Radisson Blu Riverside Hotel Göteborg

Radisson Blu Riverside Hotel, Göteborg – med annorlunda design

Allmän information och läge

Radisson Blu Riverside Hotel är Radissonkedjans andra och nyaste hotell i Göteborg som invigdes i mars 2013. Hotellet är beläget vid Lindholmen på Hisingen, bara ett fåtal meter från Göta Älv.

Hotellet är framförallt avsett som övernattningsalternativ för alla de företag som finns i området, inte minst med närliggande Lindholmen Science Park. Givetvis går det utmärkt att bo här även som turist, men för att komma in till de centrala delarna av staden behöver man åka några hållplatser med buss eller spårvagn.

Själva byggnaden, som till stor del ser ut som en blandning av glas och mosaik, skall uppfattas som ”en skallös skulptur omsluten av ett glimrande skinn av fiskfjäll” enligt arkitekt Johan Linnros som ritat byggnaden. Det är för övrigt mycket på hotellet som handlar om design och livsstil med en interiör som skiljer sig ganska stort från de traditionella affärshotellen.

Rummet

Rummen har en riktigt läcker inredning med annorlunda möbler, mycket färger och inte minst häftiga tapeter. Det finns säkert de som finner inredningen lite skrikig men vi blev snarare positivt överraskade, inte minst av väggdekorationerna. De flesta hotell brukar hålla sig med helvita väggar.

Radisson Blu Riverside Hotel Göteborg

Rummet med mycket design och en annorlunda inredning

Foto: Jacob Molin

Standardrummet består i övrigt av en fåtölj med bord, ett skrivbord med arbetsstol, garderob samt vattenkokare med möjlighet att koka kaffe och te. Badrummet är även det mycket modernt med en annorlunda design och avskiljs från övriga rummet med en glasvägg. Det finns dock en gardin att dra för om man delar rum med någon och vill ha avskildhet, något som alltför många hotell tenderar att glömma.

Mat och dryck

I lobbyn bredvid receptionen finns den kombinerade baren och restaurangen Cuckoo’s Nest designad av Erik Nissen Johansen. Målsättningen enligt Nissen var att skapa en design som skulle ligga någonstans i gränslandet mellan genialitet och galenskap. Inspirationen har bland annat hämtats från filmen A beautiful mind. Baren vann för övrigt i december 2013 pris för Europas bäst designade hotellbar.

Radisson Blu Riverside Hotel Göteborg

Baren och restaurangen The Cockoo’s nest

Foto: Jacob Molin

Det är en trevligt inredd bar och restaurang med flera olika stolstyper och en ganska avslappnad stämning. Trevlig service vid baren där personalen dock var något underbemannad under testvistelsen vilket ledde till en ganska lång väntan på att få beställa.

I samma restaurang serveras även frukosten med ett standardutbud av frukosträtter. Helt okej, utan att gå till historien. Äggröran skulle även behövt betydligt mer salt och smak.

Övriga faciliteter

Relaxavdelningen på översta våningen är en höjdpunkt. Hos BodyLab Wellness & Fitness finns finns flera pooler, jacuzzi, gym och bastu. Öppnar man dörren kommer man ut till hotellets ganska stora takterrass med en fantastisk utsikt över Göta Älv. Här finns solstolar och hängstolar där man kan koppla av i solen och det finns även en utomhusjacuzzi man kan hoppa i. Vid receptionen finns möjlighet att köpa olika drycker och enklare snacks.

Radisson Blu Riverside Hotel Göteborg

Takterrassen med utsikt mot Göta Älv

Foto: Jacob Molin

Internetuppkoppling

Gratis trådlöst internet erbjuds numera på alla Radisson Blu-hotell, så även på detta.

Service och statusförmåner

Vänlig service under hela besöket, dock med viss underbemanning i baren på kvällen. Vid receptionen finns även automatincheckning där man själv kan checka in med hjälp av en skärm. Vi testade denna men behövde ändå assistans av personalen för att lägga in bonuskort i bokningen för att tjäna poäng för vistelsen, vilket inte var möjligt via automatincheckningen.

Slutsats

Häftig och lite annorlunda inredning, trevlig service och en härlig relaxavdelning med tillhörande takterrass. Bra läge om man har ärenden på Hisingen men en bit att åka om man är i Göteborg som turist.

5
Populäraste / senaste

 1. Valley den

  Gjort ett försök och offrar inte mer pengar där inte.
  Har minuspoäng rakt över för såväl mat som rum.

 2. Jonas C den

  Vänligen utveckla! @Valley

 3. Tommy Palomäki den

  Kan varmt rekommendera hotellet. Övernattar i Riverside totalt 15 nätter under senaste åren och de verkligen levererat varje gång. Varje tillfälle fått en uppgrade med CCC. Bra kvalité på maten och trevlig personal i baren och receptionen.

 4. GOTATH den

  Riktigt läckert hotell. Har bara ätit lunch där, men en vistelse lockar skarpt!

 5. Impendill den

  Det är 3 hållplatser med bussen för att ta sig in till centrala Göteborg från hotellet.
  Den resan tar runt 5-7 minuter.
  Alternativt kan man ta färjan Älvsnabben en hållplats. Resan tar då 4 minuter och man kliver då av vid Järntorget.

  Busshållplatsen är ingen knutpunkt på något sätt, men tack vare att Lindholmens utbildningscentrum ligger i närheten så kan du åka buss till i stort sätt hela Göteborg utan att behöva byta linje från Lindholmen.

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×