Beskrivning och intryck

Jag har besökt Uniteds Red Carpet Lounge på SFO vid ett flertal tillfällen under åren. Faktum är att den har en speciell plats i mitt hjärta då det faktiskt en gång i tiden var den första lounge jag besökte, då som en bonus för en något storögd undertecknad som blivit op-uppad på en Lufthansa-flight.

Loungen är ganska stor men lite bökigt uppbyggd. När du kommer upp för rulltrappan kan du antingen ta vänster och leds då in i ett rum som ser ut som en typisk United-lounge (med allt vad det för med sig i hyfsat anonym interiör och ett standardiserat utbud av varma drycker och läskeblask samt något ätbart under dagen (ofta finns flingor och bagels på morgonkvisten). Inget att hurra över tyvärr.

Tar du istället till höger leds du via en korridor till en  bar där man kan sitta och småsnacka med bartendern som mer eller mindre alltid kollar sport på en tv av modell större, oavsett tid på dygnet. De erbjuder ett ganska begränsat utbud av ”complimentary drinks” till noll kostnad (dricks uppskattas men förväntas ej) och har därtill en rad något vassare sorter för den som vill betala. Från loungen har på sina håll okej utsikt över plattan.

Det jag gillar mest med loungen är att den aldrig är full. Ofta är den till och med lite ödslig vilket gör det till en barnlek att hitta en plats.

Mat och dryck

Ett standardiserat utbud av varma drycker och läskeblask samt något kallt ätbart under dagen (ofta finns flingor och bagels på morgonkvisten). Inget att hurra över tyvärr. Alkoholhaltiga drycker serveras i bar, en del är gratis men ”premium brands” kostar extra.

Faciliteter

Standardiserat utbud av tidningar, då och då kan mer udda publikationer finnas vilket kan vara kul. Här och var finns tv-skärmar som oftast visar sport. Toaletter finns men ej dusch. Gott om eluttag för den som vill ladda sina manicker inför flygfärden.

Internetuppkoppling

WiFi erbjuds gratis. Det finns även ett ganska sorgligt business centre med datorer.

Slutsats

En av de mest sorgliga lounger jag besökt och definitivt tillhörandes den mer trista skaran i Uniteds i övrigt ganska tråkiga loungeutbud. Har du alternativ (det har du inte) – testa. Överväger du att betala för access? Tänk om.