Hotellbeskrivning

Bodde primärt här för att jag bott här tidigare å gillar hotellet sedan är det också väldigt centralt beläget.

Hotellet känns väldigt mycket som et Boutiqe hotell med dess inredning i rummena, samtliga rum som jag hittills bott i är inredda i olika ”valuta teman”. För den som vill bo lite ”bättre” men ändå inte betala ett alltför högt pris för sitt boende så passar detta väl.

Läge och transport

Läge på hotellet är riktigt bra, är väl runt 200 m till tunnelbanestation Spittelmarkt eller Märkisches Museum, därifrån är det endast 2/3 hållplatser så är man mitt i centrum på Alexanderplatz.

Incheckning/Utcheckning, service och statusförmåner

Incheckningen gick smidigt då det inte var någon kö alls. Blev tyvärr ingen uppgraderng från det jag bokat.. Det bjöds på lite choklad samt frukt på rummet. Mycket trevlig personal som var väldigt service inriktad tyckte jag.

Rummet

33 m2 stor Junior svit. Inredningen i rummet gick i vitt med röda dörrar, ljusa möbler och en matta som föresällde en amerikansk sedel. Längs ena väggen i rummet låg ett skrivbord, materialet på bordsskivan var gjord av något som liknade en ljus lackerad fanerskiva. Svårt att säga om det var snyggt men orginellt var det ialla fall.

Sängen var mycket bekväm med sköna kuddar. Rummet hade ett litet bord och två vita stolar i ena hörnet av rummet. Standard inredning i form av LCD TV, vatten/kaffe kokare, låsbart kassaskåp, etc.

Toaletten var klädd med helt vanliga vita kakel på väggarna och mörkgrå/svarta klinkers golvet. Det fanns både dusch och badkar på toaletten så det var bara att välja det som faller en ”på läppen”.

Mat, dryck och faciliteter

Hotellet har en helt ok frukost restaurang, samt en ganska trevlig lobbybar.

Utnyttjade inte restaurangen till annat än frukost så a´la carte kvaliten har jag ingen erfarenhet av. Lobbybaren besökte jag båda kvällar en kortare stund och den var helt trevlig, kanske ingen WOW upplevelse men någon timme går säkert att ödsla bort bakom några GT:n här.

Internetuppkoppling

Fritt WiFi för alla som bodde på hotellet vad jag kunde förstå och det fungerade riktigt bra tyckte jag.

Prisindikation

128 €/natt, Early Bird Saver B&B – Junior Suite

Slutsats

Definitivt ett hotell som kan rekommenderas till de gäster som vill bo centralt samt ha snabb tillgång till city med lokal trafik men ändå inte vill betala ”city priser” för sitt boende. Trevlig personal och trevligt bemötande så överlång en trevlig upplevelse skulle jag vilja säga. Besöker man Berlin igen så kan man definitivt bo här pånytt.