Den tropiska stormen Irma lämnade efter sig förödelse och blev ett hårt slag mot öarna i Karibien som låg i dess väg. St Barths och närliggande Sint Maarten blev särskilt utsatta. Alla hotell och resorter fick stänga, vilket är förödande för en ö vars enda inkomst är turismen.

Nu två år efteråt så har livet kommit tillbaka. Inte alla, men det flesta

Hotell har genomgått reparationer och renoveringar och börjar öppna för att välkomna gäster. Eden Rock öppnar upp först nästa säsong eftersom renoveringen tar extra lång tid då man passar på att införa en rad förbättringar. Däremot så kan nu, exempelvis, både Le Barthelemy och Le Toiny ta emot bokningar. Av öns 80 restauranger är lite drygt 60 av dem öppna igen.

Le Toiny är beläget på lovartssidan av ön, längst österut på den lite mer klippiga delen, Anse de Toiny. I och med arbetet med de nödvändiga reparationerna så passade man även här på att förbättra och expandera hotellet. Det är lite av ett nytt hotell som har återöppnats. Det har bland annat fått åtta nya ”Spirit Suites” med terrass och en privat pool, och en ny större ”La Villa Suite” som förutom att den är större, också har en privat pool så finns här även privat parkering för två bilar. Le Toiny ingår i Relais & Chateaux.

letoiny-discover-hotel-piscine

hotel-letoiny-02

hotel-letoiny-03

Le Barthélemy har också passat på att expandera sitt utbud med två nya villor med utsikt mot havet. Le Bartéhelemy satsar även mer på välbefinnande i sin nya upplaga. Hotellet ingår i SLH.

Efterdyningarna efter Irma blev en möjlighet att bygga upp ön igen med en rad förbättringar. Bland annat kommer alla el- och telekablar att läggas under mark.