Hotel Queen Incheon Airport

Hotel Queen Incheon Airport, Sydkorea – Överträffade förvätningarna

Allmän information och läge

Hotel Queen Incheon Airport är ett litet men mycket välskött familjehotell med endast 38 rum. Trots namnet ligger hotellet inte vid flygplatsen utan i staden Incheon, åtta minuter med bil från flygplatsen. Incheon är kanske inget besöksmål men har fördelen av att vara en riktig stad med allt vad det innebär av butiker, restauranger och serviceutbud och därmed ett attraktivt val om man har en längre transfer och vill komma bort från flygplatsmiljön.

Hotellet ligger mitt inne i centrum med de flesta faciliteter inom fem minuters gångavstånd. Anländer man med tåg, exempelvis från centrala Seoul, ligger Unseo stationen endast två minuter från hotellet.

Rummet

Det bokade Deluxe rummet var förvånansvärt stort och välförsett, speciellt med tanke på landet och prisnivån. Rummet var väl tilltaget i storlek med en yta på över 30 kvadrat med alla tänkbara faciliteter inklusive en fjärrkontroll som reglerade såväl lampor som värme. I rummet fanns en stor och mycket bekväm säng, en soffa med soffbord samt TV, garderob och kaffekokare. Inga rum på hotellet har en yta under 30 kvadrat och de flesta har dessutom en takhöjd på närmare 3,5 meter.

Det fanns ingen vägg mellan rummet och badrummet som istället blev en del av samma rum, dock med en viss avskildhet genom frostade glasväggar. Badrummet erbjöd både dusch och jacuzzi samt förstås toalett. Allt verkade vara nytt och i perfekt skick med en avancerad funktionalitet. Fördelen med att inte ha någon vägg mellan badrummet och rummet var att man kunde ligga i jacuzzin och titta på TV.

Mat och dryck

Hotellet har en liten koreansk restaurang som dock aldrig testades under hotellbesöket. I anslutning till receptionen finns en liten frukosthörna där frukost serveras på morgonen. Det handlar inte om någon internationell frukostbuffé utan om en hotellfrukost på ett litet familjehotell med en äldre koreansk dam som plockar av borden, diskar och fyller på buffén. Enklare frukostmat serveras med färsk frukt, bröd med pålägg, juicer, kaffe och te. En enkel men god start på dagen.

På gatan utanför hotellet finns flera restauranger och vid den stora korsningen en minut från hotellet finns en stor 7 Eleven som erbjuder både varm och kall mat som kan köpas med. Har man behov av ytterligare varor finns en stor Lotte Mart stormarknad tre minuter bort.

Gratis trådlöst internet finns på hela hotellet och för personer utan egen dator finns ett business center att använda utan kostnad.

Service och statusförmåner

Hotellet erbjuder gratis transfer till och från flygplatsen. När man landat på flygplatsen ringer man ett telefonnummer och bilen hämtar sedan upp inom 10-15 minuter från en förbestämd plats en våning upp utanför avgångshallen. Har man ingen telefon kan man be om hjälp vid informationsdisken i ankomsthallen. Informationen om hur transfern fungerar skickas även ut per mail tillsammans med bokningsbekräftelsen. Från hotellet tillbaka flygplatsen avgår transfern vid bestämda tidpunkter som finns angivna på en skyld vid receptionen, oftast en gång per timme. Transfern fungerade helt problemfritt vid både ankomst och avgång.

Servicen på hotellet var mycket vänlig och personalen i receptionen pratade utmärkt engelska. Hotellet försökte hålla en familjär atmosfär med en internationell standard vilket de lyckades ganska bra med.

Slutsats

Ett hotell som helt klart överträffade förväntningarna. Hotellet bokades för en kortare övernattning mellan två flyg i Seoul med enda kravet att det skulle vara prisvärt, erbjuda transfer till och från flygplatsen, samt möjligheter att få något att äta på kvällen och morgonen.

För strax över 500 kronor kom istället ett rum på 32 kvadrat med en skön säng, jacuzzi, trådlöst internet, gratis transfer samt ett utmärkt centralt läge med det mesta av intresse runt hörnet. Dessutom koreansk service och värme när den är som bäst.

Ett hotell jag utan tvekan skulle kunna återvända till vid framtida besök.

5
Populäraste / senaste

 1. rob74 den

  Just bokat detta hotell för en transfer nu i december.
  Landar strax efter 15 från Tokyo och åker vidare 12:50 dagen därpå.
  Känns lite för lite med tid för att göra Seoul city, så detta verkar helt ok.
  540 kr blev priset för ett DeLuxe-rum.

 2. rob74 den

  @TjudöBoy:
  Jag blev faktiskt uppgraderad på plats. Mycket trevligt rum med jacuzzi samt ångbastu/duschkabin. Satt fint med lite ånga då det var rätt kyligt ute i Incheon.

 3. Jacob den
  TjudöBoy

  Just checkat på hotellet, blev uppgraderad till Noble suite. 🙂 Hade bokat ett vanligt deluxe rum, mycket trevlig överraskning. Rummet riktigt trevligt och hotellet är verkligen prisvärt.

  Kul att höra!

 4. TjudöBoy den

  Just checkat på hotellet, blev uppgraderad till Noble suite. 🙂 Hade bokat ett vanligt deluxe rum, mycket trevlig överraskning. Rummet riktigt trevligt och hotellet är verkligen prisvärt.

 5. TjudöBoy den

  Kommer att testa detta hotell med frugan på "Min (vår)" USDM bonusresa. 🙂

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×