Singapore Airlines tar reseupplevelsen till en ny unik nivå med en ”first-of-its-kind”-app som ger gästerna större kontroll över sin in-flight-underhållning (IFE) – redan före ombordstigningen.

Appen, som är utvecklad för Singapore Airlines av MTT i samarbete med Panasonic Avionics, ger gästerna möjlighet att undersöka det video- och ljudinnehåll som finns tillgängligt, skapa favoritlistor före flygresan och styra stolsryggens IFE-system – allt med hjälp av din egen mobila enhet. Appen finns för både iOS och Android under andra kvartalet av 2016, enligt ett pressmeddelande från Singapore Airlines.

För att kunna använda appen ska du installera den före avresan. Väl ombord ansluter du din mobila enhet till KrisWorld, bolagets prisbelönta IFE-system, med hjälp av flygets in-flight wifi-nätverk och får direkt tillgång till filmer, tv-program och musik i din sätesskärm. Du kan välja från din favoritlista eller hela medielistan.

När appen är ansluten till IFE-systemet är det också möjligt att använda din egen personliga enhet som fjärrkontroll för att pausa, spela eller surfa genom medieinnehållet. SIA är det första flygbolaget i världen som aktiverar detta på ett Panasonic in-flight-underhållningssystem.

Funktionerna i appen kommer inledningsvis att finnas tillgängliga på bolagets nya flotta av Airbus A350-900-flygplan. Det finns också planer på att utöka till bolagets Boeing 777-300ER-flygplan och andra flygplan i framtiden.

”Med spridningen av personliga mobila enheter och lanseringen av vår nya Airbus A350-flotta kommer den senaste innovationen att bidra till att öka in-flight-underhållningen för våra gäster”, säger Singapore Airlines Senior Vice President Product and Services, Tan Pee Teck.

”Det ger mer information och större kontroll på land och i luften, och vi är glada över att vara det första flygbolaget i världen som erbjuder det.”

Singapore Airlines KrisWorld IFE-system erbjuder upp till 295 filmer, över 470 tv-program/tv-shower och fler än 450 cd-album varje månad.