Clarion Hotel Arlanda Airport, Stockholm Arlanda flygplats, standardrum med säng

Clarion Hotel Arlanda Airport – Arlandas nyaste flygplatshotell

Allmän information och läge

Clarion Arlanda är beläget ett stenkast från Skycity med gångavstånd till terminal 4 och terminal 5. Det är även lätt att ta sig till hotellet från fjärrtågsstationen, Arlanda Express samt de bussar som trafikerar Arlanda då man enklast går av vid terminal 5. Hotellet nås genom en bro, Sky Bridge, som leder från Skycity rätt in i hotellobbyn. I Skycity finns även ett flertal butiker och restauranger som man enkelt kan besöka under vistelsen.

Rummet

Hotellet består av 13 våningar och 414 rum uppdelade i tre kategorier – Standard, Superior och Deluxe. Dessutom finns sju sviter. Framförallt de övre våningarna bjuder på en vacker utsikt mot antingen terminalerna eller den östra landningsbanan. Med rummet på 12:e våningen hade vi en obegränsad utsikt över terminalområdet.

Standardrummet låg på strax över 20 kvadrat och var väldisponerat med en snygg och elegant inredning. Dock saknade vi något form av ställ för resväskor, nu behöver man ställa allt direkt på golvet. I rummet fanns även fåtölj med bord, en något liten arbetsyta, badrum med badkar samt garderob med tillhörande minibar. Men den kanske viktigaste möbeln, sängen, levde desto mer upp till förväntningarna, riktigt bekväm med sköna sängkläder. Även från sängen kunde man beskåda utsikten och att vakna av en vacker soluppgång är ingen dålig start på dagen.

I rummet fanns även en modern plasma-TV med ett 20-tal kanaler. Dock saknade vi ett interaktivt TV-system, men detta kommer förhoppningsvis i framtiden. Hotellet erbjuder även gratis trådlöst internet genom Telia Homerun. Det innebär en ganska snabb och pålitlig uppkoppling men med den nackdel att man behöver en voucher från receptionen med en lite bökig kombination av siffror och bokstäver, versaler och gemener för inloggningen.

Mat och dryck

Restaurang och bar finns på 12:e våningen med en vidunderlig utsikt över flygplatsen. Vi passade på att äta middag i restaurangen och servicen var uppmärksam och maten prisvärd med de väl tilltagna portioner som serverades. Ville man enbart ha något att dricka fanns ett bra dryckesutbud, inte minst cocktails med passande namn som Aviation och Blue Sky. Dessutom fanns roomservice och om man inte hittar något som tilltalar i hotellet finns ett stort utbud av matställen i Skycity.

Frukosten serverades i en separat restaurang på andra våningen där man även kunde njuta av hotellets vackra konstsamling medan man intog morgonmålet. Frukosten kändes fräsch med ett utbud för de flesta smaker, dock inte i nivå med de riktigt stora frukostbufféerna man kan finna i exempelvis Asien. En positiv överraskning var att det fanns en kock som gjorde valfri omelett på beställning, något som är relativt sällsynt i Sverige. En frukostvärdinna hämtade även morgontidningar till flera av gästerna som önskade detta.

Övriga faciliteter

På tredje våningen fanns ett relativt välförsett gym med vikter och löpmaskiner samt gemensam torrbastu och ångbastu i direkt anslutning till gymmet. Även omklädningsrum fanns att tillgå, med avancerade kodlås till skåpen liknande de kassaskåp man ibland finner i hotellrummen. För gäster som föredrar utomhusmotion fanns i receptionen en karta med tips på en bra löparrunda i området. Inom en snar framtid kommer personalen även arrangera organiserade löparrundor varje vardagsmorgon klockan 06.30, en runda på 7 kilometer.

I februari 2013 kommer även en utomhuspool stå klar, belägen på utomhusterrassen alldeles utanför gymmet. Poolen kommer hålla en uppvärmd temperatur på drygt 29 grader och under sommarhalvåret kommer det finnas solstolar och utomhusmöbler från italienska designern Moroso.

En kul del i hotellet är all den konst som Clarion använt i inredningen. Den syns på flera håll som frukostmatsalen, lobbyn och konferensavdelningen. På översta våningen, våning 13, invigs i dagarna Galleri Klum, ett stort galleri med naturfotografier av kända konstnärer som Ernst Billgren och Mattias Klum som kommer uppta större delen av våningen. Först ut är Mattias Klums utställning ”Hästfolk”. Clarion har även en målsättning att anordna konstvisningar på hotellet samt hålla konstgalleriet öppet för allmänheten på söndagar.

Service och statusförmåner

Servicen var mycket vänlig och uppmärksam under hela vistelsen. Det var tydligt att personalen tyckte det var kul att få arbeta på ett helt nytt hotell med allt var det innebär. Att bo på ett fem dagar gammalt hotell med över 400 rum innebar dock att det fanns en och annan detalj som inte fungerade perfekt, men de enstaka barnsjukdomar som drabbade oss under besöket löste personalen utan en blinkning.

Slutsats

Ett hotell över förväntan. Utmärkta faciliteter, bra läge, snygga och välmöblerade rum och bra service. Även konsten och hotellets utsmyckningar gjorde intryck och de organiserade löparrundorna är ett kul mervärde för löparintresserade gäster. Clarion Arlanda har dessutom mycket förmånliga öppningserbjudanden.

4
Populäraste / senaste

 1. hencjo den

  "interaktivt TV-system"? Vill man inte undvika det till varje pris? Jag är glad varje gång jag får en "normal tv".

 2. meta den

  Testade Clarion för första gången med ett standardrum – blev positivt överraskad – rummet var snyggt designat, bekväm säng, stor TV med bra utbud och badrummet var utmärkt. Frukosten var väldigtt bra och varierad även om matsalen är lite väl stor men det kan man acceptera. Kommer definitivt använda mig av Clarion Arlanda i fortsättningen istf Radisson SkyCity när jag har tidiga flyg och sena ankomster,

 3. essa den

  Jag har en annan upplevelse. Rummet var för kallt och bara tre grader tilläts ändras på. Städerskan jag frågade svarade bara: "Jag tycker inte det är för kallt".
  Trasiga lakan.
  Smutsiga fönster från tidigare gästers feta pannor.
  Ingenstans att slänga kvinnliga hygienartiklar.

  Bristande service på Kitchen & Table, för salt fisk. Servitören syntes inte till förrän tallriken skulle dukas bort. Försent då att fråga om det smakade bra…

  Frukosten dock till belåtelse. Plus för deras separata bord med laktos- och glutenfria lternativ. Och även plus för omelett a la minute.

  Vid utcheckningen fick vi frågan från vice hotellchefen om vi var nöjda med vistelsen och då svarade vi ärligt på det vi tyckte kunde förbättras. Hon tackade för informationen och önskade oss välkomna tillbaka.

 4. Johan_G den

  Ett riktigt trevligt hotell. Ännu har jag inte hunnit prova något av standardrummen då personalen är väldigt duktiga på att uppmärksamma status i Choice Club. God mat i restuarangen och fin frukostbuffé också, jag bor gärna där igen.

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×