Hotellkedjan Singita är nog Afrikas mest kända när det gäller exklusiva safarihotell eller Lodges som de kallas i branschen. Efter man renoverade sin Lebombo Lodge förra året kom turen nu till Singita Sweni Lodge som har fått en ordentlig uppgradering.

Hotellet ligger vid en 33.000 stor hektar privatkontrollerad del av Sydafrikas mest kända nationalpark Kruger och man har piffat upp hotellet en hel del. Borta är de jägargröna färgerna, jaktmotiven på väggarna och vad kan kalla för ”traditionell safaristil”.

sweni_3-1024x684

Den nya moderna looken ger hela hotellet en både fräsch och lätt glamorös prägel. Tillsammans med naturens färger och former utanför husknuten fungerar det fantastiskt bra. Man visade fram det nya hotellet förra månaden och där berättade man att stilen och färgvalet var inspirerat av alla de träd som växer och frodas utanför hotellet och av hur naturen ser ut på den flodbank som ligger precis vid hotellet.

sweni_2-1024x684

Man har också förbättrat hotellets gastronomiska utbud med ett så kallat ”show kitchen” där gästerna kan följa med i vad kockarna gör, man har uppfört et nytt utomhus område för middag i det fria och även restaurangens inomhusdel har fräschats upp. Nytt är dessutom nya baren Marble Bar & Lounge, en nyuppförd pool med utsikt till floden Sweni, ett bålområde och ett förbättrat utsiktsdäck.

sweni_6-1024x684

Alla sex suiter på hotellet är unika och de har alla sina egna utkiksterrasser så man kan se naturlivet från första parkett redan från när man går upp på morgonen. Om man känner sig stadd vid kassa beställer man The Pool Suite som innehåller just en egen, helt privat pool med tillhörande poolområde,

Alla suiter har utomhusduschar med utsikt till floden och generösa liggstolar av sängstorlek, så om du känner för att sova under stjärnorna är det absolut en möjlighet här. När man bor så nära floden betyder det att chansen är stor att se många djur helt naturligt – ganska unikt.

sweni_5-1024x684

Det du kan förvänta dig att se är elefant, leopard, lejon, noshörning, buffel och flodhäst tillsammans med många andra arter – också mindre djur förstås.

Se fler bilder från hotellet och beställ din nästa vistelse här