Appar ser ut att vara framtiden, allt fler reseföretag lägger ner tid på att erbjuda resenärsinformation och mobila tjänster via egna appar, och SAS är inget undantag. Under senvåren har två nya appar lanserats av SAS – telefonitjänsten EuroBonus Connect samt SAS vanliga app för Windows Phone.

EuroBonus Connect är SAS nya telefoniapp med möjlighet att ringa gratis till andra EuroBonusmedlemmar och med poäng till fasta telefoner. Det enda som krävs är att man laddar ner appen och har internetuppkoppling, samt förstås ett medlemskap i EuroBonus. Efter appen laddats ner krävs en första inloggning och registrering. Rent praktiskt använder sig appen av mobilens egen telefonbok. Appen fångar upp alla registrerade telefonnummer i telefonen och matchar dessa med registret i EuroBonus Connect.

Enligt SAS själva ligger den kanske största vinsten i att kunna ringa hem när man befinner sig utomlands, ofta blir samtalskostnaden väsentligt lägre än om man ringer med en vanlig telefon eller mobiltelefon. Dessutom är alla samtal krypterade.

Under juni månad utökas dessutom EuroBonus Connect med en messaging/chatfunktion och senare kommer möjligheten att ha konferenssamtal via appen.

Mer information om EuroBonus Connect och hur det fungerar finns att läsa i denna artikel.

I mitten på juni kom även SAS app för Windows Phone, som komplement till de existerande apparna för iPhone och Android. Via appen kan man exempelvis kolla sitt poängsaldo i EuroBonus, aktuella avgångar och ankomster, samt checka in på flyget.