Bakgrund och introduktion

Lite om min flygning med Uniteds flight UA 069 mellan Arlanda – Newark liberty airport med deras B757-200

På flygplatsen

Arlanda känner de flesta till

Ombordstigning och första intryck

Effektiv ombordstigning eftersom alla passagerare är ingrupperade i en ombordstigningsgrupp mellan 1-5, där ombordstigningen sker i samma ordning.

1: First/Business

2. Premium Economy

3: Economy window seat

4. Economy middle seat

5: Economy aisle

Stolen och underhållningssystemet

Sätena gick att luta tillbaka tillräckligt mycket för att sova bekvämt. Stolen hade höj och sänkbart nackstöd med justerbara öron.

Underhållningssystemet är av samma årgång som flygplansmodellen, dvs uråldrigt. Bl.a. går det inte att hoppa mellan olika spår på en CD eller film, utan man måste alltid börja från början.

Tips: Ta med egna lurar samt filmer/musik

Internet ombord

Fanns inte

Måltider och Service

Direkt efter start från Arlanda serverades förfriskningar i plastglas/plastmuggar. Alkoholhaltiga drycker kostade $7,99/st. (Gratis på Lufthansa, Swiss, British Airways). Lite senare serverades en enklare lunch och 90 minuter innan landning en enkel kyckling wrap. Ser man fram emot en kulinarisk upplevelse blir man snabbt besviken. Miljömässigt är det inte heller eftersom bestick, muggar, tallrikar etc. är i plast som sedan kastas.

Sömn

Kudde och filt i vanlig ordning. Sätena gick att luta tillbaka tillräckligt mycket för att sova bekvämt om man är 175 cm lång. Stolen hade höj och sänkbart nackstöd med justerbara öron.

Ankomst

Köandet till ”immigration” tog i vanlig ordning mycket längre tid än intaxningen till gaten efter landning

Slutsats

Vill man har en snabb och prisvärd flight mellan Stockholm och New York där man kan bortse från den kulinariska upplevelsen och det ålderdomliga underhållningssystemet, är Uniteds direktflyg UA 069 ett bra val. Själv föredrar jag Brittish Airways eller Lufthansa som har både bättre service och modernare plan även om det innebär en omväg över London och Frankfurt/Munchen/Dusseldorf