Hilton London Heathrow Terminal 5 Hotel

Hilton London Heathrow Airport Terminal 5 – Inte runt hörnet men med trevlig relaxavdelning

Allmän information och läge

Hilton London Heathrow Airport Terminal 5 ligger som namnet antyder vid Heathrowflygplatsen väster om London. Delen med ”terminal 5” kan dock lätt bli missvisande om man tror att hotellet ligger i direkt anslutning till flygplatsterminalen med samma namn. I själva verket ligger hotellet närmare en och en halv kilometer från terminal 5 och den enda anledning till valet av namn var att särskilja det från det andra Hiltonhotellet på Heathrow vid terminal 4.

Hotellet ligger i ett bostadsområde rakt väster om flygplatsen och nås med hotelltransferbussen Hoppa som man dessvärre måste betala för att använda. En bussbiljett fram och tillbaka går på åtta pund (drygt 80 kr). Bussar avgår från samtliga terminaler var 30:e till 45:e minut beroende. Det finns inga kollektiva bussar eller tåg som går mellan Heathrow och hotellet. Hotellet ligger mycket nära motorvägen M25 och inte långt från M4 och M40 vilket gör det enkelt att åka till hotellet med egen bil.

Rummet

Standardrummet hade en modern interiör men var i övrigt något mörk. Rummet var dock både i perfekt skick och höll en god standard, vilket man kanske kan förvänta sig i ett relativt nytt hotell. Inredningen bestod av en stor säng, skrivbord med arbetsstol, fåtölj med bord, garderob samt vattenkokare. Badrummet var något enkelt men med en mycket läcker ljusdekoration.

Hilton London Heathrow Terminal 5 Hotel

Standardrum på Hilton Heathrow Terminal 5

Foto: Jacob Molin

Hotellet ligger rakt under inflygningen till Heathrows norra landningsbana vilket innebär att flygplanen flyger rakt över hotellet om de landar från väster. Vid omvända vindförhållanden flyger planen över hotellet direkt efter start. Hotellet och rummen är dock helt ljudisolerade och man hör inte ett ljud av de plan som passerar.

Hilton London Heathrow Terminal 5 Hotel

Fräck badrumsinredning

Foto: Jacob Molin

Mat och dryck

Hotellet har ett flertal barer, caféer och restauranger, samtliga belägna i eller runt hotellets stora lobby. Att välja mellan finns en avslappnad brittisk restaurang (där även frukosten serveras), en indisk restaurang, två barer samt en coffee shop. Bor man på executivevåningen ges även tillträde till executiveloungen på högsta våningen.

Frukosten intas på balkongen i atriumet där det finns ett rätt bra utbud av frukosträtter med både kontinental frukost och brittisk frukost. Maten är fräsch och buffén välskött.

Hilton London Heathrow Terminal 5 Hotel

Atriumet med bar och coffee shop

Foto: Jacob Molin

Övriga faciliteter

Hotellet har ett förvånansvärt bra spa med gym och relaxavdelning som till skillnad mot många andra hotell drivs av ett separat företag som är specialiserat på just spabehandlingar. Relaxavdelningen hade som exempel bastu, en pool som med en knapptryckning kan göras om till en stor bubbelpool, vilostolar, avancerade duschar samt en ångbastu med musik. Under mitt besök spelades traditionell fransk Chanson.

Relaxavdelningen är väl värt ett besök, en utmärkt avkoppling efter en lång resa och dessutom är det inkluderat i hotellpriset.

Internetuppkoppling

Trådlöst internet finns på hela hotellet, dock måste man betala för det.

Service och statusförmåner

Effektiv men vänlig service i receptionen och restaurangerna. Som silvermedlem i Hilton HHonors fick jag också de förmåner jag var berättigad. När hotellpersonalen missat att ställa fram de två flaskorna vatten jag hade rätt till tog jag motsvarande från minibaren och dessa togs bort från hotellnotan utan en blinkning.

Slutsats

Modernt hotell med många faciliteter, bra service och en mycket bra relaxavdelning. Främsta nackdelen är placeringen, långt från det mesta och med en hotellbuss man måste betala för.

4
Populäraste / senaste

 1. Biggles den

  Har också provat detta o blev lite betänksam då jag ej visste att det var så pass långt från terminalen. Hotellet i sig var utmärkt o mycket bra ljudisolering.
  Jag hade fått info från Hilton att bussen var gratis vilket ju var fel! Receptionen var helt oförstående för klagomålet. Kom dit väldigt sent och de fixade mat åt mig fast restaurangerna var stängda. Det var ju bra!
  Avståndet till T5 ledde till en svintidig morgon, vilket jag avskyr, och bussen var också rätt full.
  Hade varit bättre bo på gamla Hilton T4 o något snabbare resa o dessutom gratis buss! Där har jag bott flera gånger!
  Tror jag skall prova Sofitel dit man bara kan gå över nästa gång.

 2. Lennw den

  Jag har bott där ett antal gånger och det är min favorit. Visst, hoppa-bussen är väl sådär kul men det fungerar. Hotellet är modernt, rummen bra. Utmärkt lobbybar. Men det absolut bästa med hela hotellet är restaurangen MR TODIWALA'S KITCHEN. Denna indiska restaurang är värt en omväg. Fantastisk mat.

 3. MarcusC den

  Tilägg, Har alltid blivit uppgraderad till executive floor som HH Gold.

  Tycker hotellet är mycket bra, enda nackdelen är något dåliga förbindelser till/från Terminalerna. Hoppa bussen är ofta fullsatt. Är man flera är nästan förbokad taxi via hotellet att föredra. 17gbp till/från Terminal 5

 4. Ninjamasse den

  Tyckte också det var ett bra hotell när jag var där i fjor. I den lilla byn hotellet ligger "i" finns även ett par mycket gamla och mysiga traditionsenliga pubar. Promenaden dit är dock tråkig och det finns inga trottoarer och färden går igenom ett industriområde (om jag kommer ihåg rätt)

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×