Conrad Hotel Dubai - Lobby

Conrad Hotel Dubai – Utmärkt centralt hotell med stor tropisk trädgård

Allmän information och läge

Conrad Hotel Dubai ligger i centrala Dubai vid Sheikh Zayed Road, tvärsöver gatan från World Trade Centre och Dubai Convention Centre. Hotellet ligger även behändigt vid Dubais tunnelbana med ingången till närmsta tunnelbanestation World Trade Centre bokstavligen framför hotellentrén. Dubais flygplats ligger cirka 10 km bort vilket gör flygplatstransporten enkel.

På andra sidan gatan vid mässorna finns flera caféer och enklare restauranger och för shopping och fler restauranger är Dubai Mall tre stationer med tunnelbana. För att komma till någon av stränderna i Dubai behöver man dock ta en taxi.

Conrad Hotel Dubai

Den vackra och eleganta lobbyn med häftiga blomsterdekorationer

Foto: Jacob Molin

Hotellet är relativt nytt och invigdes i november 2013 vilket märks i interiören som känns ny och fräsch. Hotellbyggnaden är skapad i mörkt glas och upptar 54 våningar. Det kanske mest imponerade är hotellets grandiosa lobby med stora pelare, en fantastisk upplyst guldmönstrad vägg och ett vackert tak.

Rummet

Hotellet har 555 rum uppdelade på 364 Deluxerum, 123 Executiverum, 44 Deluxesviter, 20 Executivesviter, två Conradsviter och två Royalsviter. Hotellet upptar 54 våningar men under vårt testbesök var det bara rummen från drygt våning 20 och uppåt som användes, vilket innebar att i stort sätt alla gäster fick en skaplig utsikt.

Vi blev tilldelade ett rum på våning 32 med en magnifik utsikt mot kustlinjen och Persiska gulfen. Dessvärre var fönstret dock ganska smutsigt och hotellpersonalen förklarade att det beror på all sand som blåser upp med vinden vilket gör det svårt att hålla fönstren rena, även om de tvättas regelbundet.

Conrad Hotel Dubai

Deluxerummet

Foto: Jacob Molin

Deluxerummet var imponerande i storlek, trots att detta räknas som hotellets standardrum. Rummet bestod av en stor kingsize-säng, arbetsplats med skrivbord, två fåtöljer med avlastningsbord, toalettbord samt en TV-möbel med stor widescreen-TV. Interiören var mycket sober i beige med möbler i mörkbrunt och med detaljer i något marmorliknande material.

Även badrummet var imponerande i storlek med en stor walk in-dusch, ett stort badkar, toalett och inte mindre än två handfat. En annan kul detalj var TV-skärmen vid badkaret som var så diskret inbyggd i vägen att den först inte gick att notera. Det var fjärrkontrollen i en liten låda vid sidan av badkaret som gav den första ledtråden. Själva TV:n var egentligen ingen TV utan en skärm som visade samma bild som den ordinarie TV:n inne i rummet, det enda som gick att reglera via fjärrkontrollen var ljudet samt på- och avstängning.

Conrad Hotel Dubai

Badrummet med badkar och TV-skärm

Foto: Jacob Molin

I rummet fanns i övrigt tekokare och Nespressomaskin, garderob, kassaskåp och minibar.

Mat och dryck

Hotellet har flera barer och restauranger. Huvudrestaurangen heter Ballarò och ligger på våning 6 med bord både inomhus och utomhus på terrassen. Här serveras frukosten på morgonen, en riktigt skaplig frukostbuffé och med artig och uppmärksam service från personalen som serverar kaffe, te och kall färskpressad apelsinjuice vid bordet. Senare på dagen erbjuds en internationell buffé, antinpasti och en italiensk à la carte-meny.

Conrad Hotel Dubai

Hotellbaren i Purobeach Urban Oasis

Foto: Jacob Molin

Ytterligare val inkluderar Marco Pierre White Grill med bland annat brittiskinspirerad mat, Cave, en vinbar med viner från nya och gamla världen, samt baren i den tropiska trädgården Purobeach Urban Oasis med öl, viner, cocktails samt enklare barmat. Vi besökte utomhusbaren för en traditionell afterwork och atmosfären är verkligen suverän i trädgården. Det är svårt att tro att man befinner sig mitt i centrala Dubai. Priserna är dock ganska höga och musiken möjligtvis något hög framåt kvällen.

Övriga faciliteter

Trots att Conrad Dubai inte ligger vid stranden har hotellet ett magnifikt poolområde belägen i en tropisk trädgård på totalt 5500 kvadratmeter. Hela området omgärdas av höga väggar vilket håller ute både buller och avgaser. I Purobeach Urban Oasis finns en stor men lite annorlunda formad pool, ett vattenfall, olika statyer, en trädgård, en stor utomhusbar samt flera olika ytor med solstolar, solsängar och kryp-ins. På kvällen tänds oljelampor längs med promenadvägarna som skapar en mycket speciell atmosfär. Närmast hotellet finns en stor uteterrass som tillhör restaurangen Ballarò där man kan äta frukost, lunch och middag.

Conrad Hotel Dubai

Den stora tropiska trädgården med poolområdet

Foto: Jacob Molin

Hotellet har även ett stort spa på 2000 kvadratmeter som ligger på våning 6. Conrad Spa erbjuder bland annat bubbelpool, avslappningspool, ångbastu och torrbastu samt vilstolar. Samtliga delar är separata för damer och herrar. Spa:t har även åtta behandlingsrum och erbjuder massage och en rad behandlingar. Granne med spa:t finns även ett stort gym.

Vi hann med ett kvällsbesök i Conrad Spa som var positivt, särskilt med de vilsängar som fanns nedsänkta i en pool där man kunde ligga och vila med bubblande vatten omkring och med taket fyllt av en lampor i olika färger för att simulera en stjärnhimmel.

Conrad Hotel Dubai

Conrad Spa

Foto: Jacob Molin

Hotellet har även en stor eventdel med två stora eventrum med plats för 1100 resp 725 gäster samt tre konferensrum och elva mötesrum.

Internetuppkoppling

Gratis internet fanns på hela hotellet, inklusive rummet, lobbyn och utomhusträdgården med poolen. Uppkopplingen var okomplicerad och hastigheten stabil.

Service och statusförmåner

Servicen från personalen var mycket artig, polerad och uppmärksam. Det fanns en hel del personal i och omkring lobbyn för att möta upp vid taxin, öppna dörren, visa vägen till incheckningen samt därefter till rätt hissar.

Incheckningen och utcheckningen var också mycket ordentlig och artig, jag blev vid flera gånger tilltalad med namn och fick även ett tack för min lojalitet till Hiltonkoncernen. Ytterligare en fördel var att jag kunde checka in redan klockan 11 på förmiddagen och fick sen utcheckning beviljad till klockan 15. Båda utan kostnad vilket var mycket uppskattat med en full agenda i Dubai.

Conrad Hotel Dubai

Hotellentrén

Foto: Jacob Molin

Överlag var servicen på hotellet nästan helt perfekt och inkluderade även detaljer som att personalen vid poolen hjälpte till att göra i ordning vald solstol med handdukar för att sedan hämta en flaska vatten och ett glas med is och ställa på bordet.

Slutsats

Ett riktigt imponerande hotell som levererade från incheckning till utcheckning. Elegant rum, bra service, en mycket vacker lobby och en suverän tropisk trädgård med pool som väl fungerar som substitut till att hotellet inte ligger vid någon strand.

Många Dubaihotell klarar design och hårdvara men stupar när det kommer till detaljer, finess och service, men Conrad levererade på båda punkter.

12
Populäraste / senaste

 1. Dreamliner den

  Hade du bokat på Hilton.com så hade detta problem aldrig uppstått.

 2. airaris den

  Jag stannade på Conrad två gånger.fint hotel men den andra gånger när jag kommit fram till receptionen för in chekning personalen sa till mig att min booking är avbokat.jag blev orolig och jag visade de min booking from amoma som var ok och att det måste har hänt ett fel.de vill inte lyssna och de sa att om jag vill bo där jag måste boka en nu rum som kostade 5000 per natt .jag frågade killen i receptionen om jag kunde prata med manager och han sa ok .manager kom efter 20 minuter och han sa samma sak .jag ringde amoma och de bekräftade min booking och att allt är ok men manager ville inte hjälpa mig.jag rinde till amoma igen och ber till de att ringa bokning på conrad och de gör det .efter 45 minuter kom killen från receptionen och han sa at problemet är löst och att jag ska få mitt rum.
  såna saker händer alltid på alla hotell men bemötande från personalen var hemskt och from manager oxå .de tittade på mig hela tiden som att jag vill lurar de.till slutet jag frågade var fans problemet och de sa att deras booking system avbokade min reservation.de ber inte om ursäkt ingenting .sorry men aldrig på conrad hotel.
  jag har varit på versace hotel flera gånger och själva hotellet och service var helt fantastisk.jag rekomenderar.
  (ber om ursäkt för mina dåliga svenska)

 3. agehall den
  Dreamliner

  Hade du bokat på Hilton.com så hade detta problem aldrig uppstått.

  Exakt. Det är tyvärr ingen ovanlighet att folk som bokat via tredje part har sådana här problem, oavsett hotellkedja. Därför bör man fundera noga innan man bokar via dem.

 4. Tommy den
  IPC_Mataveri

  Tack för bra information samt bilder.

  Finns det någon executive lounge på hotellet?

  Det kunde du ha frågat mig jag var där jan 2014;)

 5. bnr den
  Dreamliner

  Hade du bokat på Hilton.com så hade detta problem aldrig uppstått.

  Stämmer säkert, men ändå inte ok om ett hotell behandlar en gäst så, oavsett bokningskanal.

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×