Sofitel London Heathrow Hotel

Sofitel London Heathrow Hotel, London Heathrow – Perfekt läge och bra standard, men aningen dyrt

Allmän information och läge

Sofitel London Heathrow Hotel ligger vid Heathrowflygplatsen väster om London. Hotellet är det enda som ligger i direkt anslutning till terminal 5, den terminal som är British Airways huvudsakliga hem på flygplatsen. Det finns en rad andra hotell som ligger i närheten av terminal 5 men alla övriga kräver att man åker transferbuss mellan terminalen och hotellet, vilket gör Sofitel mycket smidigt då man slipper behöver anpassa sig efter någon busstidtabell.

Ankommer man med flyg till terminal 5 finns redan i ankomsthallen skyltar som visar vägen till Sofitel. För att ta sig till hotellet tar man hiss eller trappor en våning upp och följer sedan en lång gång som leder till hotellet. Efter korridoren kommer man först till ett stort atrium där det egentligen inte finns mycket alls annat än en biluthyrningsfirma och, märkligt nog, en julgran, i september. Atriumet är dock desto trevligare under kvällstid när det är upplyst i olika färger. För att komma till lobbyn och receptionen tar man rulltrappan en våning ner där även de flesta faciliteter finns.

Anländer man till övriga terminaler på Heathrow är det gratis att åka Heathrow Express från terminal 1, 2, 3 och 4 till terminal 5. Kommer man från centrala London finns både tunnelbana och Heathrow Express till terminal 5.

Sofitel är i övrigt ett av de bättre hotellen vid Heathrow, vilket även märks på prislappen. Standarden är hög, faciliteterna håller överlag en bra nivå och personalen är artig och uppmärksam. Men som sagt, hotellet kostar därefter. Sofitel brukar för de mesta hamna i toppen när man jämför priserna på de olika flygplatshotellen vid Heathrow.

Rummet

Hotellet har totalt 605 rum varav 52 sviter Som guldmedlem blev jag uppgraderad från ett standardrum till ett lite större superiorrum. Något lite förvirrande är att alla rumsnummer har fyra siffror, exempelvis 4302. Det märkliga är att den första siffran inte står för våningsnumret utan för den flygel där rummet är beläget, det är siffra nummer två som visar på vilken våning rummet finns. Detta skapade en del förvirring, både för mig och mannen vid incheckningen som lyckades kasta om de två första siffrorna när han skrev rumsnumret på mitt nyckelkort.

Rummet i övrigt var mycket elegant med en ljus inredning och med detaljer i brunt. Rummet bestod av en stor och riktigt skön dubbelsäng, arbetsyta med skrivbord och arbetsstol, en skön fåtölj med tillhörande bord och fotpall, garderob, samt vattenkokare för kaffe och te. Det fanns även en minibar med ett standardutbud av drycker.

Sofitel London Heathrow Hotel

Mycket bekväm säng i superiorrummet

Foto: Jacob Molin

Badrummet var ganska stort och hade både badkar och dusch samt en stor spegel ovanför tvättstället. Dessutom fanns allehanda tvålar och badrumsprodukter.

Sofitel London Heathrow Hotel

Superiorrum

Foto: Jacob Molin

Mat och dryck

Hotellet har tre restauranger samt två barer. De tre restaurangerna inkluderar en fransk, en internationell samt ett café med tesalong som ska erbjuda 31 olika teer från hela världen. Baren hade jag besökt tidigare som tillfällig besökare men fick även anledning att besöka den denna gång då jag fick en voucher för en välkomstdrink tack vare mitt Le Club guldkort. Baren är riktigt trevlig med öppen spis, sköna soffor och fåtöljer, trevlig och artig personal samt ett ganska omfattande utbud av drycker.

Sofitel London Heathrow Hotel

Hotellbaren Sphere & Lounge

Foto: Jacob Molin

Frukosten serverades i restaurangen mittemot baren och var även det en positiv upplevelse. Personalen hälsade artigt god morgon när jag anlände och efter rumsnumret bockats av fick jag frågan om det var första besöket i frukostrestaurangen. För de som inte ätit frukost där tidigare ges en kort genomgång av de olika bufféområdena och vad man kan beställa.

Frukostbuffén var mycket omfattande med god och fräsch mat och innehöll exempelvis även en del asiatiska rätter. Inte minst fruktsektionen föll mig i smaken där man bland annat kunde finna jordgubbar, blåbär, björnbär och melon.

Övriga faciliteter

Hotellet har en stor konferensavdelning med 45 konferensrum och kapacitet för upp till 1300 gäster. Läget vid terminal 5 gör det praktiskt att använda hotellet för internationella konferenser då deltagarna kan flyga in på morgonen, konferera under dagen och sedan återvända hem på kvällen.

Sofitel London Heathrow Hotel

Den eleganta lobbyn

Foto: Jacob Molin

Sofitel Heathrow har även ett stort spa med relaxavdelning och gym men har satsat på att ta in ett professionellt företag för att sköta driften. Detta har helt klart sina fördelar men också en nackdel då det inte är gratis att besöka spat. Det kostar inget extra att gå dit om man samtidigt bokar en behandling, exempelvis en massage, annars är det obligatorisk betalning som gäller.

I lobbyn finns förutom bar och restauranger även en gift shop med souvenirer, choklad och enklare matvaror. Söker man en ordentlig matbutik finns annars en välsorterad Marks & Spender i ankomsthallen i terminal 5.

Sofitel London Heathrow Hotel

Skylt som visar vägen till de olika faciliteterna på hotellet

Foto: Jacob Molin

Internetuppkoppling

Gratis trådlöst fanns på hela hotellet, både i rummet och de allmänna utrymmena. Uppkopplingen fungerade fint med acceptabel hastighet och det enda man behövde ange var rumsnumret och efternamnet.

Service och statusförmåner

Bemötandet vid receptionen var mycket artigt och elegant, jag blev tilltalad med namn så fort tillfälle gavs och en läderpärm användes för mitt registreringsformulär, allt för att göra det hela lite mer elegant. För att knyta an till Sofitels franska ursprung hälsades alla besökare med Bonjour eller Bonsoir, beroende på tid på dygnet.

Den enda baksidan med incheckningen var att receptionisten lyckades kasta om de två första siffrorna på mitt rumsnummer på nyckelkortet, vilket skapade en del förvirring och gjorde att jag åkte till fel våning och tvingades återvända till receptionen för att reda ut i vilket rum jag faktiskt skulle bo u. Den manliga receptionist som gjort misstaget såg mycket besvärad ut och bad om ursäkt flera gånger.

Med guldkort i Accors bonusprogram Le Club blev jag korrekt uppgraderad till en bättre rumskategori, i detta fall en kategori upp till ett superiorrum. Jag fick även en voucher för en gratis välkomsdryck i baren, ett glas öl eller vin alternativt ett alkoholfritt alternativ.

Slutsats

Det finns åtskilliga hotell vid Heathrow men detta är helt klart ett av de bättre, både när det gäller standard, läge, service och faciliteter, men så har det också en prislapp som matchar. Jämfört med andra Sofitel-hotell jag testat kommer man dock tyvärr inte ifrån att det är ett flygplatshotell, med allt vad det innebär. Det är helt enkelt inte den lite mer omfattande upplevelse man får på ett cityhotell.

5
Populäraste / senaste

 1. Direktorn den

  Har precis checkat ut från Sofitel LHR. Har bott tidigare för några år sedan men nu var första gången jag såg att det fanns och testade att checka baggage direkt till British Airways i hotellets reception. BA hade en egen representant på plats. Supersmidig service speciellt då vi flyger från T3 och följaktligen inte behövde släpa med oss baggage dit. En toppentjänst som lyfter hotellet.

 2. ChabbeT den
  simon_says91

  Kanske lite väl sent men här har du lite bilder om du fortfarande är sugen att se hur det ser ut @ChabbeT. Bodde här 24-25 december 2014.

  Tillgång hade man via nyckeln till rummet som man scannade vid inpassering. Såg dock aldrig någon mat uppdukat så kan inte säga mycket om den tyvärr… Men dryck fanns det i massor!

  Visa bifogad bild 31334 Visa bifogad bild 31335Visa bifogad bild 31336
  Visa bifogad bild 31337 Visa bifogad bild 31338

  Tack @simon_says91 dig kan man alltid räkna med/lita på! Tänkte köra en natt där nu i mars/april för att testa T2

 3. simon_says91 den
  ChabbeT

  Hade varit kul att se bilder från Club Millésime. Kommer försöka bo där innan mitt Platinum löper ut. Tack för ett fint reportage.

  Kanske lite väl sent men här har du lite bilder om du fortfarande är sugen att se hur det ser ut @ChabbeT. Bodde här 24-25 december 2014.

  Tillgång hade man via nyckeln till rummet som man scannade vid inpassering. Såg dock aldrig någon mat uppdukat så kan inte säga mycket om den tyvärr… Men dryck fanns det i massor!

  Visa bifogad bild 31334 Visa bifogad bild 31335Visa bifogad bild 31336
  Visa bifogad bild 31337 Visa bifogad bild 31338

 4. Metropolitan den

  Behöver man bara en av deras standardrum för natten kan man ofta boka ett rum billigt (cirka SEK 1100) via hotwire.com

 5. ChabbeT den

  Hade varit kul att se bilder från Club Millésime. Kommer försöka bo där innan mitt Platinum löper ut. Tack för ett fint reportage.

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×