I samarbete med kocken Alexandra Müller presenterar Swiss nya kulinariska upplevelser ombord i First- och Business Class – fokus ligger på lokala regionala specialiteter från kantonen Fribourg.

Under det populära programmet «SWISS Taste of Switzerland» kommer den schweiziska flygbolaget att under en sexmånadersperiod, med start i början av december, att lansera en ny in flight meny.

Denna gång har SWISS valt att samarbeta med den Michelin-stjärniga kocken Alexandra Müller från «Romantik Hôtel L’Etoile» i Charmey. Det kommer att serveras modern fransk mat med tonvikt på lokala regionala specialiteter från kantonen Fribourg, en lantlig kanton i västra Schweiz.

SWISS-Hotel-1

Det nya materbjudandet kommer att gälla resenärer i First- och Business Class på långdistansflyg.

I First-Class har Alexandra Müller skapat ett urval av förrätter och huvudrätter som inkluderar purjolök med äggulakräm och tryffelvinägrett, följt av hjortkött med en Cuchaule-skorpa och Botzi-päron (vilket är en välkänd delikatess i kantonen Fribourg).

För dessert kan resenärer välja mellan en vit eller mörk choklad Toblerone-mousse med bertonsk kexsmulor eller maräng från det lokala bageriet «Angélo Rime». Utöver detta erbjuds andra populära specialiteter från Fribourg-regionen, såsom saucisson du Vully och moitié-moitié fondue.

Swiss-TasteofSwitzerland_Meal-2

Business Class resenärer kan förvänta sig en förrätt av nötkött entrecôte tataki med en rödbeta-päronsallad och Gruyère mögelost. Huvudrätten är bräserat nötkött med demi glace och sötpotatispuré. Till efterrätten kan resenärer njuta av en Yuzu citronmarängspaj med kantonen Fribourgs berömda Gruyère-dubbelkräm.

Swiss-TasteofSwitzerland_Dessert-3 

Naturligtvis finns det även nyheter för ostälskare. De nya måltiderna avrundas med några regionala specialostar som produceras av små lokala osttillverkare, med läckerheter såsom en 15-månaders mognad Gruyère Vieux AOP, en Vacherin Fribourgeois Vieux AOP eller Bleu de la Gruyère.