Hilton Helsinki Airport Hotel Vantaa

Hilton Helsinki Airport Hotel, Vanda – Bra standard direkt vid flygplatsterminalen

Allmän information och läge

Hilton Helsinki Airport Hotel ligger vid Helsingfors internationella flygplats i Vanda. Hotellet är det enda som ligger i direkt anslutning till terminalen med 3-4 minuter att gå mellan terminalen och hotellet, vilket gör Hilton till ett bra val om man landar sent eller reser tidigt då man slipper behöva tänka på flygplatstransport eller hotellbuss. Vägen till hotellet är väl skyltad från ankomsthallen varefter man tar hiss eller trappor en våning upp för att sedan följa en inglasad gång till entrén.

Hilton Helsinki Airport Hotel Vantaa

Hilton Helsinki Airport Hotel Vantaa

Foto: Jacob Molin

Interiören i hela hotellet har en ganska nordiskinspirerad design med ljust trä och ljusa färger i såväl lobbyn, restaurangerna och de allmänna utrymmena som i rummen. Möblerna kommer till största delen från skandinaviska tillverkare.

Rummet

Standardrummet låg på tredje våning och hade utsikt mot non-Schengenterminalen, byggnaden som i folkmun kallas ”Asienterminalen”. På kvällen kunde man exempelvis se några av långdistansplanen lyfta mot Asien.

Hilton Helsinki Airport Hotel Vantaa

Standardrum på Hilton Helsinki Airport Hotel Vantaa

Foto: Jacob Molin

Rummet var 28 kvadratmeter stort bestående av en King size-säng, arbetsplats med skrivbord, fåtölj och bord samt garderob. I rummet fanns även en 32-tums platt-TV. Inredningen gick huvudsakligen i vitt och ljusa färger med en minimalistisk nordisk design och med fokus på funktionalitet snarare än extravagans. Möblerna var i ljust trä med mattor, textilier och prydnadssaker i ljusgrönt. En kul detalj var att det saknades nattduksbord i rummet, istället hade man skapat håligheter längst in vid väggen, en på vardera sida av sängen, med sänglampa, knapp för att släcka belysningen i rummet samt plats för mindre personliga tillhörigheter. Lite kreativt och annorlunda.

Badrummet var riktigt rymligt och bestod av både badkar och dusch samt tvättställ med stor spegel.

Hilton Helsinki Airport Hotel Vantaa

Utsikt från rummet mot ”Asienterminalen”

Foto: Jacob Molin

Mat och dryck

I lobbyn finns restaurang och bar, Restaurant Gui och Bar Gui. I restaurangen kan man äta ordentlig middag på kvällen och här serveras även frukosten på morgonen. I baren bredvid finns allehanda drycker och här finns även en enklare barmeny. Baren är möjligtvis något mörk men detaljer som en öppen spis hjälper ändå till att skapa en trivsam och avslappnad atmosfär.

Hilton Helsinki Airport Hotel Vantaa

Restaurant Gui

Foto: Jacob Molin

Vi åt en enklare middag i baren på kvällen bestående av ceasarsallad med dryck. Allt smakade bra men maten var möjligtvis något dyr. Frukosten på morgonen i Restaurant Gui innehöll det mesta av varma och kalla rätter med god Hiltonstandard, dock utan att sticka ut.

Övriga faciliteter

I lobbyn finns förutom soffor och fåtöljer även ett litet business center med internetdatorer om man inte har med sig egen dator. Det finns även en konferensavdelning med 12 olika konferensrum av olika storlekar.

I källaren finns ett gym, givetvis som brukligt i Finland med tillhörande bastu, en för män och en för kvinnor.

Bokar man ett executiverum eller är medlem i Hilton HHonors på en hög nivå har man även tillgång till hotellets executive lounge med frukost på morgonen och snacks och drycker övriga tider på dagen.

Internetuppkoppling

Trådlöst internet finns på hela hotellet och fungerade bra, dock i många fall måste man betala för att använda det

Service och statusförmåner

Vänlig och korrekt service i hela hotellet, såväl vid receptionen som i baren och restaurangen. Den manliga receptionist som tog hand om incheckningen pratade flytande svenska.

Slutsats

Bra flygplatshotell med god standard, trevlig service och utmärkt access om man anländer eller ska resa med flyg från flygplatsen. Allt fungerade utmärkt, men någon hotellupplevelse är det väl kanske inte.

1
Populäraste / senaste

 1. ulagun den

  Bor ofta på Hilton Vanta och Instämer helt med Jacob´s recension.
  Vill tillägga att som Gold eller Diamond blir man alltid uppgraderad till excecutive floor med lounge access .
  Sedan bara att konstatera att rummen är helt identiska med vanliga standard rum, förutom några som har egen bastu i anknytning till badrummet, samt att morgonrock tofflor och två flaskor vatten ingår. Alltså ingen större ide´ att betala till för att få excecutive rum.
  Vill påstå att loungen är en av tråkigaste Hilton lounger jag upplevt. Utöver "myshörnan" med soffgrupp och fåtöljer sitter man uppradad som i en skolmatsal. Standard dryck utbud men ofta tråkig mat som dessutom bärs bort redan 19.30 medan dryckerna står framme till tio tiden.
  Personal finns inte alltid på plats utan tittar till då och då.

  Detta till trots trivs jag väldigt bra, mycket beroende på den sympatiska personalen.

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×