaja design som till stor del är modern samtidigt som man bevarat mycket av den gamla interiören. Exempelvis korridorerna på våningarna går i gammaldags trä med handmålade dekorationer och i lobbyn finns fortfarande den gammaldags känslan kvar.

Världsberömda Karl Lagerfeld har hjälpt till med många designobjekt i hotellet, allt från dörrknackare till brevpapper som har fått ”The Lion’s Seal”-emblemet. Även flera av designobjekten i lobbyn har tagits fram av Lagerfeld.

Sofitel So Singapore Hotel

Hotellets exteriör

Rummet

Hotellet är relativt litet med totalt 134 rum uppdelade på sex våningar. Standardrummet kallas ”So Cosy Room” och därefter följer i hierarkisk ordning ”So Comfy Room” och ”So Urban Room” följt av de nio sviterna ”So Studio Room”, ”So Lofty” och ”So VIP”. Bokar man någon av de två sista ingår VIP-paket med exempelvis champagnefrukost och flygplatstransfer.

Vi bodde i ett So Cosy-room på våning 5. Normaltstort i storlek men med en häftig och genomtänkt design med en blandning av modernitet, högteknologi och gammaldags design. Exempelvis alla ljus i rummet kontrollerades via en iPad placerad på nattduksbordet medan både väggen bakom sängen och taket pryddes av upplysta dekorationer tänkt att efterlikna de glastak man ofta finner i många gamla kyrkor.

Sofitel So Singapore Hotel

Sängen i So Cosy Room

Rummet hade i övrigt en platt-TV, minibar samt badrum med dusch, även denna med en lite speciell design med en stor upplyst spegel. Sängen var den bekväma Sofitel My Bed.

Sofitel So Singapore Hotel

iPad för att reglera all elektronik

Mat och dryck

I lobbyn finns restaurangen Xperience Restaurant och baren Xperience bar, även dessa med en designinredning. Vi besökte restaurangen i samband med frukosten som hade den speciella egenheten att buffén var ganska liten i storlek. Det var inte så att utbudet var överdrivet litet, det var ungefär standard för ett bättre internationellt hotell, det var mer att all mat var upplagd i mycket små kvantiteter. Istället för kastruller och stora uppläggningsfat användes små skålar och fat samt den sortens glasburkar med metallock som man finner i gammaldags kök, som man förstås behövde öppna och stänga som sig bör. Allt som allt innebar det att hela frukostbuffén rymdes på två normalstora bord.

Upplägget skapade en helt klart annorlunda frukostupplevelse och ställde stora krav på att personalen kontinuerligt såg över och fyllde på buffén så inget tog slut. I övrigt var maten god och fräsch, men söker man en mer omfattande frukostbuffé finns det bättre hotell i Singapore.

Sofitel So Singapore Hotel

Xperience Restaurant

På högsta våningen finns HI-SO Rooftop bar, belägen bredvid poolen med en trevlig atmosfär på kvällen med musik och en ganska avkopplande belysning.

Övriga faciliteter

Hotellet har ett fitness center, So Fit, som dock aldrig besöktes under vistelsen. På högsta våningen finns även en takterrass med pool och solstolar som på kvällen kompletteras med en poolbar, snyggt designad med mycket växter. Det stora problemet med terrassen är att hotellet är omringat av ett flertal höga byggnader som skymmer solen under delar av dagen, förmodligen är detta även anledningen till att poolbaren inte håller öppen under dagen.

Sofitel So Singapore Hotel

Takterrassen med poolen

Internetuppkoppling

Internetuppkopplingen var gratis och fungerade fint.

Service och statusförmåner

Vänlig service på hotellet även om rutinerna inte helt hade satt sig än ett fåtal månader efter öppnandet. En positiv del var dock att hotellbokningen mailade några dagar före ankomst och frågade när vi skulle komma, detta bland annat för att vid en passande tidpunkt ställa fram hotellets speciella cocktail på rummet. Som guldkortsinnehavare fick jag även en drinkvoucher som gällde för en öl, ett glas vin, ett glas champagne eller alkoholfritt alternativ vid poolbaren. Mycket behagligt att efter incheckning och uppackning kunna åka upp till takterrassen och stressa ner med en öl i kvällsvärmen.

Slutsats

En annorlunda upplevelse, för den som börjar tröttna på vanliga kedjehotell är detta en frisk fläkt. Designen är tilltalande och man har lyckats få bort en del av den traditonella hotellkänslan med en ganska liten och diskret reception, stora allmänna ytor och annorlunda korridorer. Designobjekten från Karl Lagerfeld är dessutom riktigt häftiga.

Sofitel So Singapore är kanske inget förstahandsval om man söker omfattande faciliteter och planerar att spendera en stor del av tiden på hotellet för exempelvis sol och bad, men för den som söker en trevlig och annorlunda upplevelse kan hotellet absolut rekommenderas.

1
Populäraste / senaste

  1. VonMögen den

    Bra skrivet reportage! Tycker att det är ett trevligt hotell. Avsaknaden av lounge drog ner betyget lite (även om takpoolen och baren var en plats att besöka) och personalens inkompetena hantering av wake-up calls slog alla rekord. Men som du skrev är det ett trevligt avbräck mot "vanliga" hotell.
    /V

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×