Hotellbeskrivning

Hotellet består av en fristående bågformad byggnad med utsikt över Washington D.C. I lobbyn finns en bar, frukostrestaurangen, concierge-service, en bankomat (som tar en avgift dock) samt att de erbjuder gratis internet.

Läge och transport

Hotellet ligger ungefär en 10-minuters promenad från närmaste tunnelbanestation så utifrån det läget skulle jag nog ta det andra Hilton-hotellet nästa gång om det inte skiljer så mycket i pris. Det verkar vara mer centralt.

Incheckning/Utcheckning, service och statusförmåner

Det finns en separat kö för HHonors-medlemmar men när jag var där var kön till den disken längre än den ordinarie kön vilket gjorde att jag inte ställde mig i den. Blev välkomnad som guld-medlem och fick lösenord till det trådlösa internet som finns på hotellet. Först informerade hon som checkade in mig om att frukost inte ingick men sedan såg hon att jag hade blivit uppgraderad till Executive-våningen i och med mitt Guld-kort och fick då äta frukost i loungen.

Rummet

Rummet kändes som ett ganska vanligt Hilton-rum med stor säng. Jag fick utsikt åt andra hållet jämfört med Vita huset men kunde istället se soluppgången från hotellfönstret.

Mat, dryck och faciliteter

Det enda i mat-väg jag provade på hotellet var frukosten i loungen som jag upplevde som oerhört skral. Det fanns bagels, lite färsk skuren frukt, mjölk och flingor i stort sett. Inga varma alternativ och så vitt jag vet gick det inte heller att beställa något utöver det som erbjöds vid bufféhörnan. I loungen fanns även en lite bussiness-del med datorer och skrivare.

Internetuppkoppling

Internetuppkopplingen fungerade bra första dagen jag var där men andra dagen slutade min inloggning att fungera. Jag gick då ner till receptionen för att få en ny kod men receptionisten hävdade då att jag behövde betala för internet. Efter lite övertalning och att jag förklarat att det borde ingå som Guld fick jag i alla fall en ny kod (som jag tror att flygbolagsanställda använder i vanliga fall).

Prisindikation

85 dollar + 20 000 poäng

Slutsats

Trevligt hotell och fräscha rum men som jag tycker ligger lite för långt ifrån en tunnelbanestation för att det ska vara riktigt smidigt. Nästa gång ska jag nog prova på Capitol Hilton istället som jag tycker verkar ligga lite mer centralt.

Frukosten i loungen lämnade också en del att önska.