Jurys Inn Heathrow: Standardrum

Jurys Inn Heathrow, London – Prisvärt med utmärkt läge

Allmän information och läge

Jurys Inn Heathrow ligger i Hounslow strax öster om flygplatsen. Hotellet har ett suveränt läge med tre minuter gångavstånd till tunnelbanestationen Hatton Cross varifrån man kan ta Piccadilly Line till terminal 1, 2 och 3 (en station), terminal 4 (en station), terminal 5 (två stationer) eller centrala London (45 minuter). Detta gör hotellet till ett utmärkt alternativ om man kommer från eller ska vidare till centrala London alternativt om man har en ledig kväll och vill göra en utflykt in till centrum.

För att komma från tunnelbanestationen till hotellet följer man skyltarna mot bussterminalen och går därefter till höger och använder gångbron för att komma till andra sidan vägen. Därefter fortsätter man rakt fram och vidare till höger förbi en omlastningsterminal. Hotellet ligger direkt efter lastterminalen på höger sida.

Det går även att nyttja flygplatsens Hoppa buss för att ta sig mellan terminalerna och hotellet. Buss H9 från terminal 1, 2 och 3 och buss H53 eller H56 från terminal 4 och 5. Har man en heldagsbiljett för Londons lokaltrafik eller ett Oyster Card är dock tunnelbanan ett betydligt billigare alternativ.

Rummet

Hotellet har 364 rum med sängkonfiguration för en, två eller tre gäster alternativt två vuxna och två barn. Rumspriserna är generellt desamma oavsett hur många som bor i rummet, dock får varje person betala för sig om man vill äta frukost (frukosten är normalt inte inkluderad i baspriset).

Rumsinredningen går i ljust trä med en stor säng eller två mindre sängar, en arbetsplats, bord med två stolar samt garderob. Alla rum har satellit-TV, kaffekokare, luftkonditionering och hårtork. Badrummet är enkelt men prydligt med toalett och badkar. Jurys Inn har valt att tänka på miljön med tvål, schampo och duschcrème i stora flaskor fastsatta på väggen snarare än i småflaskor för varje hotellgäst.

Trådlöst internet finns i samtliga rum samt i lobbyn, dock måste man betala för det.

För flygintresserade har hotellet fördelen av att ligga alldeles vid sidan av inflygningen till bana 27L (inflygning från öster). Får man ett rum med utsikt åt söder och har tur med vinden kan man börja dagen med att få se flygplan från hela världen passera utanför fönstret. En häftig vy även om man inte är entusiast. Fönstren är dock helt ljudisolerade.

Mat och dryck

På bottenvåningen finns en restaurang där det serveras frukost på morgonen och lunch/middag senare på dagen. I lobbyn, till vänster om receptionen, finns en Costa kaffebar som säljer varma drycker samt muffins och kakor och bakom den finns en bar där man på kvällstid kan köpa allehanda alkoholhaltiga drycker samt enklare barmat.

I lobbyn finns även en kombinerad kiosk och souvenirbutik där man kan köpa godis och drycker samt tidningar och souvenirer. Hotellet har även tio mötesrum för konferenser och events. Dessvärre saknas fitness faciliteter, Jurys Inn Heathrow har varken gym, pool, spa eller bastu.

Restaurangen testades aldrig på kvällen men däremot under morgonen. Frukostbuffén innehöll både kontinental frukost och varma frukosträtter (English breakfast) för självservering. Inget fel på maten men heller inget som imponerade och möjligtvis inte värt de drygt 100 kronor som frukosten kostade om man ändå behöver åka tidigt och kan äta någon annanstans. Baren var dock desto trevligare med vänlig personal och TV-apparater som visade fotboll.

Service och statusförmåner

Trevligt bemötande och vänlig service i såväl receptionen som restaurangen och baren med ungefär den servicenivå man kan förvänta sig i ett trestjärnigt hotell.

Jurys Inn har ett eget bonusprogram som kallas Jurys Rewards med tre nivåer och möjlighet att samla poäng för gratis hotellövernattningar. De två statusnivåerna (som kallas ”Floor 2” och ”Floor 3”) ger exempelvis rabatt i baren och restaurangen, gratis trådlöst internet samt dryck på rummet. Ett program som inte är i närheten av de stora internationella hotellprogrammen men ändå användbart om man bor mycket på Jurys Inn. Hotellkedjan finns i de flesta städer i Storbritannien samt på Irland.

Slutsats

Det är läget som ger detta hotell sin största fördel. Att ha tunnelbanestationen tre minuter bort med direkttåg till såväl terminalerna som centrala London är svårslaget på Heathrow. Många hotell ligger avlägset från terminalerna och allmänna kommunikationer vilket gör själva transfern både dyr och tidskrävande med gles busstrafik, vid Hatton Cross passerar ett tåg var femte minut under hela dagen.

Sammantaget ett prisvärt hotell som jag nyttjat flera gånger då jag haft tidiga flyg från Heathrow. Kombinationen bra läge, effektiva kommunikationer och bra standard för pengarna gör detta till ett utmärkt alternativ för den kostnadsmedvetna resenären.

1
Populäraste / senaste

  1. ACervin den

    Renoverat och har bytt namn till Hilton Garden Inn. Fortfarande bra alternativ enligt ovan.

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×