Bara två och en halv vecka kvar till jul. Mitt i mörkret, blåsten och det sista jobbet innan julledigheten kan det vara skönt att stressa ner med lite trevlig och inspirerande reseläsning. Denna vecka har slagit alla rekord med drygt 200 nya medlemsrecensioner, utöver det som redaktionen publicerat, och en hel del läsbart finns det.

Det vore inte ens praktiskt möjligt att nämna allt som finns allt läsa men här kommer åtminstone ett axplock. Alla recensioner finner du under vår Recensionssida eller under respektive flygprodukt, hotell eller lounge och du hittar alltid det senaste som skrivits på vår Senaste Aktiviteter-sida.

Gillar du det du läser? Glöm inte att skriva en uppskattande kommentar till skribenten i slutet på recensionen.

Flyg

Ritz har testat Singapore Airlines business class på Airbus A380 och anser att produkten håller väldigt hög nivå, bland det bästa i världen. Sweflyer har testat British Airways business class från Stockholm till London City, och ATH har testat Icelandairs business class (Saga Class) på en resa mellan Stockholm och New York via Reykjavik, ”en prisvärd flygning”.

Taboro har checkat in i Lufthansas business class på Airbus A380 till Tokyo medan Jonas bokade Turkish Airlines business class på deras inhyrda Boeing 777-flygplan från Jet Airways och hade tur, vid incheckningen fick han en plats i första klass-kabinen.

Med många nya recensenter har det även kommit recensioner på flera nya produkter. Filosof har flugit Norwegian ner till Barcelona och var positiv över upplevelsen medan Reimers har testat Czech Airlines ekonomiklass till Prag. Bland långlinjerna har Sula1979 skrivit en mycket omfattande recension av SAS Economy Class Stockholm-New York och Ola Andersson har testat en av huvudkonkurrenterna Finnair och deras ekonomiklass till Shanghai.

Virginkoncernen har också provflugits. Thsred åkte med Virgin Atlantics ekonomiklass till Sydafrika och var inte helt imponerad medan APaulsson fick en helt omvänd upplevelse med Virgin America, ”förmodligen en av de bästa flygresor jag gjort”.

Samtidigt tog Frequentflyer med sin vän Hubro på sin första flygtur med SAS som även fick en egen plats ombord. Vem tror du Hubro är?

Hotell

Det är många hotell i Sverige som recenserats. Både Christo77 och Thomande har besökt Scandic Karlskrona och båda ger hotellet högt betyg. Elvan har besökt Hotell Gästis i Varberg, ”det mest personliga hotell jag bott på i Sverige”, Nikkeswe har besökt Scandic Ferrum, ”högsta standarden i Kiruna” och Erikl har testat nyrenoverade Clarion Hotel Wisby på Gotland.

Söker du något mer exotiskt och långväga finns Coolaolas recension av ”Paradiset”, vilket är InterContinental Bali, och ”ett hotell i grönska”, Swissôtel Bangkok, recenserad av Solskenmellanmolnen. Och ett för oss i Skandinavien ovanligt hotell är utan tvekan Sofitel Wanda Chengdu, ”ett mycket bra och bekvämt hotell” är Hej_Monicas omdöme.

Bland de stora kedjorna finns en stor mängd recensioner av såväl de skandinaviska kedjorna Elite, Clarion och Scandic som de internationella kedjorna Hilton, Radisson, Sheraton och Sofitel.

Några värda att nämna är Knegolfs recension av Radisson Blu Plaza Hotel i Helsingfors, Johan489s positiva recension av Swissôtel Amsterdam, Clara87s recension av Sheraton Park Lane i London, DanielHJanssons recension av Hilton Bentley Miami Beach, ”fantastiskt”, och Petfars recension av Hyatt Regency Orlando med en gul badanka i badrummet.

Stort tack till alla er som bidragit med trevliga och inspirerande recensioner under veckan.

Skriv din egen recension

Är du själv sugen på att skriva om din senaste reseupplevelse? Du är varmt välkommen. Här kan du läsa hur du gör.