Air France economy class Düsseldorf-Paris CDG

Air France Economy Class Düsseldorf-Paris – Ett kort hopp i ekonomiklass

På flygplatsen

Incheckning två timmar före avgång i den ljusa och mycket moderna avgångshallen i Düsseldorf. Air France och KLM hade som på de flesta europeiska flygplatser ett gemensamt incheckningsområde med fyra diskar, två bag drop-diskar, en servicedisk och en disk för premiumresenärer. Som guldkortsresenär kunde jag checka in vid Sky Priority-disken utan kö.

En vänlig medelålders  kvinna tog hand om incheckningen som gick på under en minut. Jag hade i förväg checkat in via internet för att få välja platser så det behövdes inte mycket mer än att tagga väskan och skriva ut ett boardingkort. Ett fast track-klistermärke sattes också fast på boardingkortet innan hon önskade mig trevlig resa.

Air France economy class Düsseldorf-Paris CDG

Air France & KLM check-in i Düsseldorf

Foto: Jacob Molin

Säkerhetskontrollen var nästan helt tom och fast track-accessen kom aldrig till användning. Air France hade tidigare en egen lounge i Düsseldorf men använder numera Hugo Junkers Lounge, belägen en våning ovanför den allmänna säkerhetskontrollen och inte alls långtifrån vad som senare visade sig vara gaten till Paris. Detta är en av de trevligare tredjepartslounger jag besökt i Europa med en snygg och prydlig inredning, trevlig personal och ett fullgott utbud av mat och dryck. Sist fanns goda kycklingspett och vegetariska köttbullar, vid detta besök fanns dock enbart bröd med pålägg, yoghurt och croissanter, vilket förmodligen berodde på tiden på dygnet.

Lounge: Hugo Junkers Lounge, Düsseldorf International (DUS), International Terminal B

Loungen är recenserad separat från flygningen. Du kan läsa mer om loungen i loungerecensionen.

Läs mer om den besökta loungen »

Ombordstigning och första intryck

Ombordstigningen startade 25 minuter före avgång vid gate B57. Det var kvinnan som tidigare checkat in mig som skötte ombordstigningen som dessutom visade sig kunna utmärkt franska. Prioritet gavs till Sky Priority-passagerare som fick gå ombord först, vilket inkluderade mig som guldkortsresenär.

Air France economy class Düsseldorf-Paris CDG

Strax klart för ombordstigning

Foto: Jacob Molin

Det var en Airbus A318 som skulle ta oss till Paris, troligtvis första gången jag flög med en A318-modell. Flygplanet gav ett bra första intryck och inredningen kändes mycket modern i jämförelse med några av de äldre A320-flygplan jag rest med hos Air France. I övrigt gick interiören i traditionella Air France-färger.

Punktlig pushback strax efter klockan 15 följt av en säkerhetsgenomgång på franska och en förvånansvärt bra engelska med ett perfekt uttal. Flygningen till Paris var kort med en flygtid på drygt 50 minuter.

Air France economy class Düsseldorf-Paris CDG

Air France Airbus A318 vid gaten i Düsseldorf

Foto: Jacob Molin

Stolen

På Airbus A318-flygplanet fanns en nyare stolsmodell med betydligt tunnare stolsryggar än några av de äldre kortdistansflygplan som Air France har, en utveckling som de flesta flygbolag går mot för att reducera flygplanets vikt. Komfortmässigt kan det göra stolen marginellt hårdare men på en så kort flygning spelade det ingen roll.

Air France economy class Düsseldorf-Paris CDG

Nya stolen i economy class på Airbus A318

Foto: Jacob Molin

En positiv del var dock bordet som var av nyare modell, men framförallt fanns det även en separat kopphållare. Denna visade sig vara mycket användbar. Air France erbjuder en full dryckesservering även i ekonomiklass och på en kort flygning som denna blir den sista passageraren serverad i samband med att planet påbörjar inflygningen. Men en separat kopphållare finns möjlighet att dricka upp i lugn och ro i stort sätt fram till landning.

Economy class var nästan helt full på denna flygning medan business class och premium economy, som upptog de tre första raderna, bara hade två passagerare.

Måltider

I ekonomiklass erbjöds en kaka samt ett fullt dryckessortiment med öl, vin, juicer, läsk, kaffe och te, allt inkluderat i biljettpriset. Detta kändes fullt rimligt och acceptabelt med tanke på flygtiden och tiden på dygnet. Jag beställde en kopp kaffe samt ett glas apelsinjuice.

Air France economy class Düsseldorf-Paris CDG

Eftermiddagssnack i economy class

Foto: Jacob Molin

Service

Vänlig service av kabinpersonalen, ungefär som förväntat. Inget särskilt gjordes dock för mig som guldkortsresenär.

Ankomst

Landning tio minuter före tidtabell på Paris CDG på den södra landningsbanan med en kort distans att taxa till terminal 2F som används för de flesta flyg till och från Schengendestinationer. Charles-de-Gaulle kommer aldrig bli någon favoritflygplats men de förändringar och ombyggnationer som gjorts senaste åren har faktiskt gjort flygplatsen lite enklare att använda. Transfern vidare mot Skandinavien var helt smärtfri och skyltarna lätta att följa, däremot tenderar transithallen i terminal 2F att bli lite väl trång när det är många avgångar samtidigt.

Slutsats

Snabb och smidig flygning. Modernt plan och trevligt med gratis servering även på en kortflygning. Inget som helst att klaga på.

Inga kommentarer än, bli den första!

BusinessClass Logo

Hej och välkommen till BusinessClass!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev för att få uppdateringar och nyheter om vad som händer runtom i världen och på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Välkommen till utskickslistan!

Glöm inte att kontrollera din epost och bekräfta din prenumeration.

BusinessClass Logo

Gå med i BusinessClass-gemenskapen!

Gilla oss på Facebook för att få de senaste nyheterna från BusinessClass direkt i ditt flöde.

Bli medlem och delta i våra diskussioner, ställ frågor och dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter.

Bli medlem nu!
×