Beskrivning och intryck

En stor United Red Carpet lounge med trevlig utsikt över plattan. Stundtals mycket folk men jag har aldrig haft problem att hitta sittplats. Då ORD är en stor utrikeshubb för United är det en intressant blandning på besökarklientelet. Jag har vid flera tillfällen hamnat i konversationer med semestrande amerikaner på väg till Europa och Asien. Inredningen är fräsch och hyfsat uppdaterad, på ett amerikanskt, lite konferensrumsliknande vis.

Mat och dryck

Likt samtliga Red Carpet-lounger jag besökt erbjuds minimalt med alternativ när det kommer till mat. Allt som oftast finns någon form av kallt erbjudande. Det kan röra sig om mackor eller nudelpaket. På morgonkvisten erbjuds flingor, bagels och varma samt kalla frukostdrycker. Oftast erbjuds även frukt. Allt i form av hederlig självservering. Det finns en bemannad, ganska stor bar som erbjuder ett kostnadsfritt standardutbud av öl och alkohol. På ölfronten serveras oftast tre sorter på fat i 20cl glas, fördelat på en lightvariant, en blasklager och en utvald sort. I denna lounge finns ofta det lokala alternativet Goose Island – välj i sådant fall den!

Faciliteter

Erbjuder precis vad du förväntar dig av en lounge för affärsresenärer. Fritt WiFI som oftast fungerar finfint, arbetsplatser och en del tidningar. Toaletter men inga duschar erbjuds.

Internetuppkoppling

WiFi är som sat fritt att använda och fungerar fint för okynnessurfande samt mejlspanande. Det är dock inte blodigt snabbt så den som försöker ladda upp tunga filer får nog vänta ett tag. Uppkopplingen har för mig här alltid fungerat vilket inte varit fallet på andra RCL´s i San Diego och Los Angeles.

Slutsats

En lounge som gör vad den ska utan att glänsa. Ofta mycket folk men storleken gör att den å andra sidan sväljer mycket folk.