Under sommaren transporterar Iberia flest från olika nationaliteter och i år tar de tillfället i akt låta dem bekanta sig med den spanska gastronomin.

Kallskuret, chorizo, ostar

På inrikes flygningar blir nu resenärer i affärsklass serverade kyld sherry med tapas bestående av kallskuret, torkad korv och regionala ostar.

Tapas bestående av kött så serveras salchichonoch fuet(pepprig salami), kryddig chorizo (fläskkorv), lomo(torkad fläskkarré) och cecina(torkade tunna skivor av oxfilé). Bland ostarna hittar vi den alltid lika populära manchegooch den distinkta idiazábalfrån Baskien, från Menorca mahón, Kanariöarna visar upp sin majorero, etc. Serveringarna är olika beroende på om det är en ut- eller hemresa.

Gazpacho och tortilla española över Atlanten

Affärsklassresenärer på Iberias långdistanslinjer kommer erbjudas et stort utbud av spanska specialiteter för lunch och middag.

Till förrätt kan de välja mellan gazpachoeller salmorejo, båda tomatbaserade kalla soppor. Den första mer kryddig och den andra mer krämig, serverade med  friska sallader med äpple och mango, eller mer traditionellt med tonfisk och tomat.

Huvudrätternabestår i karaktäristiska spanska specialiteter som marinerad kyckling, torkat fläsk från grisar uppfödda på ekollon, rostbiff på kalv och andra kött- och fiskrätter på noggrant utvalda råvaror och garnerade med grönsaker som saltad svamp, bräserad potatis med lök och paprika eller haricot verts. En av huvudattraktionerna är laxen med pumpa, betor och spenat.

Som snacks för resenärer i affärsklass på långlinjerna serveras den klassiska tortilla española, en robust omelett med potatis och lök, kantad med grön sparris, kanderade kronärtskockor och grillade tomater. Som alternativ finns upp- och nedvänd paj på tonfisk med en tomatsallad.

Rioja, Ribera del Duero och Rueda

För att matcha dessa rätter serverar Iberia ett urval av spanska viner från regionerna Rioja, Ribera del Duero och Rueda. Det ingår även några hantverksmässigt gjorda årgångsviner.

Tanken är att främja spanska viner bland de passagerare som kanske inte är så bekanta med den höga kvaliteten hos dessa och enorma variation som de uppvisar.