hotel41_Lobby_alt

Intima Hotel 41, är detta Londons bästa lyxhotell?

Allmän information och läge

I området Belgravia och Victoria, mellan Knigthsbridge och Mayfair, ligger Hotel 41. Ett superlitet hotell, som Tripadvisor värderar som det bästa bland samtliga 5-stjärniga lyxhotell i London. Vi var skeptiska. Ett topphotell som BusinessClass-redaktionen aldrig hade hört talas om? Kan det verkligen stämma tänkte vi, vi har varit förbi nästan alla, och kan det mesta om Londons bästa hotellupplevelser. Nyfikenheten tog över, och vi bestämde oss för att undersöka saken närmare.

Hotel 41 entrance snack bar

Snack-baren

Foto: Jason Eckhoff

Läget talar lite för sig själv: Med en adress nära Buckingham Palace, får man här en fin utgångspunkt för att utforska några av Londons mest attraktiva stadsdelar. Före ankomsten till hotellet får jag en e-mail med möjlighet att kryssa av: vill jag ha en träningscykel, en yogamatta eller ett sängbord på rummet, eller hur skulle det vara med en extra kudde?

Hotellets entré är smakfull. Designen är viktorianskt elegant, och signalerar hög kvalitet med väggpaneler i mahogny och svart-vita klinkers i lobbyn. Det känns stilrent och klassiskt, och förväntningarna stiger. Välkomsten är förstås vänlig, och i receptionen väntar en välkomstanrättning med små sötsaker, choklad och snacks. Under uppehållet blir jag också här trakterad med nybryggt kaffe, och under kvällstid kan jag kvitt och fritt avnjuta fin sherry, serverad i klassiska kristallglas.

Hotel 41 Executive Lounge

Executive Lounge

Foto: Jason Eckhoff

Samtliga 28 rum ligger på femte våningen, och här ligger också The Executive Lounge: Ett litet bibliotek med vackert tak utfört i glas, och med mysig atmosfär, det känns som en exklusiv club för gentlemen. Inredningen med äldre jordglobar, porslinsbyster, chesterfieldmöbler och välfyllda bokhyllor passar perfekt in i stilen i detta rum i två våningar (som tidigare fungerat som huvudsätet för en styrelse), och här är stämningen som gjord för trevlig konversation. Det är i biblioteket jag blir serverad ett glas champagne (Louis Roederer) medan personalet noterar mitt passnummer och kreditkortsdetaljer, ett trevligt sätt att starta en hotellvistelse på! Jag har lite small talk med min hotellvärd, som också frågar om hotellet kan hjälpa till med att reservera bord på någon restaurant eller liknande.

Det är också här frukosten serveras, det finns en honesty bar där man kan försyna sig och bara notera vad man tager för senare betalning och en läcker buffet som fylls på dygnet runt. Trevlig detalj!

Hotel 41 Complimentery buffet

Fantastisk buffet

Foto: Hotel 41

Mitt rum är ett Executive King-rum, alltså kategorin mellan standardrummen och den dyrare Junior Suite. Rummet är stort, och designen från lobbyn går igen. Interiören håller hög kvalitet. Sängen är gigantisk, och madrassen är fantastisk. Det är inte ofta jag har sovit så bra som i den här sängen! För övrigt innehåller rummet allt man kan förvänta, och som det lilla extra, en trevlig detalj i form av en handskriven, personlig välkomsthälsning.

Hotel 41 Executive room

Executive room

Foto: Jason Eckhoff

Hotel 41 a warm welcome

Min personliga välkomst

Foto: Jason Eckhoff

En affärsbekant kommer på besök, och jag tar emot honom i loungen. Vi väljer ett bord vid den öppna eldstaden, och beställer mint-te. Till vår glädje bliver vi serverade flera små överraskningar under det två timmar långa mötet. Först små kanapéer, och efter det läckra mini-toast. Trevligt! Vi serveras också mer rykande varmt thé, och min gäst kommenterar att service och atmosfär håller hög standard, och att han kunde tänka sig att bjuda in sin fru hit på en helgvisit. Hotel 41 är ett perfekt alternativ för en Londonresa för två.

Hotel 41 breakfast

Härlig frukost

Foto: Jason Eckhoff

Efter en god natts sömn är det dags för frukost, och det är alltid något jag ser fram till när jag bor på lite extra bra hotell med hög servicenivå. Jag får snabbt kaffe och färskpressad apelsinjuice, en god müsli med nötter och bär och efter det frukostens ”huvudrätt”, en Full English Breakfast med ägg, bacon och korvar, gratinerad tomat och toast. Till maten dricker jag en kopp nybryggt mint-te, något som hotellet verkligen kan till perfektion.

Hotel 41 breakfast

Frukostbuffeten

Foto: Hotel 41

 

Slutsats

Är Hotel 41 verkligen Londons bästa hotell? Vi tycker bestämt att det ligger i toppskicket, om man tycker om den traditionella, klassiska engelska stilen. Det känns lite som ett hem borta från hemmet, det är lugnt och intimt, och vi är långt borta från de stora hotellkedjornas koncept. Hotel 41 är absolut ett hotell vi kan rekommendera, och vi kommer att återvända.

+ Atmosfär, intimitet, personlig service

– Ingenting, men designen passar kanske inte alla

Vi har också testat ett annat hotell i samma område i London, The Goring. Se vad vi tyckte om det här!

Klicka här för att se det bästa erbjudandet vi kunde hitta för Hotel 41. Businessclass.se’s neutrala hotellsökning ger dig alltid bra priser på några av världens bästa hotell.

7
Populäraste / senaste

 1. Palazzi den
  johhenrik

  Sen är det ju London… det är ju rätt så dyrt redan från början. Jag betalade 5.000kr natten senast jag var i London… Är sällan prisvärt i vare sig London eller Paris är min åsikt. 🙂

  Så är det ju, och inte hjälper 25% stärkt pund heller. Tur att flygpriserna iaf är humana till London…

  Har som sagt en deal med ett hotell som ger mig en svit till rabatterat pris – Ser nu att detta ändå innebär 2.600kr/natt (ändå inom all rimlighet). Jag ÄLSKAR London, men det är snart billigare med en vecka i New York inkl flyg :/

  Tacka vet jag hemma i Bergamo – 300kr/natt :D;)

 2. BLR den

  Jag gillar London. Många hotell där har karaktär och en del är även bra, men vad ska betala står sällan i rimlig proportion till kostnaden. Jag vill beskriva läget som "aldrig har så många betalat så mycket för så lite".

 3. Jason BusinessClass den
  Palazzi

  Häftigt! Inte bott där, men ser ut att kunna falla mig i smaken. Av skäl som har med kraftiga rabatter att göra så bor jag dock på samma hotell varje gång numera. Tyvärr är detta boende en utopi för de flesta, om man ska bo fler än två nätter (?)

  Betalar 2.100kr/natt istället för 4.200kr/natt på "mitt" hotell. Här ser det ut att vara 5.500kr o uppåt/natt – väl magstarkt. För specialla firanden (bröllopsdag mm) kanske, men annars….nja…

  Hej Palazzi,

  Jeg er enig med deg, det er et hotell som koster mer. Og det er nok heller ikke et typisk business hotell. Men om man vil ha det lille ekstra, og er villig til å betale for det, får man her et lite "sanctuary"…

 4. Palazzi den

  Häftigt! Inte bott där, men ser ut att kunna falla mig i smaken. Av skäl som har med kraftiga rabatter att göra så bor jag dock på samma hotell varje gång numera. Tyvärr är detta boende en utopi för de flesta, om man ska bo fler än två nätter (?)

  Betalar 2.100kr/natt istället för 4.200kr/natt på "mitt" hotell. Här ser det ut att vara 5.500kr o uppåt/natt – väl magstarkt. För specialla firanden (bröllopsdag mm) kanske, men annars….nja…

 5. Ormen den

  Tack för mycket bra rapport.
  Kan bara instämma. 41 är ett fantastiskt hotell.

  Även grannhotellet Rubens at the Palace, som tillhör samma kedja av boutique-hotell (Red Carnation Hotels | Luxury Spa Hotels | Boutique 5 Star Hotels är ett mycket bra hotell och dessutom något billigare. Detta skriver jag trots att vi hade en mus på rummet senaste gången vi var där. Detta sköttes dock mycket snyggt och kompenserades med råge.

  Faktum är att alla Red Carnarion hotell jag bott på i London har varit strålande.
  Att testa deras hotell i Sydafrika, Florida och Irland står högt på listan.

  Rekommenderas varmt.

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×