Bakgrund och introduktion

En spontanbokad resa som skulle ta mig från London till Honolulu på 20 timmar totalt och med 2 stopp på vägen. Detta var första delen på min väg dit och blev första gången jag prövade United i business class. Avgången är en tidig sådan med avgång 07:30 och ankomst 11:00 i Washington ombord en Boeing 757-200.

På flygplatsen

Smidig incheckning på Heathrow Terminal 2. Det fanns totalt 12 diskar öppna för Uniteds flighter varav 3 för business och 1 för Global First. Incheckningen gick smidigt och jag fick mina väskor taggade hela vägen till Honolulu. Dom informerade vart loungen låg och att jag skulle vara tvungen att plocka ut mitt bagage vid transfer i Washington för att gå igenom tullen.

United har en egen dedikerad lounge på Heathrow som är vad jag förstår den bästa dom har i världen räknat med hur resten av deras lounger ser ut.

Lounge: United Club Lounge, London Heathrow (LHR), Terminal 2

Loungen är recenserad separat från flygningen. Du kan läsa mer om loungen i loungerecensionen.

Läs mer om den besökta loungen »

Ombordstigning och första intryck

Boarding påbörjades 07:05 och det var en rörig sådan utan att prioriterad boarding kollades ordentlig . Alla passagerare gick ombord i första dörren vilket gjorde att över 130 personer skulle igenom business kabinen för att komma bak till ekonomiklass. Kabinen i sig dock är en liten och mysig sådan på enbart 4 rader i 2-2 konfiguration blir det en mindre inramning i den lilla kabinen och den känns väldigt privat.

Man blev trevligt välkommen och menyer delades ut medans boardingen fortsatte och även välkomstdrink gick att beställa, blev ett glas apelsinjuice.

Stolen och underhållningssystemet

Stolen är en så kallad lie-flat och går att fälla 180 grader i sängläge. Kuddar och en tjock täcke fanns att tillgå på varje sittplats. Det gick väldigt bra att sova i sätet trotts att man kan uppfatta det som trångt men det är större än man tror.

Sätet har strömuttag ifall man önskar ladda sin elektronik ombord. Detta är dock placerat väldigt dumt precis bredvid sätet i huvudhöjd vilket gör att man måste sträcka sig framåt och vända sig för att ens ha en möjlighet att hitta uttaget. Laddaren sitter heller knappt fast i uttaget vilket gör att den lätt ramlar ur och samma process måste göras igen, en aning irriterande.

Det finns ett on demand system ombord med ett bra utbud av filmer och serier. Det går utan problem att koppla in sina egna hörlurar till systemet på sidan av sätet vilket är väldigt uppskattat då hörlurarna som ingår inte är av topkvalité.

Internet ombord

Inget internet fanns tillgängligt ombord dagens flygplan

Måltider och Service

En liten frukost samt en full lunchservice serverades under flygningen. Personalen gick och tog beställningarna innan take off vilket var smidigt då man ändå satt o väntade på att boardingen skulle bli klar. Tyvärr var flera alternativ av förrätt som varmrätt slut när dom kom till mig på rad 4 som är den sista i kabinen. Maten var OK men inte mycket mer det som jag dock blir imponerad av är Uniteds efterrätt, Ice Cream Sundae med tillbehör. Glassen är egentligen en väldigt enkel efterrätt men med alla tillbehör och hur dom serverar det från en ensam vagn så blir det en större förväntan inför denna rätt. Detta är typiskt amerikanskt men så grymt gott och gör att måltiden avslutas så bra.

Sömn

Sov 3 timmar under denna knappa 9 timmar långa flygning. Sätet är som tidigare nämnt bra att sova i och tillsammans med kudden och täcket blir de en bra sömn. Ingen turndown service erbjuds som visa andra bolag har.

Ankomst

Eftersom att vi avgick lite sent och kraftig motvind ankom vi 30 minuter sent. Utgången här skedde vid dörr nummer två i planet precis där raden i ekonomi börjar vilket gör att det är svårt att stoppa första 6 personerna i den kabinen att ta sig av först. Dock blockerades resterande passagerare av personalen så vi i business class fick gå av sedan. En snabb rush ner och jag var först till passkontrollen som var helt tom, en fördel med tidig avgång från Europa och ankomst 11:30 i USA. Bagaget hade redan kommit ut på bandet när jag kom ut och det gick smidigt genom tullen och direkt efter fanns bagdrop då mina väskor redan var taggade vidare.

Slutsats

En trevlig produkt som är väldigt enkel men håller i längden. Tyvärr är den inte mer än OK då maten inte håller någon vidare kvalité och servicen ombord var lite långsam. Men detta vägdes upp med en bra stol och med tanke på priset som man fick kan jag absolut tänka mig att åka United i Business igen.