Bakgrund och introduktion

En förvånansvärt trevlig och bekväm resa med FinnAir från Kastrup till New York. Åkte bussiness class, vilket jag inte brukar göra, men är glad att jag gjorde.

På flygplatsen

Trots att jag är en van resenär har jag alltid haft svårt för flygplatser. Det vilar en särskild typ av stress över hela byggnaden, som jag aldrig har lyckats vana mig vid. Av den anledningen är det alltid tacksamt när incheckningen sker så pass snabbt och smidigt som vid det här tillfället. Till och med säkerhetskontrollen flöt på fint. Jag uppfattade personalen som mycket artig och fick ett professionellt bemötande från stunden jag anlände vid Kastrup. Att checka in gick snabbt och de var noggranna med att se till att allt skulle bli så korrekt som möjligt.

Ombordstigning och första intryck

Utöver stressen har jag också svårt för den bullrande och väsande miljön, som ibland kan uppstå i själva flygkabinen. Framförallt vid billigare resor. Med andra ord är jag väldigt glad över att jag ändå valde ett ordentligt flygbolag nu när jag hade en ovanligt lång flygresa framför mig, Lite buller kommer man aldrig ifrån, men här var det inte på långa vägar så farligt eller irriterande, som jag har haft oturen att erfara tidigare.

Stolen och underhållningssystemet

Sätet är klart godkänt. Lite trångt om benen men inte värre än vanligt. Tycker att det var tillräckligt mjukt och skönt för att man skulle kunna ta sig en liten tupplur. Har generellt väldigt svårt att sova på flygplan, men jag tror att om man inte delar den irriterande problematiken, så kan man nog sova rätt gott här.

Underhållningssystemet var det absolut inget fel på! Här fanns flera nya filmer att se och även en del spel att välja mellan. Själv såg jag Oscarsfilmen The Favourite, lyssnade på en spellista med partylåtar och spelade ett rätt roligt spel där man skulle gå upp i level och bli en skicklig kortspelare.

Internet ombord

Internetet var tyvärr ingen höjdare. Men jag hade med mig min egen dator, där jag kunde spela några flash spel och lästa några arbetsrelaterade dokument. Man hinner med rätt mycket på 10 timmar måste jag säga.

Måltider och Service

Jag tycker i och för sig att det är en generell trend med att flygplansmaten bara blir bättre och bättre, men jag måste säga att detta var en trevlig överraskning. Inte minst för mig som vegetarian, som oftast får ett riktigt fantasilöst hopkok. Denna gången var det väl tillagade quornfiléer med krämig örtsås och krispig sallad. Personalen var väldigt artiga. Finns inget att anmärka här.

Sömn

Det gick helt ok att sova ett par timmar.

Ankomst

Planet avgick efter en 20 minuters fördröjning, men denna tid hann vi flyga ikapp under resans gång. Vi landade till och med någon minut före utsatt tid. Skönt det med tanke på de ökade förseningarna inom flygvärlden.

Slutsats

Kan känna mig trygg med att rekommendera FinnAir. Inga konstigheter, punktligt och trevligt!