Intercontinental Park Lane Hotel London

InterContinental Park Lane Hotel London – Bra standard med ett av Londons bästa lägen

Allmän information och läge

Med Hyde Park på ena sidan, Green Park på andra sidan, Piccadilly Cirkus några minuters promenad åt ena hållet, och South Kensington med varuhuset Harrods ett stenkast åt andra hållet är läget kanske den största fördelen för InterContinental London Park Lane Hotel. Det är nära till parker och avkoppling, för den som kommer till London för att stressa ner, men samtidigt finns shopping, sevärdheter, nöjen och transporter på behändigt avstånd.

Hotellet ligger vid Hyde Park Corner i västra delen av centrala London. I närheten finns en tunnelbanestation med samma namn som trafikeras av Piccadilly Line, med direkttåg till flygplatsen Heathrow. Det är dock något knepigt att hitta rätt från tunnelbanan med många olika tunnlar och uppgångar, men väl man kommit någorlunda rätt är hotellet svårt att missa då det ligger vid en stor korsning. Även flera bussar passerar utanför hotellet.

Intercontinental Park Lane Hotel London

Charmiga rumskorridorer med prydnadslampor

Foto: Jacob Molin

Som kuriosa kan nämnas att på samma plats där hotellet ligger idag fanns tidigare byggnaden 145 Piccadilly, det hus där nuvarande Drottning Elizabeth II spenderade sina första levnadsår. Huset blev dock kraftigt skadat under andra världskriget och revs efter krigsslutet. I slutet av 60-talet byggdes istället hotellet som senare kom att bli InterContinental Park Lane.

Rummet

Hotellet har totalt 447 rum varav 60 sviter. Fyra sviter har fått en speciell inredning och blivit hotellets signatursviter, bland dessa kan nämnas ”The Royal Suite & By Appointment Collection” med inspiration hämtad från 145 Piccadilly och Drottning Elizabeths barndomshem.

Bland de ordinarie rummen finns kategorierna Classic, Superior och Deluxe samt Executive som ger tillträde till hotellets club lounge ”Club InterContinental”.

Vi bodde i ett Classicrum på våning åtta. Hotellet är uppbyggt som en fyrkant med en slags innergård och rummen har antingen utsikt mot någon av parkerna eller mot insidan av hotellet. För att få utsikt mot utsidan måste man boka minst ett Deluxerum och vi fick följaktligen nöja oss med en lite mindre spännande utsikt.

Intercontinental Park Lane Hotel London

Classic room med king size bed

Foto: Jacob Molin

Rummet var drygt 18 kvadratmeter stort, inget överskott av utrymme men det var inte heller trångt. Inredningen var i perfekt skick med en lite gammaldags brittisk inredning som kändes riktigt gemytlig med en blandning av mörkbrunt trä och ljusa, lite mer harmoniska färger. Rummet bestod av en stor och mycket bekväm king size-säng, arbetsplats med stol, fåtölj med bord samt en stol bokhylleliknande möbel som även innehöll TV:n. Vid ingången fanns garderob samt en förvånansvärt välsorterad minibar.

Badrummet var inte heller det speciellt stort men allt var mycket prydligt och i perfekt skick. Ingen dusch fanns men däremot ett badkar, med en varningsskylt vid kranen som varnade för att badkaret gick mycket snabbt att fylla upp, vilket också stämde.

Intercontinental Park Lane Hotel London

Badrummet

Foto: Jacob Molin

Mat och dryck

Hotellet har flera olika restauranger och barer med en exklusiv inriktning. Bland restaurangerna finns Theo Randall at the InterContinental med huvudsakligen italiensk mat samt Cookbook Cafe.

Tre barer finns att välja mellan – The Arch Bar som är specialiserad på gin med 40 olika cocktails, Theo Randall at the InterContinental Bar som är kopplad till restaurangen med samma namn och som också erbjuder enklare mat, samt Wellington Lounge, en lobbybar där man kan ta en kopp kaffe under dagen eller ha ett informellt möte. I Wellington Lounge erbjuds även afternoon tea på eftermiddagarna.

Intercontinental Park Lane Hotel London

Lobbyn med Wellington Lounge

Foto: Jacob Molin

Dessvärre fanns aldrig tid till ett barbesök men däremot testades frukosten på morgonen som serverades i Cookbook Cafe. Frukosten var i bufféform med bra kvalitet på maten och det mesta av standardrätter utan att erbjuda något extraordinärt. En kypare serverade kaffe, te och juice och ordnade även färskt rostbröd av valfri sort till bordet. Det fanns även en meny att beställa från om man önskade något annat (mot en avgift).

Övriga faciliteter

Hotellet har både spa och gym. ”Spa InterContinental” erbjuder huvudsakligen olika behandlingar som bokas i förväg. Tid fanns dock att besöka gymmet på morgonen, belägen på våning 1 och som hade det vanliga av standardmaskiner och vikter. Gymmet var dock ganska mörkt och lite oinspirerande med frostade eller förtäckta fönster.

Internetuppkoppling

Internettuppkopplingen var gratis, dock behövde man ett lösenord som man fick på en lapp i receptionen. Varken lösenordet eller instruktioner för detta fanns på rummet. Om detta var en permanent eller temporär lösning framgick inte.

Service och statusförmåner

Två receptionsdiskar var öppna i lobbyn när jag anlände och båda var upptagna. Ett trevligt upplägg visade sig vara en tredje person som hade till uppgift att hälsa nyanlända gäster välkomna, denna kväll en mycket sympatisk kvinna. Det tog knappt fem minuter innan en av receptionisterna blev ledig och under tiden tog hon sig tid till lite småprat, några frågor om anledningen till besöket och det slutade med att hon medan jag väntade hjälpte till att plocka fram lämpliga bussförbindelser till nästa dag som hon skrev ut. Mycket uppskattat.

Intercontinental Park Lane Hotel London

Receptionen

Foto: Jacob Molin

Personalen var i övrigt var mycket artig och tillmötesgående. Jag hade enbart handbagage och behövde ingen bärhjälp men mannen som tog hand om incheckningen följde ändå med den korta biten till hissarna för att se till att jag kom rätt. Även bemötandet vid frukostrestaurangen var mycket bra där jag även blev tilltalad med namn.

En annan kul detalj var att det kom en lapp under dörren på kvällen med morgondagens väder och temperatur utskrivet.

Slutsats

Överraskande bra. London kan vara en svår hotellstad med många hotell som tar bra betalt men levererar en högst medioker upplevelse. InterContinental Park Lane skötte det dock utmärkt, mycket artig service i hela hotellet och bra standard på rummet, även om utsikten inte var något att bli exalterad över. Och som sagt, läget är bland de bästa i London.

17
Populäraste / senaste

 1. palmen den
  Ricci

  Har bokat en kort weekend över helgen till London 12-13 mars och tänkte lyxa till det.
  Tänkte boka Executive room på detta hotell och de vill ha 360pund/natten för detta, är det vär det eller skall man istället boka Holiday Inn Mayfair och spara 150pund som man då kan shoppa/äta/"fika" för istället?

  Är AMB Platinum.

  Jag bodde på HI Mayfair för drygt ett halvår sedan, det var helt ok och klart bättre än en del andra HI jag bott på. Huruvida det är värt 150£ extra för PL låter jag vara osagt, men personligen tycker jag det är lite dyrt med 360£ per natt (oavsett hotell), sover ju mer eller mindre bara på hotellet.

  Skapade en egen tråd för lite bilder från Holiday Inn Mayfair.
  Holiday Inn Mayfair | BusinessClass.se forum | 350 000 inlägg om resor

 2. johhenrik den

  Svår fråga… Hotell är ju inte billigt i London. Jag har inte bott på HI Mayfair, men jag kan garantera det inte är i närheten av ett Executive-rum på IC PL. Sen om det är värt 150£ eller inte är ju väldigt individuellt. Jag gillar IC PL, det är ett bra hotell helt klart och jag bor där när jag kan.

  @Concorde vad säger du? Var det Mayfair du pratade om som var så otroligt dåligt, eller var det ett annat HI?

 3. Moco den
  Henrik_B

  En detalj. Det känns som att sjunde våningen ockuperas av permanentboende US-pensionärer. Kan vara diplomater också eftersom vi är i Mayfair. Personalen känner alla dessa vid namn. I Club loungen noterade jag även reservationslappar på borden. Frågade om jag kunde få reservera bord till ett senare tillfälle vilket inte gick för sig. Frågade om de bara var för RA's men det hade ingenting med det att göra. Dessa var till de som bodde här mer än 6 månader per år, alltså pensionärerna.
  @Concorde för tipset!

  Något OT, men jag har bott på ett av Hilton-hotellen i området i ett år nu och jag har ca 40 år kvar till pension (sett till dagens system) 😉
  Vi brukar vara en handfull personer som mer eller mindre är där permanent, men inga pensionärer!
  Skulle uppskatta om man körde lappar likt Intercontinental även där, men icket. Att bli tilltalad med namn är också något man borde kunna vänta sig, dock upplever jag att det är relativt få i personalen som verkar känna lägga märke till ens existens. Kanske blir till att testa detta hotell nu snart.

 4. Totopez den
  Timotey

  @FDN Ambassador högsta statusen inom IHG. Rätta mig om jag har fel

  Nästan. Ambassador är ett program man köper sig till, kostar 200 USD första året. Då får man en hel del förmåner på Intercontinental, som garanterad uppgradering, en fri natt etc. Gäller dock bara på IC, inte andra hotel inom IHG. Där får man guld som Amb.
  Det finns en högre nivå, Royal Ambassador, som kräver 60 nätter på IHG, varav minst 20 på IC, minst tre olika.
  Högsta nivå inom IHG är annars Platinum.

 5. Henrik_B den
  Totopez

  Gillar också IC Park Lane. De nyrenoverade rummen heter något med London i namnet och är helt klart att föredra.
  Har fått bra uppgraderingar som Amb, men aldrig fått lounge inkluderat. Brukar kunna köpa till det för c:a 80 GBP, vilket jag aldrig har gjort.

  King London rummen är de du menar. Om man väljer King London "Executive" Room inkluderas lounge access i priset. Har bokat ett sådant för en helg då jag ska utnyttja min BOGO-voucher man får vid AMB-köpet. Har fått bekräftad uppgradering tre ggr från dem. Står dock inget om detta i IHG-appen. Vi får se hur det blir. Ser verkligen fram emot detta!

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×