Ambassador Transit Hotel Singapore Changi: Trädgården och poolen

Ambassador Transit Hotel, Singapore Changi Terminal 1 – Med egen swimmingpool

Allmän information och läge

Singapore Changi erbjuder transithotell i samtliga tre terminaler som alla drivs av Harilela Hospitality. Transithotellen ligger airside, dvs efter passkontrollen och är främst avsedda för passagerare som har lång transfer på flygplatsen eller som har anslutningsflyg först nästa dag. Vissa flygbolag erbjuder även möjligheten att checka in redan dagen innan, exempelvis Singapore Airlines. I dessa fall kan transithotellen även användas som hotellövernattning inför en morgonavgång.

Det spelar egentligen ingen roll vilket av transithotellen man bokar, alla terminaler på Changi är sammankopplade med transittåg och anslutningskorridorer och det är enkelt och åka mellan terminalerna utan att behöva uppvisa resedokument. Några saker skiljer dock hotellet åt. Transithotellen i terminal 1 och 2 erbjuder budgetrum vilket transithotellet i terminal 3 saknar. Terminal 2 och 3 erbjuder transitlounger med mat och dryck vilket hotellet i terminal 1 saknar. Transithotellet i terminal 1 är dock det enda som har en utomhusswimmingpool, vilket gör det till kanske det mest attraktiva alternativet då denna får användas av hotellgäster utan extra kostnad. Det är transithotellet i terminal 1 som omfattas i denna recension.

Rummet

Transithotellet i terminal 1 erbjuder två typer av rum: budgetrum för en person samt standardrum för en, två eller tre personer. Det som skiljer rummen åt är att budgetrummen saknar dusch och toalett. I standardrummen ingår även vattenkokare för kaffe och te.

Under testbesöket bokades ett budgetrum. Rummet var litet men i mycket gott skick med en skön säng, skrivbord, klädhängare och TV. En flaska vatten ingick i rumspriset och gratis trådlöst internet kunde nyttjas via det allmänna nätverket på flygplatsen. Med tanke på att resväskan redan var incheckad räckte utrymmet mer än väl när det endast var handbagaget som skulle förvaras i rummet.

Med ett budgetrum saknades dock dusch och toalett, istället fick man använda faciliteterna vid gymmet 20 meter bort. Duscharna var möjligtvis något slitna men i övrigt var allt fräscht och välskött, ungefär vad man kan förvänta sig i Singapore. För en övernattning på strax över nio timmar fungerade det utmärkt att använda de allmänna faciliteterna även om det förstås är individuellt vad man föredrar.

Minsta tid för att boka ett rum är sex timmar och därefter betalar man ett påslag för varje heltimme man använder rummet. De riktpriser som anges längst upp i recensionen är baserade på bokning av ett standardrum i tio timmar för en respektive två personer. Priserna blir följaktligen lägre om rummet nyttjas kortare tid och högre om det nyttjas längre tid.

Mat och dryck

Transithotellet i terminal 1 ligger i ena änden av taxfreeområdet, i riktning mot D-gaterna och gången till terminal 2. Hotellet ligger på tredje våningen, en våning ovanför taxfreeområdet, och nås via en rulltrappa. Hotellet är tydligt skyltat och inte särskilt svårt att finna. Receptionen ligger runt hörnet till höger och rummen och övriga faciliteter i korridoren rakt fram efter rulltrappan.

Följer man den långa korridoren passerar man rummen i en korridor till vänster och kommer så småningom fram till gymdelen. Gymmet är förvånansvärt stort och välförsett med bra utrustning. I direkt anslutning till gymmet finns duschrum som kan användas av hotellgäster och gymgäster eller av spontana besökare som bara vill ta en dusch under en transfer. I gymmet finns under dagtid även en värdinna.

Efter gymmet leder en trappa upp till utomhuspoolen som består av en stor pool samt en separat uppvärmd bubbelpool. Omklädningsrum, toaletter och duschar finns i anslutning till poolområdet. Runt poolen finns solstolar samt trädgårdsmöbler och från ena hörnet har man en bra utsikt över plattan på terminal 1. Poolen kan även användas av gäster som inte bor på hotellet mot en kostnad av 70 kronor. I priset ingår handduk, enklare toalettartiklar samt en alkoholfri dryck vid poolbaren.

Transithotellet i terminal 1 saknar matfaciliteter, dock finns ett flertal restauranger, caféer och barer i det allmänna transferområdet en våning ner. I terminal 2 och 3 erbjuds ”Ambassador Transit Lounge” som är en typ av betallounge där det även finns mat och dryck.

Service och statusförmåner

Personalen vid receptionen var mycket vänlig och tillmötesgående och incheckningsprocessen snabb och effektiv. Bokning av transferrum görs med fördel i förväg via ett bokningsformulär på webbsidan som ger svar inom några timmar. Betalning görs i samband med incheckningen då man blir debiterad från den tid man verkligen checkar in. Vid bokningen anger man antingen specifika klockslag eller flygnumren för ankomstflyget respektive avgångsflyget, i detta fall uppdateras bokningen och incheckningstiden automatiskt vid flygförseningar.

Slutsats

Ett bra och prisvärt alternativ under en lång transfer eller inför en tidig morgonavgång om man kan checka in redan kvällen innan. Rent och fräscht hotell med bra faciliteter och vänlig service, fullt tillräckligt för en övernattning på några timmar. Att inleda dagen med en simtur i utomhuspoolen under en soluppgång är dessutom något som varmt kan rekommenderas.

1
Populäraste / senaste

 1. Glenn E den

  Jag har bott i ett likadant budjetrum i terminal 1.
  Jag instämmer i allt som sägs i denna rapport men har ett par tillägg:
  Jag bokade 9 timmar dvs 1 6 timmars period + 3 timmar men när jag checkade in kl 23 ändrade jag detta till 2 st 6 timmars perioder.
  Detta kostade strax under 100 S$.
  Mitt flyg avgick klockan 12.30 och jag tyckte det var bekvämt att ha någonstans att ställa väskan på morgonen.
  Dessutom får man använda poolen så länge man har rummet.
  Poolen öppnar klockan 6 eller 7.
  Det finns även duschar i anslutning till poolen.

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×