Med Ritz-Carlton Yacht Collection ger sig hotellkedjan Marriott in i kryssningsbranschen – detta kan vi förvänta oss.

Redan 2017 avslöjade Ritz-Carlton sina planer på att skaka om kryssningsbranschen. Efter otaliga förseningar och störningar i samband med covid-19 pandemin, så kan vi förhoppningsvis se den första yachten – Envrima – debutera i April nästa år.

Ritz-Carlton-yacht1

Foto: Ritz-Carlton Yacht Collection

Ritz-Carlton-varumärket handlar om att ge gäster en exemplarisk service – och i detta sammanhang genomsyrar det hela konceptet. Yachten är speciellt designad för att kombinera den lyxiga upplevelsen som man får på Ritz-Carlton hotell, med den mer avslappnade friheten man önskar ifrån en kryssningssemester.

Varje yacht rymmer 298 gäster i 149 sviter – alla med sin egen privata terrass. Det finns fyra olika svitkategorier och två penthouse-sviter i två plan.

Ritz-Carlton-yacht2-2

Foto: Ritz-Carlton Yacht Collection

Ritz-Carlton har samarbetat med välrenommerade Tillberg Design of Sweden för att designa yachterna – och inredningen är genomgående modern, med blandade strukturer och dämpande jordfärger.

Ritz-Carlton-yacht2

Foto: Ritz-Carlton Yacht Collection

Passagerare kommer att erbjudas enastående faciliteter och bekvämligheter. Förutom Ritz-Carltons spa finns det bland annat en panorama lounge och vinbar, inklusive en restaurang som drivs av Sven Elverfeld, köksmästaren bakom tre Michelin-stjärniga restaurangen Aqua på The Ritz-Carlton i Wolfsburg, Tyskland.

Ritz-Carlton-yacht3

Foto: Ritz-Carlton Yacht Collection

Fartygen är en blandning mellan ett kryssningsfartyg och en superyacht. Dess storlek möjliggör att yachten kan stationera till fler och mindre hamnar, samt nå vattenvägar som vanligtvis större fartyg inte kan.

Ritz-Carlton-yacht4

Foto: Ritz-Carlton Yacht Collection

Yachten kommer att utforska Medelhavet, norra Europa, Karibien, Latinamerika, Kanada och nordöstra USA. De flesta resor sträcker sig från sju till tio nätter, och man kommer att erbjuda passagerare unika upplevelser både ombord och på land.

Hennes första månad ser ut så här:

  • 22 april 2021: 9 nätter – Lissabon, Portugal till Palma de Mallorca, Spanien
  • 1 maj 2021: 7 nätter – Palma de Mallorca, Spanien till Nice, Frankrike
  • 8 maj 2021: 7 nätter: Nice, Frankrike till Civitavecchia (Rom), Italien
  • 15 maj 2021: 6 nätter – Rom, Italien till Marseille,Frankrike
  • 21 maj 2021: 8 nätter – Marseille, Frankrike till Valletta, Malta

 

Startpriset varierar mellan $3.100 (ca 27.500 SEK) och $10.100 (ca 90.000 SEK) beroende på resans längd, svit och destination.