Singapore Airlines blev vinnaren när den engelska tidskriften Business Traveller kårade flygbranschens bästa vinkällare i tävlingen ”Cellars in the sky”. Juryn smakade på 250 viner från 35 olika flygbolag.

Flygbolaget har också arbetat en del för att att kunna hålla denna höga nivå: man har en expertgrupp som smakar på ungefär 1.000 olika flaskor årligt. En viktig del av arbetet är att kunna bedöma hur vinets utseende, doft och smak påverkas av den torra luften och trycket i kabinen – eller rättare sagt hur våra smaklökar påverkas.

”Ju längre man flyger, desto viktigare är upplevelsen ombord, och inte minst hur man upplever mat och dryck. Många av våra gäster är intresserade av vin och är kunniga på området, och vi vet att många av dom väljer att flyga med oss just eftersom vi har många och bra viner ombord” säger Henrik Hanevold som är försäljningschef för Singapore Airlines i Norge.

Varje år serveras fler än två miljoner flaskor vin i luften hos bolaget, och 10% av dom är champagne. Om du flyger på First Class eller i Suites kan du dessutom njuta både av Dom Pérignon och Krug Grande Cuvee under resan – det är det inte många andra flygbolag som erbjuder.