Hotellbeskrivning

Hotellet ligger nära Berlin Zoo, centralt i västra Berlin i en byggnad som kallas Zoofenster. Byggnaden invigdes 2012 och där finns restauranger som Michelin-stjärnmärkta Les Solistes och ett Guerlain Spa. Under en långhelg i Berlin vistades jag på hotellet tre nätter. I rumskostnaden ingick frukost samt ett Berlin-kort med rabatter till sevärdheter samt lokaltrafik i 48 timmar.

Läge och transport

Från Berlin Tegel är det enkelt att ta sig till hotellet. Buss X9 åker till Zoologischer Garten och tar cirka 20 minuter. I närheten av hotellet finns trädgårdar en del shopping och flertalet andra hotell. Kommunikationerna är väldigt bra då man kan åka så väl fjärrtåg, bussar, U- och S-Bahn från hotellet.

Incheckning/Utcheckning, service och statusförmåner

Då jag landade i Berlin klockan 8 på morgonen och åkte direkt till hotellet var det oklart om det skulle finnas ett färdigt rum. Jag hälsades artigt välkommen och det var inga problem att få ett rum direkt, trots den väldigt tidiga ankomsten. I egenskap av HHonors-guldmedlem blev jag uppgraderad. Eftersom frukostförmånen inte gäller Astoira-hotellet hade jag bokat ett rum med frukost. Jag erhöll istället drinkbiljetter för ett glas champagne per dag samt en kod för internetåtkomst. Därefter blev jag personligen visad till rummet. Senare på kvällen när jag återkom till rummet fanns där en gåva som bestod i några praliner från hotellets café.

Rummet

Rummet låg högt upp i byggnaden och utsikten över Berlin och Zoologiska trädgården var trevlig. Möblerna var moderna och fräscha. Divanen vid fotänden av sängen var faktiskt väldigt trevlig. Badrummet hade så väl dusch som badkar med TV inbyggd i spegel.

Mat, dryck och faciliteter

Frukostbuffén var förhållandevis liten. Man kunde beställa från en a-la-carte-meny också, men servicen var generellt väldigt långsam i restaurangen. Mousserande vin fanns för den som önskade detta.

Längst upp i hotellet fanns en liten lounge som var inredd som ett bibliotek. Man kunde beställa drycker och något enklare att äta där. (Tänk Executive Lounge, fast du får betala för allt istället.) Utsikten och inredningen var trevlig.

En halv dags spabehandling hade jag bokat på Guerlain Spa. Behandlingen var väldigt skön och en trevlig upplevelse. Det ingick också en picknickkorg som man kunde äta inne vid poolen. På det hela taget en trevlig upplevelse.

Internetuppkoppling

Trådlöst och kabel-internet fanns att tillgå och hastigheten var mycket bra. Nätet var gratis för HHonors Gold och Diamond.

Prisindikation

2500 kr

Slutsats

Sammanfattningsvis erbjuder Waldorf Astoria Berlin på hög service, frånsett i frukostrestaurangen, och bra samt fräscha rum till ett helt okej pris. Hotellet ligger centralt och det är lätt att ta sig överallt. Jag är helt klart nöjd med min vistelse och kan rekommendera hotellet varmt.