Fram tills nyligen var minsta antalet tillåtna stopp för en jorden runt biljett tre stopp. Nu släpper Star Alliance en ny typ av jorden runt biljetter som tillåter två stopp längs vägen.

I samband med att Star Alliance gör det möjligt för resenärer att sy ihop en egen rutt med den nya Star Alliance Round World-biljetten med endast två stopp längs vägen så blir det mer attraktivt för resenärerna att boka sin resa med de 28 medlemsbolagen i alliansen. Dessa inkluderar Air Canada, Air China, Air India, Air New Zealand, ANA, Asiana Airlines, EVA Air, Singapore Airlines, South African Airways, Thai Airways och United. Ett stopp behöver vara minst 24 timmar långt.

Jorden runt biljetter brukar ge bra valuta för pengarna jämfört med att boka och betala för separata envägs biljetter på olika bolag för var och en av segmenten för resan. Det totala priset beror förstås på vilken klass som bokas, resväg, rutter och avstånd men även varierande valutakurser.

När det gäller avstånd så kan klienterna välja resvägar med maxavstånd upp till 26 000, 29 000, 34 000 eller 39 000 miles (1 mile är lite drygt 1,6 km). Dessa avstånd kan sättas i relation till jordens omkrets vid ekvatorn, som är 24 902 miles (motsvarar ca 40 075 km).

Resenärerna kan sätta samman en egen resväg inom gränsen för det valda maxavståndet. Resen ska påbörjas och avslutas i samma land och gå i en riktning, antigen öster- eller västerut. Det är dock tillåtet med visst sicksackande inom samma kontinent. Både Atlanten och Stillahavet behöver korsas en gång under resan.

I tillägg till att sätta samman en helt egen resväg så går det även att välja något av följande teman för resan: World Food, World Wonders, Architecture Hotspots, Nature Trail, Aquatic Wonders, Connecting Cultures, Natural Wonders, Sports Hotspots, Wine Tasting, Romantic Journey och Luxury Lifestyle.

Ett stopp ska vara minst 24 timmar och de ska vara förlagda till två städer. Maximalt 15 stopp är tillåtna längs resvägen.