Beskrivning och intryck

De som besökt Turkish Guldlounge i Istanbul känner igen sig direkt. Loungen i Moskva (Vnukovo) är bara ett par storlekar mindre men har i stort sett samma utbud av mat och dryck sånär som på alla bakverken. Min första fråga var ju varför en sån här fantastisk lounge på Vnukovo men när man tittar på tavlan med avgående flighter ser man att Turkish har rätt många avgångar varje dag och flyger direkt till Istanbul, Ankara och Antalya.

Loungen ligger långt in på flygplatsen, en skaplig promenad från incheckning och kontroller men är verkligen värd att besöka. Gå till Gate 20, ta till vänster och gå cirka 50 meter så ska du se skylten. Ta rulltrappan eller hissen upp en våning till ingången.

Tillgång till denna lounge för Star Alliance Guldmedlemmar, Turkish M&S Silvermedlemmar samt Businessresenärer med Star Alliance men trots detta har den varit relativt tom de gånger jag besökt den.

Mat och dryck

Här serveras både varm och kall mat på samma sätt som i Istanbul. Det finns nybakad Pide (turkisk pizza), Köfte med tillbehör som grillade grönsaker, ett par varma soppor varav den en brukar vara Borsjtj. Bland det kalla hittar man sallad, fetaost, oliver etc. men man brukar även ha ett bord med varierande turkiska specialiteter där man senast hade Simit (sesambagels?), Ayran (yoghurtdryck) och lantsmör från Trabzon. I anslutning till biljardbordet har man placerat bordet med nötsnacks.

Vad gäller drycker så hämtar man själv öl, vatten och läsk medan vin (2-3 olika röda resp. vita) kan hämtas i baren. Där serveras även turkiskt kaffe och ett par turkiska alkoholfria drycker som t.ex. Nane Limon. I dagsläget serveras ingen Champagne eller annat bubbel.

Faciliteter

Loungen är luftig och väl tilltagen. Det finns en skapligt konferenshörna, en TV-hörna med ett antal apparater med olika kanaler. En annan hörna har datorer att tillgå. En stor tavla med flightinformation finns att tillgå liksom en liten hörna för barn. Tidningshylla finns.

Som nämnts ovan finns ett fullstort biljardbord att fördriva tiden vid när man avnjutit all god mat och dryck.

Internetuppkoppling

Det egna trådlösa nätverket som fungerar bra. Inloggningsuppgifter får man vid ingången.

Slutsats

Denna lounge är bland de bättre jag besökt och ser fram emot nästa besök där ! Vnukovo har varit under ombyggnad en tid och ska snart vara färdig men vid senaste besöket kunde man fortfarande märka att en del arbeten pågår.