Novotel London Heathrow: Atriumet

Novotel London Heathrow Hotel – Enkelt men funktionellt

Allmän information och läge

Novotel London Heathrow ligger i West Drayton nordväst om Heathrow, närmsta terminalen är terminal 5. Eftersom hotellet inte ligger i direkt anslutning till flygplatsen krävs det att man åker buss till hotellet. Hoppa transferbussen trafikerar Novotel (kombinerat med Holiday Inn) men kostar dessvärre pengar. Ingen lokalbuss passerar hotellet och närmsta tågstation, West Drayton, fungerar för att åka in till centrala London men blir ett omständigt alternativ till flygplatsen.

Från terminal 1 och 3 tar man Hoppa buss H1 och från terminal 4 och 5 Hoppa buss H51. Bussbiljetten kostar £8 tur och retur. Det är generellt billigare att köpa biljett i förväg, via automat eller internet, än att köpa direkt av busschauffören.

Hotellet är uppbyggt kring ett stort och ganska trevligt atrium med receptionen till vänster, restaurangen till höger och i mitten en trevlig bar i en nedsänkning. Rummen är fördelade på tre våningar i en U-form runt atriumet.

Rummet

Novotel London Heathrow har 178 rum uppdelade på standardrum och superiorrum samt tre sviter. Samtliga rum har plats för minst två gäster, det finns alltså inga dedikerade enkelrum.

Rumsmöbleringen innehöll säng, soffa, arbetsbord samt badrum med bad. Inredningen var prydlig men kändes väldigt enkel och spartansk, detta även i jämförelse med andra Novotel hotell. Det hade gått att med ganska enkla medel skapa en betydligt trevligare atmosfär. TVn erbjöd satellitkanaler och hotellfilmer (mot en kostnad) och en extra bonus var att TV-menyerna gick att få på svenska.

Internet erbjuds på hela hotellet, både på rummet (trådlöst och kabel) samt i de allmänna utrymmena. Dock behövde man i de flesta fall betala för att använda tjänsten.

Mat och dryck

Hotellet erbjuder både restaurang och bar, båda belägna i atriumet som är hotellets medelpunkt. På grund av sen incheckning hade restaurangen redan stängt när väskan väl var uppackad, däremot var atriumbaren öppen med allehanda drycker samt enklare snacks att beställa. Prisnivån i baren var fullt acceptabel för en hotellbar och bartendern var vänlig men såg trött ut efter en stressig kväll.

Frukosten på morgonen serverades i restaurangen, frukostutbudet var kanske inte spektakulärt men innehöll både kontinentala och engelska frukosträtter för självservering. Även i restaurangen var servicen både vänlig och artig och maten smakrik och aptitlig.

Övriga faciliteter

På hotellet finns även pool och gym. Gymmet ligger bakom receptionen där det även finns omklädningsrum, överlag var det fräscht, modern och välskött men relativt litet till storlek. Poolen är inbyggd i atriumet, i ett separat inglasat rum bakom baren. Ingången till poolen är genom en glasdörr mittemot gymmet.

Hotellet har även konferensfaciliteter med ett flertal konferensrum där det går att anordna konferenser och events.

Service och statusförmåner

Servicen i stort var vänlig och uppmärksam i såväl receptionen som baren och restaurangen. Under testbesöket var det problem i flygtrafiken på grund av kraftigt snöfall i västra Europa, ett flertal flyg blev inställda och många strandade resenärer fick vouchers för övernattning på Novotel. Men trots strul och extra arbetsbelastning skötte personalen detta bra.

Som A-Club platinummedlem gavs dock inga särskilda förmåner, ingen rumsuppgradering eller annan uppmärksamhet på grund av hotellstatus.

Slutsats

Novotel London Heathrow är väl inget hotell som kommer gå till historien, dock erbjöds fullgoda faciliteter med pool, ett välskött gym, en trevlig bar samt god frukost. Det som drar ner omdömet är förstås rummet vars inredning hade klar förbättringspotential. Baksidan är också geografin där en tur med Hoppa bussen är oundviklig och 80 kronor per person måste budgeteras ovanpå hotellkostnaden, detta kan vara bra att ha i åtanke om man jämför med hotell som ligger närmare Heathrow.

Hotellet har dock ofta bra erbjudanden om man bokar några dagar i förväg eller bor över helgen, med lite planering kan det ändå bli ett bra och prisvärt hotell jämfört med konkurrensen.

Inga kommentarer än, bli den första!

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×