Ett besök i Cathay Pacifics affärsklasslounge The Pier i Hong Kong har precis fått ett tillskott som är än mer välgörande för sinne, kropp och själ i och med öppnandet av The Sanctuary by Pure Yoga.

Utformat i samarbete med The Pure Group har The Sancturay by Pure Yoga tilldelats en yta på ca 65 kvadratmeter fördelat på två zoner – The Body Sanctuary som är dedikerat för yoga och The Mind Sanctuary där resenärerna kan meditera.

Vivian Lo, Cathay Pacifics chef för kundupplevelser säger: ”Välbefinnande är något som blir mer och mer viktigt för våra passagerare och The Sanctuary by Pure Yoga i vår Pier affärsklasslounge är det perfekta stället att koppla av innan en flygning. Vi har lyssnat på våra kunder och satt oss in i deras behov och kontinuerligt förbättra den upplevelse de har med oss.

Vare sig det är en middag i våran populära Noodle Bar, komma ikapp en del jobb eller njuta av en drink i baren eller i The Teahouse, så finns det en myriad olika sätt för våra resenärer att spendera tiden i loungen. Nu uppmuntras de även att meditera eller göra ett yogapass innan de flyger med oss.

I The Body Sanctuary guidas resenärerna genom yogapassen med hjälp videoinspelade pss med yogalärare från Pure Yoga. Det finns även ett avskilt område för den som vill gara sitt eget pass. Sittande stretch är ett alternativ som kan göras i sittplatser som har instruktioner om hur olika kroppsdelar stretchas sittandes. Övningarna är utformade för att öka cirkulationen, öka rörligheten i leder och lugna sinnet inför en bekväm och vilsam resa.

3

I The Mind Sanctuary erbjuds två typer av meditation. Den första är en guidad meditation som görs sittandes med brusreducerade hörlurar och iPad-plattor och leds av lärare från Pure Yoga. Den andra meditationen är en meditation där utövaren koncentrerat ser på grafik på väggen framför, som underlättar denna yogaövning även känd som Tratak (Trataka– intensiv koncentration).

Dessa övningar hjälper till att fokusera, förbättra minnet och förbättra förmågan att visualisera så väl som att centrera sinnet i ett tillstånd av medvetenhet och uppmärksamhet.

The Sanctuary by Pure Yoga är den senaste av samarbeten Cathay Pacific och den Honng Kong baserade Pure Group genomför sedan lanseringen ”Travel well with Yoga” från januari 2018, en serie videos ämnade att underlätta för passagerare på deras resa med hjälp av meditation och yoga.

Medlemmar i Diamond och Gold Marco Polo Club som anländer Hong Kong med Cathay Pacific eller Cathay Dragon får tillgång till endagspass till alla Pure Fitness-anläggningar eller kan välja valfritt Pure Yoga pass upp till 12 gånger per år.

The Sanctuary by Pure Yoga är tillgängligt för dem som har tillträde till The Pier affärsklasslounge på Hong Kong Airport. Även medlemmar i Diamond, Gold och Silver Maro Polo Club har tillträde samt de som reser i Cathay Pacific eller Cathay Dragon affärs- eller förstaklass.

1