I en tid då flertalet flygbolag tar bort sina Airbus A380, går Singapore Airlines mot strömmen – flygbolaget bekräftar att de nu fortsätter sin storsatsning på jätten.

Singapore Airlines var en utav de första flygbolagen som började flyga med Airbus A380, och flygplanstypen har utan tvekan en speciell plats i deras hjärta. Hittills har Singapore Airlines haft 19 A380 i sin flotta, men till följd av en minskad efterfråga minskas detta till 12 flygplan. Däremot bekräftar flygbolaget att de fullföljer den planerade uppgraderingen av den återstående flottan. Detta innebär att alla resterande A380 kommer att erbjuda samma uppgraderade kabiner. Flyglinjer såsom Singapore-London och Singapore-Sydney flygs för närvarande med den mycket mindre Airbus A350, men dessa och andra populära flyglinjer vill så småningom återgå till A380. Det här är väldigt positiva nyheter för alla av oss som gillar att flyga A380, inte minst betyder detta att Suites lever vidare, som definitivt är en av världens bästa First Class produkter.

BusinessClass var på plats i Singapore för tre år sedan när flygbolaget dundrande lanserade sin nya kabinprodukt. Större och mer exklusiva sviter, samt Business Class-platser som kan omvandlas till en dubbelsäng var några utav de många höjdpunkterna som lanserades.

Singapore Airlines meddelande vid den tiden att det hade investerat svindlande 850 miljoner amerikanska dollar i uppgraderingen. Detta gällde vid den tidpunkten 19 flygplan, men att det fortfarande har kostat en hel del för bolaget är utan tvekan.

Singapore Airlines A380-flotta kommer i framtiden att bestå av totalt 12 flygplan. Fem av dessa är nya flygplan som levererades 2017/2018 med helt nya hytter. Tre äldre A380:er har redan uppgraderats till nya hytter och ett flygplan uppgraderas för närvarande. Flygbolaget bekräftar att ytterligare tre flygplan kommer att uppgraderas under 2021/2022, så att hela A380-flottan ser likadan ut. Det tar cirka åtta månader att uppgradera kabinen på en enda A380.

Här kan du se hur de olika klasserna ser ut:

First Suites:

SIASuites-02-1000x563

Business Class:

Singapore-Airlines-Business-Class-1-1000x563

Premium Economy Class:

SQ-Premium-Economy-Cabin-1

Economy Class:

Economy-Class_01-916x516