Bakgrund och introduktion

Efter mycket velande fram och tillbaka så bestämde vi oss i alla fall för att åka ner till Botswana och Okawangodeltat för safari. Därefter så kom nästa problem – vilket flygbolag skulle bli den som fick transportera oss long-haul? Valet föll på Virgin som var billigast…

På flygplatsen

Kom till London från Stockholm, så vi hade redan våra boardingkort. Däremot så var vi tvungna att få någon form av ”security-sticker” på kortet som egentligen inte hade någon mening (den ”råkade” försvinna från kortet, och det var ingen vid ombordsstigningen som brydde sig). I avvaktan på att flyget skulle gå så gick vi till Lounge No1 i Terminal 3.

Ombordstigning och första intryck

Gateområdet var väl lite nerslitet och låg längst ut i en av terminal 3:s pirer. En bit att gå alltså. I övrigt så var det en standard boarding. Upper Class först via en egen dörr och sedan Premium Economy och Economy via en annan. Väl framme vid sätet så fanns det filt, kudde och en liten necessär med öronproppar, tandborste/-kräm och ögonskydd.

Stolen och underhållningssystemet

Stolen var av vanlig economy-standard varken större, bättre eller vackrare. Vissa rader hade lite extra benutrymme som man hade kunnat betala extra för. Tyvärr så hamnade vi i mitten av mittenraden (alltså där det är 4 stolar i bredd och med en person på varje sida). Kanske inte drömscenariot direkt.

En konstig detalj var att man inte kan förboka platser på Virgin (eller kunde det inte då – tyckte jag läste att det skulle ändras) utan bara önska. Vi hade önskat platser och checkat in före den tid som de sa att man var tvungen att göra, men vi fick ändå inte de platser vi hade velat ha.

IFE var rätt ok. En hel del filmer och ganska många nya. Tyvärr så var man tvungen att se en liten kortfilm med Sir Branson innan det startade. En bra detalj var att man faktiskt kunde se film under hela flygtiden – alltså ända fram tills dess planet stod vid gaten.

Internet ombord

Inget internet.

Måltider och Service

Ja, mat… Säger bara att man inte ska ha för stora förhoppningar… Den är brittisk… Skulle inte heller säga att jag blev proppmätt av den. Däremot så fick man två måltider och inte bara ett litet snack vid landning. Fick en meny vid starten för hela flygningen. Vid middagen kunde man välja på två alternativ + vegetarisk och till frukosten så var det två alternativ varav ett vegetariskt (dvs inte en ”full english”).

Servicen och bemötandet var bra. Inget extra, men de var heller inte otrevliga utan allt sköttes med brittisk vänlighet.

Sömn

Mycket dåligt, men det kan ju till stor del beror på att det var trångt med fyra killar i bredd och inte någon möjlighet att luta sig åt något håll då vi var omringade av andra passagerare.

Ankomst

Landade i Johannesburg enl. tidtabell. Eftersom vi skulle vidare så gick vi via transit där man också fick passet stämplat. Eftersom vi landade rätt så tidigt på morgonen så var det ingen kö att tala om.

Slutsats

En helt ordinär economyflygning. Inget speciellt extra men inte heller dåligt. Om du hittar billigare flyg med bättre tidtabell så välj det istället, för du får inget direkt extra med Virgin. Dessutom kanske du slipper en tur via London.