The Goring Hotel, London

The Goring – En historisk oas i London

Allmän information och läge

I hjärtat av Belgravia ligger The Goring. Inte bara Lady Churchill och den svenska kungafamiljen har låtit sig charmeras av en övernattning här. Än i dag lockar detta prisbelönta hotell med sin diskreta lyx.

Det sprakar till och det glöder mysigt i den öppna spisen, och man blir vänligt hälsad välkommen på brittiskt manér i den edwardianska matsalen, där andra väntande gäster visas till bords. Eleganta trevåningsfat svävar genom lokalen, fullastade med scones, hembakade småkakor och små eleganta sandwiches. Faten placeras tillsammans med elegant porslin på borden, framför gästerna som med ögon fyllda av förväntan följer varje steg. Klockan har blivit tre och det är dags för Afternoon Tea på The Goring. Rummen fylls snabbt upp, och detta bevisar att denna «quintessensially» engelska ritual inte har blivit omodern. Här serveras te med tillbehör på precis samma sätt som det har serverats sedan hotellet öppnde sina dörrar för 100 år sedan.m Om man önskar lite extra ”punsch” beställer man Bollinger afternoon tea, och så får man et glas champagne och färska jordgubbar som tillbehör. Ett diskret förbud mot mobiltelefoner och bärbara datorer ger alla gäster en vänlig men bestämd uppmaning att låta eftermiddagsteet vara eftermiddagste – utan moderna attriraljer och hektiskt vardagsliv. Det konverseras vänligt och glatt runt borden, som snart är täckta med te, småkakor och champagne.

Den avdämpade elegansen kännetecknar detta hotell. Från det att man ankommer och blir mött av elegant påklädda dörrmän, ja så känner man hur historien sitter i väggarna. Även om stilen är urtypiskt brittisk och klassisk, känns hotellet på inget sätt stelt eller snobbigt. Tvärtemot! Här blir man som gäst mött med vänlighet och öppenhet. The Goring ger på många sätt en känsla av att besöka ett herrskapshus på landet – med en touch av Downton Abbey!

The Goring Hotel, London

Exempel på sovrum

Foto: Jason Eckhoff

I lobbyn möter man hotellets grundläggare, Mr Goring. Men bara i form av en bronsstaty. Idag är det fjärde generationen av familjen Goring som äger och driver hotellet. Mike, en av de anställda som viser oss till vårt rum, berättar att hotellet har som mål att behålla den ursprungliga stilen, och inte har lust att låta sig rivas med av de gällande moderna trenderna. Rummen är alla individuellt inredda av välkända engelska designers som Nina Campbell och Tim Gosling. Traditionella engelska badrum i marmor, med cutting edge-teknologi, blandas med den traditionella interiören, och sängarna är verkligen komfortabla. Hotellets billigaste standardrum är inte speciellt stora, men exklusivt inredda och ger väldigt mycket kvalitet för pengarna. Hotellets suiter ligger som små exklusiva lägenheter lite högre upp i huset, och innehåller en entre, ett separat vardagsrum med soffgrupp vid den öppna spisen, sovrum och badrum. Exklusiva historiska tapeter och silke från Gainsborough Silks bidrar till känslan av lyx.

The Goring London - Sovrummet i en Belgravia-suite

Vardagsrummet i en Belgravia-svit

Foto: Jason Eckhoff

The Royal Suite är kronan på verket. Den breder ut sig över hela den översta våningen – och här har man inte sparat på slantarna! Antikviteterna har blivit insamlade från hela England, och silkestapeterna på väggarna är av samma slags som prydde matsalen i förstaklassalongerna på Titanic året 1912. Flera av rummen och suiterna har utsikt ut mot trädgården, resten har utsikt ut mot Victorian Square eller Beeston Place. En del rum har egen terrass.

Hotellet fick massor av publicitet i medierna när familjen Middleton valde The Royale Suite på The Goring som övernattningsställe före det kungliga bröllopet. Man behöver dock varken vara kunglig eller ha bröllopsnervositet i kroppen för att bli omhändertagen på bästa sätt här, och kanske var det just hotellets rofyllda atmosfär som fick de kungliga att välja The Goring som ställe att pusta ut på inför det nervpirrande dygnet före bröllopet. Middletonfamiljen är heller inte de första prominenta gäster som hotellet har haft. Winston Churchill var en ofta återkommande gäst här i sin tid, och hans mor Lady Churchill flyttade också in under en period efter första världskriget. Kungliga folk från hela Europa har kommit och gått sedan hotellet öppnade dörrarna år 1910 – och den norska kronprinsen Olav var också en väldigt nöjd gäst år 1937. Det sägs att han var speciellt nöjd med att ha sitt eget badrum. På Buckingham Palace skulle han dela badrum med fem andra.

The Goring London - Baren - vilken atmosfär

Baren – vilken atmosfär

Foto: Jason Eckhoff

Matsalen är stor och pompös med Swarovsky-kristallkronor i taket, och lokalen är inredd av den kända desigern David Linley. Menyn kommer från det traditionsrika engelska köket. Lyxiga, uppgraderade varianter av mormors specialiteter, tillredda av utvalda råvaror. Vi blir uppassade av en väldigt duktig och uppmärksam sommelier, som trivs med sitt jobb, det kan man märka, han delar mer än gärna med sig av sin kunskap och entusiasm. Restauranten har en imponerade vinlista, och en är en av de få som också har viner «en primeur», på listan, så att gästerna kan köpa goda, lagrade viner til förnuftiga priser. Det är en glimt i ögat på de anställda, man blir personligt titulerad, och man känner sig välkommen, och man känner sig som en gäst som det blir satt pris på här!

Frukosten som också serveras i matsalen väljs a la carte. Det är en fantastisk frukostmeny, antingen man vill ha en förnuftig och nyttig start på dagen…eller en lite mer ska vi kanske säga tung start. Återigen är det råvarorna som står i centrum och Clarence Court Eggs ser till att äggröran blir en upplevelse i sig själv. Fruktsalladen har inte blivit dränkt i socker men serveras färsk och läcker, och toppas med färska bär. Här går ingen hungrig från bordet. Man kan få serverat en trerätters frukost, Continental eller British style.

Slutsats

Lätt vemodiga lämnar vi hotellet, men vi vet att vi kommer tillbaka en dag. Om du är en av de många som har låtit dig förföras av den engelska TV-serien Downton Abbey och om du drömmer om ett stort lantställe på landet, ja så kommer du också att känna att du har hittat ditt andra hem på The Goring – det gjorde vi!

Styrka: The Goring är perfekt för vuxna par, för dom som vill känna historiens sus i väggarna och för dom som vill ha en lugn bas att komma tillbaka till mellan upplevelserna i storstaden.

Svaghet: Inga omedelbara minus. Det här är kanske inte stället dit man åker med sina kompisar, och om man är ute efter extrem gastronomi med rätter som ger oväntade smaksammansättningar, ja så kanske man ska välja ett annat ställe att äta.

Missa inte Afternoon Tea mellan 15 och 16:30. En fantastisk introduktion till brittisk kultur – men kom ihåg att boka bord. The Cocktail Hour från klockan 17 skall också nämnas. Hotellets kanske mest kända cocktail, en paradisisk Cosmopolitan, kan också serveras på rummet.

Klicka här för pris och tillgänglighet på The Goring. Vårt söksida för hotell sammanställer de bästa priserna var som helst i världen.

6
Populäraste / senaste

 1. swede77 den

  Trevligt, här skall jag bo vid nästa resa till London. 2014 blir året då jag fokuserar på boutique hotell istället för att jaga poäng.

  Tevlig rapport.

 2. sembl den

  En trevlig genomgående rapport på ett klassiskt hotell. Har aldrig bott där men väl drickit bubbel i baren.

 3. Martin Björnström den

  Intressant att läsa om något som ligger helt utanför det man själv är van vid!

 4. igorius den

  Härligt att ett tilltalande hotell utanför de stora kedjorna uppmärksammas! Särskilt i London föredrar jag för egen del att lyfta blicken från poängjakten och fokusera lite mer på känsla.

 5. Jason BusinessClass den

  En helt super artikkel om The Goring. Bra å lese om et topp 10 hotell i London. Gratulerer Lena med din første artikkel på BusinessClass, slikt vil vi se mer av 🙂

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×