Sri Lanka huserar nu ytterligare ett lyxhotell som står ut ur mängden tack vare det nyligen öppnande Shangri-La Hotel, Colombo.

Efter ett antal spektakulära etableringar på Sri Lanka så är detta hotell det första lyxhotellet som öppnar i huvudstaden på 30 år. Det är den Hong Kong baserade kedjan Shangri-La som står för detta.

På öns sydkust finns sedan 2016 resorten Shangri-La Hambantota, som nu blir systerhotell. Shangri-La Colombo är lokaliserat till den ikoniska Galle Face Green coastal promanade med utsikt mot Indiska Oceanen.

Exterior

När man stiger in i lobbyn möts man specialkonstruerad skulptur i metall föreställande en baby-elefant. Det är den kinesiska konstnären Man Fung-Yi som exemplifierar den designfilosofi som tolkar traditionella lankesiska motiv med en modern flair.

deluxe-ocean-view-room_king

Rummen är eleganta, dekorerade med siden, marmor och mörka träslag. Rummen ger ett rymligt och ljust intryck. Sviterna har butlerservice och tillgång till den exklusiva loungen Horizon Club.

Guest-room-bathroom-2

På ett 10 hektar stort område finns mycket att göra och faciliteterna för detta är omfattande. Gymmet är öppet dygnet runt, koppla av med en cocktail vid utomhuspoolen, under tiden du kan njuta av utsikten över havet eller skäm bort dig själv med en behandling i det harmoniska CHI Spa med sin omfattande meny av behandlingar.

apartment-living-area

Möjligen är en av de mer spännande inslagen med Shangri-La Colombo den gastronomiska upplevelsen. Det finns tre restauranger, barer och lounger att välja på. Av dessa kan nämnas Shang Palace, inredningen är inspirerad av traditionella siheyuanhus, Capital Bar & Grill som tar 204 gäster och serverar biff, grillade fisk och skaldjur, samt att de har Colombos största utbud av whisky. För den som vill prova något av det lokala finns Kaema Sutra restaurang och bar vars kökschef, Dharshan Munidasa, är en lokal celebritet.

Här på BusinessClass.se har du möjlighet att hitta de bästa priserna på hotell genom att nyttja tjänsten för att jämföra dessa med endast en sökning. De bästa erbjudandena och pris för Shangri-La Colombo hittar du här.