Hotellbeskrivning

Häftigt design hotell i W-kedjan med hög standrad, på allt. Hotellet är relativt stort med sina 473 rum och 67 sviter. Det finns även ett Bliss-SPA i anslutning till hotellet. Vidare, i och med att målgruppen är jetsettet så finns det ingen brist på barer och restauranger; främst är Bravo 24 som drivs av mästerkocken Carlos Abellán, Salt i anslutning till stranden, W Lounge och några till. Mer om faciliteterna längre ned. 

Läge och transport

Hotellet ligger i förlämgningen av gamla, eller lilla, Barcelona – Barceloneta, nästan längst ut på en pir Däremellan är det en trevlig, lagom, promenad bredvid stranden. Från flygplatsen är det en kort färd i taxi. Det finns även kommunala färdmedel, t.ex. så stannar två busslinjer vid hotellet. Närmaste tunnelbanestation ligger i Barceloneta.

Incheckning/Utcheckning, service och statusförmåner

De som först möter upp vid ankomst är de ‘ambassadörer’ som tar hand om gästerna och hjälper dem småpratandes in i lobbyn med väskor och annat. Incheckningen gick smidigt och snabbt, trots långa köer för ut- och incheckning. Det som tog längst tid var att finna lämpligt rum att uppgradera till. Vi hade bokat ett s.k. Womnderful romm, men uppgradering bestod i att få ett rum längre upp i byggnaden (prisnivån styrs i viss mån av var i hotellet rummet också är beläget, föruom storleken, etc.)

Som SPG Gold medlem så ingår också att välja på tre olika fringisar, drinkar, poäng eller fritt WiFi – valde det senare.

 

Rummet

Rummet är lagomt stort, inte jättestort, men tillräckligt (ung. 40 kvadratmeter). Designern har skickligt lyckats nyttja ytan på ett effektivt sätt, att få plats med så pass mycket är en bedrift! Eftersom vi var två bokade så möttes vi av två morgonrockar och två par tofflor. Detta uppskattas av den bättre hälften!

Stor TV, som vi inte fick tillfälle att nyttja, minibar och munchiebox med diverse godis och annat. W Barcelona har också en bricka framme med drinktillbehör, inklusive recept, så det är bara att ringa roomservice och få upp lite is så kan man vara sin egen bartender och underhålla sina gäster.

Det finns ävevn ett antal prång och små förvaringsmöjligheter förutom garderoben och en byrå. Återigen, den del i att nyttja utrymmetpå ett effektivt sätt!

Beslysningen är ett kapitel i sig; dels går den styra från sängen, dels från respektive plats. Men, som det står i paritet med ju dyrare hotell ju mer komplicerat och obegripligt belysiningssystem! Och, det finns stämnigsbelysningen runt TV-möbeln och sängen. Gardinerna går också att fjärrstyra från nattygsbordet.

iPod-dockningsstation och en Tivoli klockradion finns för den som har en iPod eller iPhone med sin egen musik. Några tidskrifter och böcker ingår också i rummet.

Mat, dryck och faciliteter

Det finns en del att prova på W Barcelona – en kortare vistelse, som en helg, och du behöver egentligen inte lämna hotellet:

– Bravo 24 – huvudrestaurangen som drivs av Carlos Abellán, här serveras även frukosten

– Salt, slags tapasrestaurang i anslutning til stranden

– Salt Beach, strandbaren

– Wave, lite enklare men inte desto mindre bra luncher t.ex.

– W Lounge, loungebaren, det går också att få från roomservice menyn och smårätter

– Wet Bar, poolbaren, tyvärr kan servicen här upplevas som lite långsam, särskilt vid soligt väder (många törstiga badgäster)

– Eclipse, nattklubben längst upp, skriv upp dig på gästlistan i och med att det är ett populärt tillhåll. Som gäst på hotellet har du företräde, men det kan ändå bli väntetid

Det finns ett gym, som jag inte har provat, och ett Bliss SPA som kan varmt rekommenderas. Boka gärna en behandling så fort du anlänt, lediga tider fylls snabbt på – det är många som vill få sig en skön behandling.

Sist, men absolut inte minst: WhatEver / WhenEver servicen – W har som koncept att du ska ha tillgång till en, mer eller mindre, personlig assistent. Nåja, de fungerar som en slag concierge, men kan oftast göra desto mer än bara bara boka på fulla resstauranger eller föreslå turistmål. De är duktiga på det mesta som rör Barcelona, men kan även ordna med en hel del annat. Vänd dig till dem för att t.ex. hamna på gästlistan till Eclipse.

Hotellet har även ingångar i anslutning till stranden. rumskortet/nyckeln fungerar som passerkort vid dessa.

För den som glömt solglasögonen, den där aextra skjortan elelr bara vill köpa lite W Merchandise så finns det också en liten affär i lobbyn.

Internetuppkoppling

Gratis WiFi för dig som SPG Gold medlem om du väljer det – snabb och utan mankemang. Logga in och kör! Dras av dirket från räkningen.

Prisindikation

€ 358

Slutsats

Ett trevligt och läckert W. Jag har bott här några gånger och tänker bo här igen. Det skulle säkerligen fungera för affärsresenärren i och med de faciliteter som finns, t.ex. deras Busnesscenter.

(Tyvärr viasde det sig att jag pgha datorhaveri inte kan komma åt bilderna från själva rummet – men hotellets hemsida har bra beskrivningar med bilder – och snart kansk det kommer ytterligare en recension!)