SWISS serverar utvalda specialiteter under december för att skapa en festlig julstämning ombord. Flygbolaget serverar även traditionell julmat under julhelgen på både långlinjerna och kortare rutter.

Resenärer ombord Swiss International Air Lines (SWISS) kan glädjas åt servering av traditionell julmat från och med början av december och framåt.

Det schweiziska flygbolaget byter ut det vanliga mellanmålet i ekonomiklass på europeiska linjer mot,exempelvis, schweiziska julkakor och mandariner.

Den 6:e december, St Nicholas – som firas i de tyskspråkiga länderna – serveras traditionell “Grittibänz” och schweiziska pepparkakor på utvalda flygningar inom Europa. För de som flyger i förstaklass på låglinjer erbjuds en pepparkaka i form av en tomtefigur.

SWISS har tagit fram speciella julmenyer för långlinjerna och börjar serveras från och med den 18:e december fram tills årsskiftet. I förstaklass erbjuds till förrätt ravioli med essens på anka och med pumpa följt av filet Wellington på hängmörad biff av Angus och sås med tryffel från Perigord. Till dessert serveras en chokladboll surprise med vaniljglass. I affärsklass serveras en sallad med långkokt anka med plommon och marinerad endiv, majskycklingbröst med tryffelsås och en smulpaj med äpplen, kanelmousse och gelé på glögg.

Som digestif serveras Etter jullikör på plommon och i förstaklass avrundas måltiden med chokladpraliner från Sprüngli och Sirocco vinterte.

För de som reser i ekonomiklass på långlinjerna från Schweiz erbjuds en säsongsallad på punpa med korn följt av grillat kyckling bröst med potatismos med kastanj och rödkål. Till dessert serveras en kanelmousse med kompott på rostade äpplen.